Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: administrator account is deleted- safe mode is black

26 Feb 2012   #1
Airedale360

Windows 64 bit
 
 
administrator account is deleted- safe mode is black

I installed windows 7 on my laptop. in the process of setting up my account I deleted my adminstrator access. on the welcome screen it will show my admin name and when i use my password this is what is says:

the user profile service service failed the logon. user profile cannot load.

I have tried to reinstall windows but I need access to my account. Like noted above safe mode is black and says safe mode on the corners

any suggestions?

if this is fixable I plan to wipe my system to factory settings because everytime i installed windows before this issue it kept copying my harddrive and now I have less then a 1gb on my computer.


My System SpecsSystem Spec
.
26 Feb 2012   #2
wanchoo

Windows 7 Pro with SP1 32bit
 
 

Have you tried booting in the safe mode by clicking on the Boot Tab in msconfig and choosing Safe Mode in the Boot Options? Do you still get the Black Screen in Safe Mode?

Sometimes when you get Black Screen in Safe Mode you get the Safe Mode Desktop by clicking your mouse cursor a couple of times on the Black Desktop
My System SpecsSystem Spec
26 Feb 2012   #3
Airedale360

Windows 64 bit
 
 

Yes I have rebooted in safe mode and it is still black. I have no access to safe mode that isn't a black screen
My System SpecsSystem Spec
.

26 Feb 2012   #4
Brink

64-bit Windows 10 Pro
 
 

Hello Airedale,

Are you able to do a system restore at boot using a restore point dated before you got this error?

In addition:
User Profile Service failed the logon. User profile cannot be loaded.

Hope this helps,
Shawn
My System SpecsSystem Spec
26 Feb 2012   #5
wanchoo

Windows 7 Pro with SP1 32bit
 
 

Please run the System File Checker (SFC) and reboot. After the reboot check if you can now get to the Safe Mode Desktop. Link for running the SFC properly is SFC /SCANNOW Command - System File Checker
My System SpecsSystem Spec
26 Feb 2012   #6
Airedale360

Windows 64 bit
 
 

it has no record to restore too

Quote   Quote: Originally Posted by Brink View Post
Hello Airedale,

Are you able to do a system restore at boot using a restore point dated before you got this error?

In addition:
User Profile Service failed the logon. User profile cannot be loaded.

Hope this helps,
Shawn
My System SpecsSystem Spec
26 Feb 2012   #7
Brink

64-bit Windows 10 Pro
 
 

You might see if you are able to do step 2 in the "In Preparation" section of the link below to enable the built-in Administrator account in Safe Mode to see if you may be able to then continue the tutorial to fix this error message.

User Profile Service failed the logon. User profile cannot be loaded.
My System SpecsSystem Spec
26 Feb 2012   #8
Airedale360

Windows 64 bit
 
 

All this help is good information but it all involves access to a working desktop. I have do all my changes in a menu before start up. Everything I have read wants access to safe mode to perform these procedures but since my safe mode is black I don't know how to select these options when I can see or click anything. Can you also help answers how i can do that?
My System SpecsSystem Spec
26 Feb 2012   #9
Brink

64-bit Windows 10 Pro
 
 

Does your Safe Mode look like this below when it starts up in it?

If so, then the links and steps in the tutorial above will help show you how to step by step.

My System SpecsSystem Spec
26 Feb 2012   #10
Airedale360

Windows 64 bit
 
 

yes aside from the help center!
My System SpecsSystem Spec
Reply

 administrator account is deleted- safe mode is black




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Black screen at boot with safe mode, system restore, or repair mode
Hello all First time poster with problem after peforming sys restore on win7 pro 64bit. Was troubleshooting a problem w/taskbar not staying hidden, tried to restore back 24hrs to when a java update occured. Restore seemed to proceed normally, but upon restart, it boots normally to just before the...
Backup and Restore
Cannot log into account / Safe mode is not working correctly
Hello, I recently was not able to log onto my account and I followed the tutorials on changing SIDs and whatnot and now I am completely locked out of windows unless I access it through safe mode BUT safe mode is not working correctly any box I open appears blank and giant I cannot change my...
General Discussion
the Administrator account and Audit mode
Hi In Audit Mode, to install/configure correctly the Windows updates, drivers, softwares, is best to manually activate the Administrator account? If so, how do I do this? In the passage between the Audit and OOBE mode with the sysprep command, what should I insert in the answer file to...
Installation & Setup
Windows XP Mode - Enable Built-in Administrator Account
How to Enable the Built-in Administrator Account in Windows XP Mode When you install and launch Windows XP Mode for the first time it has following account related defaults: Default user: XPMUser Integration Features enabled Built-In Administrator account disabled All user accounts must...
Tutorials
Renaming the Administrator account in the Audit mode
HI In the Audit mode of Windows 7 SP1 with an only active account (the Administrator account), how do I rename it and put it a password (for security) using the command line without this causes malfunction in the system or unexpected things when I will go in the OOBE mode. THANKS BYE
General Discussion
Deleted Administrator Account
I'm hoping someone can help me and soon as I purchased the LG X120 netbook for my daughter for Christmas. I was getting it all set up and then put on parental controls like a good mom would, but discovered I needed to have a separate account for her as a standard user and one for me as the...
General Discussion


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 06:03.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App