Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Boot Problem

01 Aug 2009   #1
GOGO

XP, Vista & Windows 7
 
 
Boot Problem

Windows 7 (Release Candidate Build 7100) appeared to install correctly and everything but when i boot it, it shows the boot screen, after that, the screen flickers a couple times then nothing shows except two lines in the bottom right corner reading "Windows 7 Evaluation Copy. Build 7100"
anyone have a solution to this?


My System SpecsSystem Spec
.

01 Aug 2009   #2
iseeuu

 
 

Quote   Quote: Originally Posted by GOGO View Post
Windows 7 (Release Candidate Build 7100) appeared to install correctly and everything but when i boot it, it shows the boot screen, after that, the screen flickers a couple times then nothing shows except two lines in the bottom right corner reading "Windows 7 Evaluation Copy. Build 7100"
anyone have a solution to this?
If you restart your computer and login to "Safe Mode" does the desktop show then?
My System SpecsSystem Spec
01 Aug 2009   #3
Snufffed

 

You might stick in the DVD and boot to DVD, after language and keyboard, click lower left side --> REPAIR follow prompts and see if that will fix the problem.
My System SpecsSystem Spec
.


01 Aug 2009   #4
GOGO

XP, Vista & Windows 7
 
 

no, this is supposed to be the first time use, so its setting up my computer. when i boot in safe mode, its says installation cannot finish in safe mode. so i boot in "last known good configuration" and all seems to be going well, it shows the status bar at the bottom of the screen saying something like "configuring your settings" then after a few seconds it crashes. when i boot windows normally, i get the problem i addressed above.
My System SpecsSystem Spec
01 Aug 2009   #5
GOGO

XP, Vista & Windows 7
 
 

i tried the repair methods, nothing.
My System SpecsSystem Spec
01 Aug 2009   #6
Lee

Win 7 Pro x64, VM Win XP, Win7 Pro Sandbox, Kubuntu 11
 
 

Are you attempting an upgrade or clean install?
My System SpecsSystem Spec
01 Aug 2009   #7
iseeuu

 
 

Quote   Quote: Originally Posted by GOGO View Post
no, this is supposed to be the first time use, so its setting up my computer. when i boot in safe mode, its says installation cannot finish in safe mode. so i boot in "last known good configuration" and all seems to be going well, it shows the status bar at the bottom of the screen saying something like "configuring your settings" then after a few seconds it crashes. when i boot windows normally, i get the problem i addressed above.
A possible work around is to install 7 with a different video card. Then from a working 7, you can download the latest driver for your ATI card and install the ATI card then?
My System SpecsSystem Spec
01 Aug 2009   #8
GOGO

XP, Vista & Windows 7
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by iseeuu View Post
A possible work around is to install 7 with a different video card. Then from a working 7, you can download the latest driver for your ATI card and install the ATI card then?

already tried it
My System SpecsSystem Spec
01 Aug 2009   #9
GOGO

XP, Vista & Windows 7
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Lee View Post
Are you attempting an upgrade or clean install?
i did both, upgrade off of vista upgrade failed, so i rolled back the 7 installation and created another partition and did a clean install. gave me this current problem, so i formatted the partition, tried it again, same thing.
My System SpecsSystem Spec
01 Aug 2009   #10
iseeuu

 
 

Quote   Quote: Originally Posted by GOGO View Post
already tried it
With another ATI video card?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Boot Problem




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
Boot from one of 2 attached drives with BIOS boot order no problem?
I got a SSD now in my system connected to the first sata port with win7 installed My previous (mechanical) sata hard disk who was prev. setup on this port is still usable and also has win7 installed on it. i wnat to use it as a experiment setup. If I connect this old hdd to another sata port say...
Installation & Setup
Weird boot problem after rescue CD boot fix
Hello. Just like the title says. I installed linux and grub, which kinda screwed up my windows boot. Long story short, i used rescue CD to do the fixboot => fixmbr => rebuild bcd. After that i wanted to install linux again, but none of my flash drives are recongnized as being bootable. I tried a...
General Discussion
Dual Boot problem, Ubuntu is the main boot
hello I have Asus laptop with OEM Win7 HomeP 64bit on it, I installed Ubuntu 12.04 along side with Win7, didn't know that Ubuntu will be the main boot, I used Ubuntu 11.10 a year a go and Windows was my main boot, I tired several way to retrieve Win7 as main boot but didn't work. I tried to...
Installation & Setup
Dual boot with cloned copy - boot problem
Hi all, I have windows 7 x64 installed, and need to copy that partition to another partition on the same drive, and be able to boot between the two using EasyBCD. One will be normal/office stuff, the other will be music production stuff. I copied the partition (C) using Acronis (bootCD mode)...
Installation & Setup
Problem reverting from Dual Boot to Single Boot
My situation is almost identical to that of the OP in http://www.sevenforums.com/installation-setup/22578-convert-dual-boot-single-boot-2-hds.html. I have 2 HDDs both of which are partitioned so that the OS and data files are on separate partitions. Windows 7 Home Premium is on a 500GB SATA (i.e....
Installation & Setup
Windows boot up problem in dual boot(win 7 & OSx86)
I was having win 7 RTM and i tried to installl OSx86 in second hard disk after few failure i successfully installed OSx86 in my secondary had disk now the problem is that i cant boot win 7 i changed boot order i tried windows 7 disk repair but both failed im getting some Boot mldr...
General Discussion

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 04:26.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App