Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.



Windows 7: Windows OS Install issues, dont know why

16 Sep 2011   #1

windows764/vista64
 
 
Windows OS Install issues, dont know why

Hey fellas and gals, im in need of your extracurricular knowledge.

I cant seem to get windows running properly on my brand new system(ill put hardware info after i explain). Experiencing problems with tcpip.sys and C:\$ft issues. My computer cant run anything because i cant reach desktop. Maybe if i try safe mode i can try a solution.

Solutions Ive Tried
Windows 7 64bit clean install
Windows Vista 64bit clean install.
Ive ran the diskcheck /n or whatever.
Memory diagnostic is good.

Ive formatted my drive and deleted it everytime. If i do manage to get Windows to run, epxlorer.exe has failed to run. but now i cant even reach that. Heres my hardware




Hardware:
**GIGABYTE GA-Z68XP-UD3 LGA 1155 Intel Z68 HDMI SATA 6Gb/s USB 3.0 ATX Intel Motherboard

**Western Digital Caviar Black WD1002FAEX 1TB 7200 RPM 64MB Cache SATA 6.0Gb/s 3.5" Internal Hard Drive -Bare Drive

**CORSAIR Enthusiast Series TX750 V2 750W ATX12V v2.31/ EPS12V v2.92 80 PLUS BRONZE Certified Active PFC High Performance Power Supply

**Patriot Extreme Performance 16GB (4 x 4GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600 (PC3 12800) Desktop Memory Model PGD316G1600ELQK

**Intel 1155 Processor, 2500k Sandy Bridge
**Geforce GTX 560 superclocked.

My System SpecsSystem Spec
.

16 Sep 2011   #3

windows764/vista64
 
 

Startup repair has taken 30 minutes on vista, considering it a fail pretty soon. Looking into the UEFI bios launch. will update in a few

Memory diagnostic is good.
My System SpecsSystem Spec
.


16 Sep 2011   #4

windows764/vista64
 
 

Someone help please, im almost certain its the motherboard install or a bad hard drive. trying to figure it out. Also cant find the UEFI functions. Update coming soon
My System SpecsSystem Spec
16 Sep 2011   #5

Microsoft Community Contributor Award Recipient

ME/XP/Vista/Win7
 
 

Have read the trobleshooting links posted.

For UEFI functions check your MOBO manual.

Check the hard drive with the manufacturer's diagnostic tools.
Hard Drive Diagnostics Tools and Utilities (Storage) - TACKtech Corp.
HD Diagnostic
My System SpecsSystem Spec
16 Sep 2011   #6

windows764/vista64
 
 

Okay i have bypassed my harddrive by making cdrom priority, DO YOU think instlalling 32 bit first will do anything. Keep in mind this is a fresh system. !

im going to try to run hard drive diagnostic ASAP
My System SpecsSystem Spec
16 Sep 2011   #7

Microsoft Community Contributor Award Recipient

ME/XP/Vista/Win7
 
 

Quote:
i knew this was a bad hard drive
Why not replace?
My System SpecsSystem Spec
16 Sep 2011   #8

windows764/vista64
 
 

I just bought it brand new, Here though, ive passed my frozen hd. Im installing Windows 7 now. Ill let u know what happens the moment it happens with detailed scripture.
My System SpecsSystem Spec
16 Sep 2011   #9

windows764/vista64
 
 

here we go OG....0x80070017

im trying to the disk part manuever. I mean man did i do this process right. On a bare drive you want to install OS first, its not like theres drivers for the HD or anything or it would have came with a disk?
My System SpecsSystem Spec
16 Sep 2011   #10

Microsoft Community Contributor Award Recipient

ME/XP/Vista/Win7
 
 

0x80070017 = bad media

Windows 7 Installation Errors : Troubleshoot Step by Step

Quote:
General Information

1) If the installer is one you acquired, perhaps the ISO file is bad and another will work; or if you burned it to DVD yourself, another burn is needed, use ImgBurn at no greater than x4 speed with a verify.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Windows OS Install issues, dont know why





Thread Tools



Similar help and support threads for2: Windows OS Install issues, dont know why
Thread Forum
after clean install -> error -> you dont have perm. to save here Installation & Setup
I need to install Windows 7 on a new hard drive but I dont know how. Installation & Setup
Windows 7 Re-install issues Installation & Setup
I just dont get it! Win7 Resolution Issues Graphic Cards
New install, no different than my first, but some programs dont work.. Installation & Setup
PC dont respond to Win 7 install Installation & Setup
Windows 7 Install issues Installation & Setup

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 05:51 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33