Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Startng Your Computer for the Frst Tme . .

15 Jul 2009   #1
Webadict

Windows 7 Rc Build 7264 x86, Ubuntu
 
 
Startng Your Computer for the Frst Tme . .

Ok, about a week and a half ago I moved our Wndows 7 RC 7100 media center pc to a new box (Thermaltake DH 102). Well, after a reinstall of Windows 7 RC 7100, I found that the 7in touch screen just wasn't working with 7, so I kicked myself in the ass and reverted to Vista, wich worked flawlessly.

Then, about 4 days ago, I downloaded Wndows 7 (7264), installed, and to my enjoyment, along with my wifes, it to worked flawlessly.

Then she asked me to install our printer, a 4550 Lexmark WiFi enabled printer. Thats when it went down hill. After installing the printer, making sure everything worked right with the wireless, wich it did, I restarted and thought I was in a nightmare . . . I got this message

Startng Your Computer For The First Time

When the desktop reappeared, everything seemed fine, but no printer.

Reinstalled, restarted again, . . . . . . same thing . . . .

Startng Your Computer For The First Time

No printer, but everything else is fine. I've downloaded the latest drivers from lexmark, tried compatibilty mode, and it all ends with the same result . . .

Startng Your Computer For The First Time

Any ideas?


My System SpecsSystem Spec
.

15 Jul 2009   #2
zigzag3143

Win 8 Release candidate 8400
 
 
lexmark

Quote   Quote: Originally Posted by Webadict View Post
Ok, about a week and a half ago I moved our Wndows 7 RC 7100 media center pc to a new box (Thermaltake DH 102). Well, after a reinstall of Windows 7 RC 7100, I found that the 7in touch screen just wasn't working with 7, so I kicked myself in the ass and reverted to Vista, wich worked flawlessly.

Then, about 4 days ago, I downloaded Wndows 7 (7264), installed, and to my enjoyment, along with my wifes, it to worked flawlessly.

Then she asked me to install our printer, a 4550 Lexmark WiFi enabled printer. Thats when it went down hill. After installing the printer, making sure everything worked right with the wireless, wich it did, I restarted and thought I was in a nightmare . . . I got this message

Startng Your Computer For The First Time

When the desktop reappeared, everything seemed fine, but no printer.

Reinstalled, restarted again, . . . . . . same thing . . . .

Startng Your Computer For The First Time

No printer, but everything else is fine. I've downloaded the latest drivers from lexmark, tried compatibilty mode, and it all ends with the same result . . .

Startng Your Computer For The First Time

Any ideas?

Hey scott

does anything show in event viewer as an error? Have you tried the vista driver (yeah its counter intuitive)?

Ken
My System SpecsSystem Spec
15 Jul 2009   #3
Webadict

Windows 7 Rc Build 7264 x86, Ubuntu
 
 

Hey there Ken,

Nope, nothing in the event viewer, and by that I mean nothing even related to the install. Beyond that, there isn't even anything in the darn registry. Go figure that.

Yup, tried every driver I could find from Lexmark that supports wireless. Nothing works, but all end with the same result.

I would try the USB port, but the wife says it's either wireless, or nothing, and she needs the printer, so that leaves me with . . . .wireless.

Thanks for the quik reply, buddy

Scott
My System SpecsSystem Spec
.


15 Jul 2009   #4
zigzag3143

Win 8 Release candidate 8400
 
 
troubles

Quote   Quote: Originally Posted by Webadict View Post
Hey there Ken,

Nope, nothing in the event viewer, and by that I mean nothing even related to the install. Beyond that, there isn't even anything in the darn registry. Go figure that.

Yup, tried every driver I could find from Lexmark that supports wireless. Nothing works, but all end with the same result.

I would try the USB port, but the wife says it's either wireless, or nothing, and she needs the printer, so that leaves me with . . . .wireless.

Thanks for the quik reply, buddy

Scott
Scott

It also might be the order in which the drivers were installed. somes a driver will hog resources. try the exact opposite install.

Hope it helps

Ken
My System SpecsSystem Spec
15 Jul 2009   #5
Webadict

Windows 7 Rc Build 7264 x86, Ubuntu
 
 

Ken,

Besides the printer, the only other drivers installed are the video (Latest nvidia) and my tv tuner (Both PCIe cards). No other devices installed at this point.

Scott
My System SpecsSystem Spec
15 Jul 2009   #6
zigzag3143

Win 8 Release candidate 8400
 
 
starting...

Quote   Quote: Originally Posted by Webadict View Post
Ken,

Besides the printer, the only other drivers installed are the video (Latest nvidia) and my tv tuner (Both PCIe cards). No other devices installed at this point.

Scott
could it be a pci irq conflict? or just irq sharing?
My System SpecsSystem Spec
16 Jul 2009   #7
Webadict

Windows 7 Rc Build 7264 x86, Ubuntu
 
 

Ok, I'm at a loss here . . . it seems that installing any printer triggers this event. I've just tried installing a usb Hp inkjet and the same thing happens.

So, my neighbor has a Canon Pixma Pro 9000 MKII that is runnng on Windows 7 (7264, same build as myself) with the Vista Drivers, and it works great.
So, he brings that over, we install, and guess what . . .

Starting Your Computer For The First Time

So, last night I reinstalled WIndows 7, performing a complete wipe, and the issue has returned . . . 'm downloading the rumored RTM now, so I'll see what happens.

Hope this helps me . .

Scott
My System SpecsSystem Spec
16 Jul 2009   #8
Webadict

Windows 7 Rc Build 7264 x86, Ubuntu
 
 

Ok, installed 7600 and it seems the issue is gone.
Have installed the 4550 and it works great, wireless scanning and all.

I still would like to know what caused the issue in the first place.

I'm going to image my current drive, and try to recreate the problem.

Scott
My System SpecsSystem Spec
16 Jul 2009   #9
zigzag3143

Win 8 Release candidate 8400
 
 
prob fixed

Quote   Quote: Originally Posted by Webadict View Post
Ok, installed 7600 and it seems the issue is gone.
Have installed the 4550 and it works great, wireless scanning and all.

I still would like to know what caused the issue in the first place.

I'm going to image my current drive, and try to recreate the problem.

Scott

glad its fixed. good idea

its one of the cardinal rules
its the driver
a clean install
re-install the os
ken
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Startng Your Computer for the Frst Tme . .




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
computer literate person watching a newbie at work on the computer
Hope you all like this made me laugh !!!!!!!!!!!!!! :roflmao: fa9DLxDtPtc
Chillout Room
Sony vaio windows 7 home wont boot after interrupted power FRST LOGS
Good morning, I have a 4 years and a half old Sony VAIO computer with windows 7 home. The computer was working properly until a month ago or such. Sure, maybe a bit slow since it's a bit old already yet it was working quite decently. Unfortunately, one month ago the computer ran out of...
General Discussion
Work Desktop computer on network to single home computer?
Hi, First post but I hope to be able to use this Forum to help get familiar with Windows 7. Im used to Windows XP but my Old HP Compaq Desktop Computer finally died. My Buddy gave me one of his Work Office computers that was on a Network system with 4 other computers. Im going to be using it for...
General Discussion
New computer build, works smooth but internet issues on sole computer
Hey people, sorry if the title is not very detailed or so, what I am having trouble with is my Download speed and browser speed Little backstory: I created a new build recently (tuesday) and i've been spending every night since then for hours on end trying to fix this issue, every other computer...
Network & Sharing
Is my computer ok? FRST.txt and Addition.txt attached.
Here are the files. I haven't had any problem but just to check...
System Security
search.txt and FRST.txt
http://www.sevenforums.com/bsod-help-support/283089-bsod-00000001e-crashes-after-entering-password-2.html I don't know if I did this correctly. If not, please advise. I tried to copy and past the files as requested and they are too long so I have attached them.
System Security

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 15:06.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App