Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: clean win 7 x64 install trouble

06 Dec 2011   #41
yp89CCp

win 7 x64
 
 

ok now i am posting from my laptop. i got my internet to work obviously but the intel drivers i got from asus
didn't help any. i installed them so i could run my nvidia driver. but that still won't run, it keeps saying i need intel
drivers.
and my res is still 800x600 but i remember when everything was working before all this madness i was at
1366x768

ideas?


My System SpecsSystem Spec
.
06 Dec 2011   #42
gregrocker

 

Intel drivers don't run Nvidia display. You'll need the drivers for the installed display device which according to CNET's specs for your model is NVIDIA GeForce GT 420M.

You'll see the download for it at the bottom of the VGA drivers list ( below the Intel drivers): VGA Driver (GT420M).n

Rightclick on downloaded file to extract the driver files, rightclick on Setup to Run as Admin.
My System SpecsSystem Spec
06 Dec 2011   #43
yp89CCp

win 7 x64
 
 

yeah but when i try to run the nvidia driver it says i need intel drivers.
It won't let me install without them but i just ran them from the asus site

Maybe I need updated ones that arent on the asus page? i looked at the date of the intel drivers and they're something 2009.
My System SpecsSystem Spec
.

06 Dec 2011   #44
gregrocker

 

Have you checked optional Windows Updates for a newer driver?

What is listed for the Display adapter in Device Manager? Is this the driver the installer gave you? On the Driver tab is the Roll back driver button lit up or not? Try clicking on Update Driver and choose Automatic method.

If no Display adapter is listed or Standard VGA (placeholder from installer) then what are the hardware ID's given using the trace method here: Hardware Identification
My System SpecsSystem Spec
07 Dec 2011   #45
yp89CCp

win 7 x64
 
 



ok my 420m is listed and i right clicked and looked for drivers online and it says it's up to date. that's sort of impossible since i never updated it, i've been unable to

I'm not sure why that VGA is also listed in my image?
My System SpecsSystem Spec
07 Dec 2011   #46
gregrocker

 

This is very strange. It appears you still have the installer's placeholder Standard VGA Driver installed in Device Manager even after the actual Display device's Nvidia driver has been installed.

Look at the General tab on both devices to see which one is working - looks like both.

Try on Driver tab uninstalling Standard VGA to see if it will reinstall at reboot or defer correctly to the Nvidia.

If this fails and Standard VGA reinstalls at reboot, then on Driver tab, select Update Driver, then Browse, then Let Me Pick.. and select the Nvidia driver from list to see if it will install to correct the problem. If not, try disabling VGA driver.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 clean win 7 x64 install trouble




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Trouble with clean install of Windows 7 premium 64 bit
Hello, first post on this so please excuse my lack of knowledge. Back story: First things first, I bought a rather high end PC from CyberPower PC, Hard drive had problems a few months after I started using it so I sent it in for a new one. New one is not preloaded with OS, so I am attempting to...
Installation & Setup
Having trouble with WD 500 GB external after using diskpart clean
After trying to use the diskpart to clean and then allocate a partition on my External HDD that ended up not working, now I can't get the drive to load any of the data I did store on it before. (Part of the 500 GB HDD is set for use with 360 but only 16GB). Now I can't get the drive to load other...
General Discussion
Clean Install of Win7 - Wipe Hard Drive Clean
Hi Folks, I just did a clean install of Win7 and must have done something wrong. I found a file called Windows.old.:confused: I would like to wipe my hard drive completely clean and then install a fresh copy of Windows 7 Home Premium. How do I accomplish this task? It's a good time to...
Installation & Setup
Trouble Installing Windows 7 after Clean Format
Hi Basically I guess I screwed up. First what I did was use the command prompt (after using system repair disc) to completely reformat my drive c partition on my laptop. Then when I tried to install Windows with the installer cd, it just simply didnt want to boot up. I already tried setting up the...
Installation & Setup
Clean install + Change in program directories = Trouble
Hello guys After doing a clean reinstall, I have discovered a problem bugging my system (Windows 7 Ultimate x64). Straight after the install, I changed my program directories, as in here, to another drive. However, not only did I change all 4 Strings (ProgramFilesDir, ProgramFilesDir x86,...
General Discussion
Trouble activating after clean install on new HDD
To begin, I have a Sony VAIO notebook that came with Windows 7 Home Premium (x64) pre-installed. I purchased the machine during late December 2009. It did not come with any recovery media, nor did I make any of the suggested recovery disks either. All that I supposedly had was the recovery...
Windows Updates & Activation


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 19:48.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App