Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Need Help ASAP (Win7 64 Bit Install)


03 Jul 2009   #1

XP
 
 
Need Help ASAP (Win7 64 Bit Install)

Ok guys Ive spent the last 4 hours trying to get Windows 7 RC to install. I have burned it 4 different times using 4 different programs. I have followed online tutorials on how to burn the ISO and everything. I can not get this thing to load on my new pc. The PC boots fine I changed boot priority to boot only from the DVD Drive and then I tried DVD Drive 1st and HDD 2nd. The disk spins then eventually just stops. There is a little white line that blinks in the top left corner the whole time.

Something I did notice was the download did NOT say ISO at then end, in stead it said .dlm I thought that was pretty weird since it was supposed to be a ISO file. Is this a problem or what?


Any help will be GREATLY appreciated!!!


Thanks!!!!


My System SpecsSystem Spec
.

03 Jul 2009   #2

 

DLM is a Download manager file - you haven't finished downloading the actual ISO yet.
My System SpecsSystem Spec
03 Jul 2009   #3

XP
 
 

It said finished.
My System SpecsSystem Spec
.


03 Jul 2009   #4

 

Until the file says .ISO at the end it is not finished - you have to realize that that is a 3 GB sized file - after it finishes it has to assemble all the parts into the ISO.

Right now, all you've managed to do is create 4 discs (most of which will look like a disc with one file, that .DLM file, in it.)

Start the DL and it should continue where it left off - recombining all the parts into the final ISO.

If it never finishes making the ISO, you'll need to re-download it.
My System SpecsSystem Spec
03 Jul 2009   #5

XP
 
 

Well we finished downloading it again. It still shows DML at the end. When I open it in MagicISO it does show all kinds of folders and an exe file and stuff.

Is this fully downloaded? Or what?
My System SpecsSystem Spec
03 Jul 2009   #6

Win 8 Release candidate 8400
 
 
help

Quote   Quote: Originally Posted by RJBrown View Post
Ok guys Ive spent the last 4 hours trying to get Windows 7 RC to install. I have burned it 4 different times using 4 different programs. I have followed online tutorials on how to burn the ISO and everything. I can not get this thing to load on my new pc. The PC boots fine I changed boot priority to boot only from the DVD Drive and then I tried DVD Drive 1st and HDD 2nd. The disk spins then eventually just stops. There is a little white line that blinks in the top left corner the whole time.

Something I did notice was the download did NOT say ISO at then end, in stead it said .dlm I thought that was pretty weird since it was supposed to be a ISO file. Is this a problem or what?


Any help will be GREATLY appreciated!!!
Thanks!!!!
It could be did you get the download from a reliable source? what build is it?

Ken
My System SpecsSystem Spec
03 Jul 2009   #7

 
 
same with me

Hey guys
I'm having a very similar problem.
I've downloaded Windows 7 RC x64 from microsoft site, and I have a .iso file. Then I burned it into a dvd, opened still in Vista x86 (since it's x86, I have to do a clean install) and checked all the files in it. All seems ok.
I reseted my HP pavillion dv5 and changed boot priority to dvd first, but when it boots with the Windows 7 RC, only the blinking trace in the upper left corner of the screen appears, then it proceeds to the Vista load screen.
I tried to boot other dvd's, and the x86 Vista and an Ubuntu booted perfectly.

Does anyone have a clue on what may be happening?
Thanks in advance
My System SpecsSystem Spec
04 Jul 2009   #8

Windows 7 Enterprise x64 SP1, Ubuntu 11.04 x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by dargains View Post
Hey guys
I'm having a very similar problem.
I've downloaded Windows 7 RC x64 from microsoft site, and I have a .iso file. Then I burned it into a dvd, opened still in Vista x86 (since it's x86, I have to do a clean install) and checked all the files in it. All seems ok.
I reseted my HP pavillion dv5 and changed boot priority to dvd first, but when it boots with the Windows 7 RC, only the blinking trace in the upper left corner of the screen appears, then it proceeds to the Vista load screen.
I tried to boot other dvd's, and the x86 Vista and an Ubuntu booted perfectly.

Does anyone have a clue on what may be happening?
Thanks in advance
Did you just copy the .iso file to the dvd or did you burn an "image"? The .iso file must be written as an image to the DVD to work.


Attached Images
 
My System SpecsSystem Spec
04 Jul 2009   #9

 
 

Quote:
Did you just copy the .iso file to the dvd or did you burn an "image"? The .iso file must be written as an image to the DVD to work.
Thanks for the reply

I burned the .iso using PowerISO. The dvd has the typical boot dvd folders and files(boot, efi, setup.exe, etc).
The Ubuntu cd I mentioned was burned after I tried to install Windows 7, and it worked. I created both exacly the same way.
My System SpecsSystem Spec
04 Jul 2009   #10

Windows Xp
 
 

Same problem also and i tried this both with dvd and usb stick.

The dvd i burned with IMGBURN as recommended here on the boards onto two dvd's, and the usb stick i set up around 4 times now and im still unsuccessful.

Now the thing that is surprising is that i used the same usb stick to install windows 7 on my laptop a week ago and worked like a charm, the reason i am reinstalling it is because my xp copy was old and taking up alot of hd space so i decided to format my hd and instal a fresh copy of both.

Today i formatted my hd installed a fresh copy of xp sp3, used paragon to create a new partition, but when i got to installing windows 7 it just would not happen for me, and what happens as the above users the white line flashes but nothing happens.

Iv downloaded 3 different copies already and none of them seem to work.

For some reason my brothers 64bit copy seems to load but my laptop does not support 64bit so that is no good.

EDIT: Ok iv just downloaded a build 7264 and set up a usb stick instal and again nothing happend it said please insert a bootable media, i am going to try and burn it onto cd but i think im gonna get the same result.

Ok it worked. I guess its a matter of getting the right build.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Need Help ASAP (Win7 64 Bit Install)




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 04:52 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33