Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: No drives were found while installing windows.


27 Mar 2011   #1

windows 7 ultimate 32bit
 
 
No drives were found while installing windows.

So, I was reinstalling Windows, and when it comes up to the bit that I choose the partition, it comes with nothing. At the bottom it says:

Quote:
no drives were found. click load driver to provide a mass storage driver for installation
.

I am a newbie at computers and I dont want to open up my pc. Any suggestions?
My specs:
Quote:
Intel(r) Core(TM) 2 Duo CPU E7400 @ 2.80 GHz 2.80 GHz
4gb ram
windows 7 ultimate 32bit

Detected Chipset:
Intel® G43/G45 Express Chipset
Memory controller:
Intel® 82G43/82G45 Graphics and Memory Controller Hub (GMCH)
I/O Controller:
Intel® 82801JIB Intel® I/O Controller Hub (ICH10)
It's been fine when i was reinstalling windows few months ago, but it started to bsod (blue screen of death) a lot so I want to reinstall. And that happens. Please help.

My System SpecsSystem Spec
.

27 Mar 2011   #2
Arc

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium 64 Bit SP 1
 
 

Unplug and plug again the sata power cable and the sata data cable . It may make it visible .

If not, follow SATA Driver - Load in Windows 7 or Vista Setup .
My System SpecsSystem Spec
27 Mar 2011   #3

windows 7 ultimate 32bit
 
 

how do i know which cable is that?
My System SpecsSystem Spec
.


27 Mar 2011   #4

Win7 Enterprise, Win7 x86 (Ult 7600), Win7 x64 Ult 7600, TechNet RTM on AMD x64 (2.8Ghz)
 
 

Is this a Desktop or laptop computer ?
My System SpecsSystem Spec
27 Mar 2011   #5

windows 7 ultimate 32bit
 
 

desktop.
My System SpecsSystem Spec
27 Mar 2011   #6
Arc

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium 64 Bit SP 1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Speedy2662 View Post
how do i know which cable is that?
Sata power :
Name:  sata power cable.jpg
Views: 5
Size:  20.1 KB

Sata cable :
Name:  sata_cable.jpg
Views: 3267
Size:  6.0 KB

Hope you can understand now . Dont forget to disconnect the power plug of the cabinet before doing it .

But most probably the tutorial will solve your problem . Try it .


My System SpecsSystem Spec
27 Mar 2011   #7

Win7 Enterprise, Win7 x86 (Ult 7600), Win7 x64 Ult 7600, TechNet RTM on AMD x64 (2.8Ghz)
 
 

#1 is power cable #2 is data cable


Attached Thumbnails
No drives were found while installing windows.-sata_hd_power-datacables.jpg  
My System SpecsSystem Spec
27 Mar 2011   #8

windows 7 ultimate 32bit
 
 

thx, gonna look into it. gonna report soon.
My System SpecsSystem Spec
27 Mar 2011   #9

Win7 Enterprise, Win7 x86 (Ult 7600), Win7 x64 Ult 7600, TechNet RTM on AMD x64 (2.8Ghz)
 
 

Does you HD show up in the boot-up Bios setup ?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 No drives were found while installing windows.




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 09:06 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33