Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.

Windows 7: Problem after installing W7 RTM

03 Aug 2009   #1

Windows Vista
Problem after installing W7 RTM

Iīm new at this forum, and my English isnīt very good.
Well. I tried to install Windows 7 build 7600 x64, but I really have a problem.
In one partition I have Windows Vista x32 English, and in an other partition I tried to install Windows 7 7600 RTM x64 English.
The installation was perfect, but with one problem.
After installing, I didnīt type any Serial number.
Than, I put my name as administrator, but I didnīt use any password, because Iīm the only user of this Computer, and I like a quick login. But after all confirmed, opened a new window to put my login name and password. o, I put only me name because on installation I didnīt type any password. But I receive the message, that my login or password are incorrect.
I tried a new clean install, but this time using password. Now, my name is displayed on the login page, but typing my password it says that is is incorrect.
I ttried three other times to install W7 and used 3 diferent ISO, but nothing. It is still the same error.
Can someone help me?

My System SpecsSystem Spec
03 Aug 2009   #2

Window 7 build 7600, Xp pro(VM)

Windows vista and windows 7 has a default user account named "Administrator". It is deactivated by default. As you have also given the user account name as "Administrator" computer is taking it as that default account . And as it is deactivated, you are getting that error.
My System SpecsSystem Spec
03 Aug 2009   #3
Kevin Ismail

Windows 7 Ultimate x64

Based on my best experience, Windows 7 will always prompt you to fill the serial number in order to continue the installation.
True, that if you fill the user account you will only be prompted by the display of user name you created. Try not to miss the password combination, incl. caps letters.
My System SpecsSystem Spec

04 Aug 2009   #4

Windows Vista

When I donīt type the username and password, Iīm using the quick login witout the display of the username.
But it shows the display without my name. So, I have to type my name and password. But I didnīt use any when I installed the OS.
So, I tried a fresh install and this time, I typed the username and password.
This time, the display appeared with my name, but the password is wrong.How can this happen?

Is it possible that I canīt use my Windows Vista x86 with the Windows 7 x64 ?
May be any conflict with diferent bits software?
My System SpecsSystem Spec
05 Aug 2009   #5
Kevin Ismail

Windows 7 Ultimate x64

If you clean install them in different partitions then of course there is no conflict will happen as the BCD (boot menu) is prompted immediately while booting.
In my best guess probably you got an iso of 7600 that was not properly composed or modified. That was what happened to me when working with Win Server 2008 R2 x64.
Try to download another Win7 x64. I found that the right iso of Build 7600 x64 has very smooth installation and problem free process. Took me only approx 25 minutes to have it done in my PC.
My System SpecsSystem Spec

 Problem after installing W7 RTM

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar help and support threads
Thread Forum
Problem installing Win 7 Pro 64 on SSD
I have a problem with installing Windows 7 pro on an SSD. I had a 60 gig that I forgot the name of and when I went to reinstall 7 I came up with a problem. Bought new 250 gig Corsair but did not get rid of the problem. My motherboard is duel bios and I have tried using both systems. Windows...
Installation & Setup
Problem installing SP1
I'm trying to install SP1 on a machine running 64 bit Home Premium and it is repeatedly failing with error 8007371B (unknown error). Details are: Update: Windows 7 Server Pack 1 updateGuid: (5DA03162-868E-4567-80A2-D046B3FB1B09) RevNumber:100 Anyone got any suggestions?
Windows Updates & Activation
problem when installing
okay i have a weird problem i have a copy of W7 ultimate..x86 and x64 i tried to install it to a blank HDD it gets through the select which bit to install, and what language, and does the partition gets to the install,... and gets stuck on the gathering files.. then shows a...
Installation & Setup
Problem Installing, missing file or HD problem?
Hi I hope someone can help me on here - I've tried for about 2 hours to get a copy of windows 7 working on my old pc and really can't see what the problem is when it comes to doing a clean installation. It's not "old' only a year old or so with very good specs but I use another machine now so...
Installation & Setup
Problem after installing XP on a different HD
Hello, I have a big problem here. My printer isn't working on W7 so I installed XP on my Slave HD (which was being used only to storage files) to see if it was a compatibility issue. The problem is that now I can't initialize the PC through W7, only through XP. I'm booting through the HD which...
Installation & Setup
Problem installing QT
i was trying to install QT but when i run the setup i get an error saying "program too big to fit in memory"

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Đ Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 21:23.

Twitter Facebook Google+

Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App