Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Can't install Win7


30 Jul 2009   #1

XP x86
 
 
Can't install Win7

Had no problems with installing 7 on all but one system.

It's P5K pro & C2D E8400 PC, I've tried changing all the other components repeatedly.

The problem is that during a clean install the process stops right after the wallpaper and cursor appears. Cursor moves freely, but nothing happens. While installing from OS (XP) more or less the same thing happens after the first reboot: either the process stops after PC reboots and installation loads, or it reboots again.

I've tried flashing BIOS with diffrent versions, switching HDD and DVD drives, changing memory sticks, diffrent BIOS settings, diffrent distributive versions (x86, x64), unplugged all the USB devices and so on. I would've tried changing CPU if I had an other one.

Has anyone ever encountered the same problem? Any solution will be greatly appreciated.

Guess I'll try installing Vista now to see if there'll be any problems. Other than this, I'm out of variants

My System SpecsSystem Spec
.

30 Jul 2009   #2

XP x86
 
 

A lil update.

Tried installing in safe mode, the installation freezes after loading disk.sys (or during, although the last line clearly states "Loaded disk.sys").

Also, tried installing from OS, and using logged mode after reboot. The log is attached.

One more thing, I forgot that I also never changed the GPU - it's a reference GF 8800GT. So the common threads are CPU, MB and GPU.


Attached Files
File Type: txt ntbtlog.txt (12.9 KB, 553 views)
My System SpecsSystem Spec
30 Jul 2009   #3

Server 2008 R2 SP1, Win7 x64 Pro SP1
 
 

I am almost sure that's the same issue of the
Black screen after installation

Please refer to that thread, and you will enjoy W 7 right away.
My System SpecsSystem Spec
.


30 Jul 2009   #4

Win 8 Release candidate 8400
 
 

log is missing

K
My System SpecsSystem Spec
30 Jul 2009   #5

XP x86
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by woolswell View Post
I am almost sure that's the same issue of the
Black screen after installation

Please refer to that thread, and you will enjoy W 7 right away.
Not quite the same situation, because I can't get installation to start, even in safe mode. And I can't remember installing any Nvidia drivers since last year
Still, thanks, I'll try installing 185.

Quote   Quote: Originally Posted by zigzag3143 View Post
log is missing

K
Sorry, now the attachment is where it belongs.
My System SpecsSystem Spec
30 Jul 2009   #6

Win 8 Release candidate 8400
 
 

asgan

the drivers that did not load ar tdx.sy and there is a thread w a fix here at sf. its at tdx.sys causing BSOD - Fixed!
and mssbios.sys and MS has a doc on it.

Im still looking but thought I would give you these while im researching

Ken
My System SpecsSystem Spec
30 Jul 2009   #7

XP x86
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by zigzag3143 View Post
asgan

the drivers that did not load ar tdx.sy and there is a thread w a fix here at sf. its at tdx.sys causing BSOD - Fixed!
and mssbios.sys and MS has a doc on it.

Im still looking but thought I would give you these while im researching

Ken
Sorry, turns out I had to wait a little longer in the Safe mode, so now I know i doesn't freeze while loading disk.sys, but instead reaches the same state with just wallpaper and cursor. I've attached a new log, much longer now.


As to your suggestions, although I've understood that problems with tdx.sys are rather common, I've found no fix for my case. Also, I've read that these problems were effectively solved in earlier builds, long before 7600.
Maybe I should try to experiment with versions of tdx and mssbios from other builds?


Attached Files
File Type: txt ntbtlog.txt (45.0 KB, 72 views)
My System SpecsSystem Spec
30 Jul 2009   #8

XP x86
 
 

Ok, I've tried installing Vista. Exactly the same thing happens... Now I'm out of options
My System SpecsSystem Spec
30 Jul 2009   #9

XP x86
 
 

Ok I've solved it. All I had to do is switch off FDD in BIOS. Thanks to everyone)
My System SpecsSystem Spec
30 Jul 2009   #10

Windows 7 Home Premium x64 - Mac OS X 10.6.4 x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by asgan View Post
Ok I've solved it. All I had to do is switch off FDD in BIOS. Thanks to everyone)
Most excellent...will have it marked as solved!
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Can't install Win7




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 01:00 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33