Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: SB750 RAID drivers not in RTM.can't install.slipstream?

07 Aug 2009   #1
Neurogenesis

Win7 64 Ultimate
 
 
SB750 RAID drivers not in RTM.can't install.slipstream?

So like half the world I got RTM from MSDN yesterday, with hopes of installing today. Well for the past 10 hours I have been trying to get this OS installed on a Asus M4A79T Deluxe motherboard with the AMD SB750 RAID drivers and unfortunately I have come upon some woes that I hope you all might be able to shed some light on.

In the
RC the drivers were not present, as is the case with the current RTM, the process I would have to go thorough is as follows:

1. Click Next at the Language select screen
2. Click Install Now at the Install screen
3. Accept Terms and Next
4. Choose Custom install
5. It is at this point where I run into the lack of a driver with the RC, no drives are listed at theWhere do you want to install Windows?screen.
6. Click Load Driver
7. A message box pops up indicating To install the device driver needed to access your hard drive, insert the installation media containing the driver files, and then click OK.It is at this time that I click Browse
8. The browse for folder menu pops up and I navigate to my USB drive (have used a CD in the past) and select the AMD AHCI Compatible RAID Controllerand click Next
At this point everything is good, the driver gets loaded and I continue on my merry way with the install of the RC.

The RTM, however, is much, much different:
1. Click Next at the Language select screen
2. Click Install Now at the Install screen
3. (unlike the RC, no terms yet) It is at this point where I run into the lack of a driver with the RTM, thus a Load Driver popup comes up indicating A required CD/DVD drive device driver is missing. If you have a driver floppy disk, CD, DVD, or USB flash device please insert it now. This is similar to what happened in step 7 above. It is at this time that I insert my USB key and click Browse
4. The browse for folder menu pops up and I navigate to my USB drive (have used a CD in the past) and select the AMD AHCI Compatible RAID Controllerand click Next
5. About five minutes of time and I receive the following error:
No new devices could be found. Make sure that the driver files are correct and located on the driver installation media.

Excuse me...what? The drivers are right there! I have them highlighted! So I click OK on the error popup and choose Browse again to repoint to the driver....but wait...WHAT? WHAT WHAT WHAT? All of my drives on the RAID controller are now showing up in the Browse box, indicating that the driver has been loaded!

No matter how many times I try and click Next (not that clicking it a bunch of times is going to change anything) I cannot proceed in the install.

Any ideas would be appreciated...as well as instructions on how to slipstream drivers into the Win7 RTM build. I figure if I can do that I might be able to get past this problem.


My System SpecsSystem Spec
08 Aug 2009   #2
Capella

Windows 7 64 bit build 7600
 
 

welcome to sevenforums!
for your trouble...i really dont know why. Maybe there were some compatibility issues with the drvers? but it worked with the rc....
report the issue to microsoft...
have you tried installing the rtm again? or maybe the disk image was faulty.
My System SpecsSystem Spec
09 Aug 2009   #3
Neurogenesis

Win7 64 Ultimate
 
 

Turned out the image was corrupt...although now with the same disk that is working on this puter, I am running into the same issue on my media center puter...something is afoot..i wouldnt exactly call this solved
My System SpecsSystem Spec
17 Aug 2009   #4
afastqtech

Windows 7
 
 

Same problem, can't find a driver for the SB750 Raid that works, AMD site or anywhere else, can load Vista with the drivers I have but not Win7. MD5 sum on the disk is OK and others in our office have not had this problem on intel platforms.

Anybody with any suggestions?
My System SpecsSystem Spec
17 Aug 2009   #5
Luciemydog

Win 7
 
 

As far as I understand, RTM version, unlike RC version, strictly requires the drivers to be digitally signed by MS if you use x64 Win 7. The damn AMD (unlike Intel) did NOT yet release WHQL certified Win 7 version of their SB7xx raid/ahci driver.

I had the same problem as you guys have, as one of my PC is AMD 790FX chipset one. Anyhow after some search, I found only Vista x64 WHQL driver, the latest version is called "SB750_RAID_driver_WHQL_SB7xx_RAID_Vista_3.1.1540.127". This driver worked on the "load driver" screen when you install Win 7 RTM. I forgot where I got that driver. (station-driver, ASUS or Gigabyte site). You can google the name of driver as I put above.
My System SpecsSystem Spec
17 Aug 2009   #6
Luciemydog

Win 7
 
 

Finally, a new driver came today from AMD. go to ATI Catalystâ„¢ Display Driver

Download SB and Raid driver at the bottom of the page. (version 9.8)

Hope this one works w/o any problem.
My System SpecsSystem Spec
27 Aug 2009   #7
ussj4brolli

Windows 7 PRO x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Luciemydog View Post
Finally, a new driver came today from AMD. go to ATI Catalystâ„¢ Display Driver

Download SB and Raid driver at the bottom of the page. (version 9.8)

Hope this one works w/o any problem.
Within that file, it is the exact same raid drive that is displayed on the main site dated back in may. 3.1.1540.127

Wish there were RAID drivers updated for windows 7!!
My System SpecsSystem Spec
14 Nov 2009   #8
driesp

Windows 7
 
 

I have the same problem when installing Windows 7 64bit RTM.
My RAID is also the SB750
And I am using the gigabyte MA-790X-UD4 motherboard.

Is there already a solution for this problem found?
My System SpecsSystem Spec
19 Jan 2010   #9
cbasoz

windows 7 64bits
 
 

Same here (Gigabyte GA-790XTA-UD4). Couldn't find signed windows 7 64 bits driver. I had 2 disks only. Deleted the array and connected the cables on to white SATA ports instead (SATA 6-7, Marvell 9128, SATA3) then I did the RAID0 configuration in setup\integrated peripherals.
To my surprise windows 7 64 didn't even ask for a driver this time and did see the RAID0
My System SpecsSystem Spec
17 Feb 2010   #10
Tesiph

None
 
 

Sorry for the kick, but did you manage to solve this problem?
I'm having exactly the same problem.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 SB750 RAID drivers not in RTM.can't install.slipstream?




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
Windows 7 Install cannot load RAID drivers
I recently built a new computer using the Asus Rampage II Gene motherboard, which uses the ICH10R southbridge and the Intel Matrix Storage Raid controller. Something happened in transport where the setting in the BIOS got reset from RAID mode to IDE mode and now after switching it back to RAID...
Installation & Setup
Create slipstream install usb w/drivers/updates?
I purchased a new SSD and doing a fresh install. I am curious if it would be easier or ideal to create an installation disk/usb with all the added windows updates and drivers for my system(if possible)? Originally I had Windows Vista Ultimate and then upgraded to Windows 7 Ultimate. So, I have the...
General Discussion
Win7 won't accept F6 RAID drivers at Install
I've got a perfectly functioning Intel DP55WG motherboard running with RAID on Win7. Just got an SSD hard drive to replace as boot drive, and trying to do a fresh Win7 install on it. I updated motherboard BIOS, and downloaded the latest RAID drivers from the Intel Website for this motherboard. ...
Installation & Setup
To slipstream my upcoming Repair Install (or not to slipstream . . .)
Hi, I have experienced the SP1 install failure because not only had I been using Driver Sweeper, and Driver Cleaner.net before that. Even worse, I have switched between NVidia and ATI graphics cards two or three times, back and forth. Currently have an Nvidia card, so no ATI needed, other than...
Installation & Setup
Still can't install RAID 0 drivers
I've read several forum threads on this, but am still having trouble. I have win 7 32bit RC up and running for a long time on a 500 gig WD. Bought two 1Ts for a raid 0. I have the RAID chosen correctly in the BIOS, and the utility works fine. At the clean install for either 64 or 32 bit, I try...
Drivers
Anyway to integrate RAID Drivers into an install?
Hi. My first post here, and I was just wondering if there was a way to integrate raid drivers in my windows 7 installation CD? Thanks, Angus
Installation & Setup

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 19:40.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App