Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.



Windows 7: Set Up No Drives Found

08 Feb 2011   #1

Windows 7 Ultimate x64
 
 
Set Up No Drives Found

Mainboard : Gigabyte GA-K8N-SLi
Chipset : nVidia nForce4
Processor : AMD Athlon 64 3800+ @ 2400MHz
Physical Memory : 4096MB (4 x 1024 DDR-SDRAM )
Video Card : NVIDIA GeForce 9800 GT (Microsoft Corporation - WDDM v1.1)
Hard Disk : Seagate ST3320620AS ATA Device (320GB)
DVD-Rom Drive : PHILIPS DVDR1640P
DVD-Rom Drive : DVD-16X DVD-ROM BDV316C
Monitor Type : VW222 - 22 inches
Network Card : NVIDIA nForce Networking Controller
Operating System : Windows 7 Ultimate Professional Media Center 6.01.7600 (32-bit)
DirectX : Version 11.00

When doing a clean install no drives are found! got sata drives from Gigabyte site but as its an old board they dont support windows 7 so it does not show up on scan,is there any other sata drivers that can be used

Thanks

My System SpecsSystem Spec
.

08 Feb 2011   #2

Windows 7 Ultimate x64, XP Mode, W8.1 Preview VM - 7 Pro x64 second remote tower
 
 

With XP not Vista or 7 you would likely have the need for a driver disk and the F6 option to see Windows go on a sata drive. If the drive is in good working order it should be listed on the post screen as well as seen by the 7 installer.

As far as Socket 939 boards it's hard to find the next socket series AM2 boards having been already been discontinued. The driver support for the board you have there only goes upto XP/XP Pro 64 while the bios utility shows upto the 64bit 7.

Getting back to the problem of not seeing the drive you may want to check the drive's data cable and power plug to see if those are in fully. On the last build here I ran into a phantom drive that would disappear and then reappear to find the data cable's board end plug had lifted up just a little in the port. Once pulled and replugged down fully the drive was constant afterwards.

Something simple and easy to overlook! If the drive has been working all along without problems do look to be able to rule that out. That would be the first iitem.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Set Up No Drives Found





Thread Tools



Similar help and support threads for2: Set Up No Drives Found
Thread Forum
Solved No drives were found Installation & Setup
Detecting drives; Done, No Drives Found - Error and Slow startup Hardware & Devices
No drives were found while installing windows. Installation & Setup
No drives were found. :S Installation & Setup
No Drives were found Window 7 64bit Installation Installation & Setup
Drives not found. After Update. Hardware & Devices
JBMicron 36x Controller - No Drives Found Drivers

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 11:34 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33