Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: 7 will not boot after install

21 Aug 2009   #1
flibble666

windows 7'ish x86
 
 
7 will not boot after install

hi guys ive been trying for ages to install windows 7 finally after removing non essential hardware sound card usb devices mouse/kbord and two back up drives it finally installed. after restart again it wouldn't boot but after a simple restart it booted and finshed the install i then shutdown reconnected the 2'nd and 3'rd hdd one sata one ide and now windows 7 haults/crashes at the "loading windows" screen i have left it at this screen for around 30mins with nothing to report i then redisconnected the hdds and it still freezes at the "loading windows" please please help thankyou awesome forum


system info::
Asus A8R32-MVP Deluxe SKT939 RD580 Crossfire
AMD Athlon 64 X2 Dual Core 3800+
RADEON X1900XT 512MB
2GB corsair PC3200

150GB Maxtor SATA
150GB maxtor ATA
360GB removable SATA


My System SpecsSystem Spec
.
21 Aug 2009   #2
zigzag3143

Win 8 Release candidate 8400
 
 

Have you tried a safe boot?

Ken
My System SpecsSystem Spec
21 Aug 2009   #3
flibble666

windows 7'ish x86
 
 

thankyou zigzag no not tried safe mode probly shud i will tomorrow as i have to go out now and find which F key it is

ive run the startup recovery/fixer thing
here are the results

problem event: starting repairoffline
problem sig 1: 0.0.0.0
problem sig 2:6.1.7600.16385
problem sig 3: unknown
problem sig 4: 21201146
problem sig 5: autofailover
problem sig 6: 4
problem sig 7: bad driver

a recent driver or update may be preventing windows from starting
My System SpecsSystem Spec
.

23 Aug 2009   #4
krroller

Windows 7 Ultimate 64 bit
 
 
Windows 7 will not boot after install on A8R32-MVP

I've got this same problem trying to install Win7 Ultimate 64 bit. I have installed this same OS on several other machines with success. This one keeps hanging even after disconnecting all other peripherals. The mobo is a Asus A8R32-MVP Deluxe with a an AMD 4800+ processor and 2 GB RAM.
My System SpecsSystem Spec
25 Aug 2009   #5
flibble666

windows 7'ish x86
 
 

ok guys ive booted into safe mode/boot there are 2 unknowen devices and no drivers for my Mass Storage Controller any ive run hardware trubleshooter and this is the only errors it finds thx flibble
My System SpecsSystem Spec
25 Aug 2009   #6
wallyinnc

Windows 7 x64 finally!
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by krroller View Post
I've got this same problem trying to install Win7 Ultimate 64 bit. I have installed this same OS on several other machines with success. This one keeps hanging even after disconnecting all other peripherals. The mobo is a Asus A8R32-MVP Deluxe with a an AMD 4800+ processor and 2 GB RAM.
Welcome to the forums krroller
Where does it hang? Can you start it in safe mode and see what is the last driver it loads?
I had a problem where it always stopped right after disk.sys. It turned out to be the processor (AMD4200+), which for some reason Win7x64 won't work with. I ended up having to replace the CPU.
Maybe your problem is different and you can get help here.
My System SpecsSystem Spec
25 Aug 2009   #7
flibble666

windows 7'ish x86
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by krroller View Post
I've got this same problem trying to install Win7 Ultimate 64 bit. I have installed this same OS on several other machines with success. This one keeps hanging even after disconnecting all other peripherals. The mobo is a Asus A8R32-MVP Deluxe with a an AMD 4800+ processor and 2 GB RAM.

i had the same issue untill i removed my two backup drives and it installed fine after this now on reconnecting the hdds it hans at boot screen if you have additional hdds try disconecting them it seems to be the IDE/ata drive thats causing my issue
My System SpecsSystem Spec
26 Aug 2009   #8
krroller

Windows 7 Ultimate 64 bit
 
 

I have decided to build a new machine (new Cooler Master ATCS 840 case, Intel X58 mobo, I7processor, 6GB Corsair memory, etc) rather than continue with my old AMD X2 4800+ based system. Therefore I am no longer following up on trying to get this work.

I had no peripherals except for the sata hard disk I was installing to and USB stick I was installing from. I could boot from safe mode and it would go all the way through in these modes, but the install could not complete from safe mode. I have installed Win 7 64 bit on no less than 6 other machines of varying configurations and have not seen this issue elsewhere.
My System SpecsSystem Spec
26 Aug 2009   #9
flibble666

windows 7'ish x86
 
 

i still need help pleaseeee
My System SpecsSystem Spec
26 Aug 2009   #10
zigzag3143

Win 8 Release candidate 8400
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by flibble666 View Post
i still need help pleaseeee

fibble

Have you gotten a driver for your mass storage device yet? Is that a simple HD or a raid?

Ken
My System SpecsSystem Spec
Reply

 7 will not boot after install




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
New Windows install, freeze on install boot
I'm having trouble installing windows on a new rig I just built. I'm not sure if its a driver error or maybe some other hardware error I'm overlooking. Here's the problem I'm encountering. I've tried to install 3 different windows. Windows 7 64bit(burned), Windows 7 32bit (burned), Windows...
Installation & Setup
Boot config not working, tried clean install, can't install windows 7
My spouses pc all of a sudden wouldn't boot, not into safe mode or anything (vista), and so we were going to upgrade anyways to windows 7, so i bought the upgrade windows 7 and attempted to do a clean install and reformatted the c: drive which has 250gb, and each time i start the install it bogs...
Installation & Setup
Screwed up XP dual-boot install, now can't boot Vista
I was asked for a SP3 disc when I went to install the XP onto it's own partition. I didn't have it so I cancelled, now my Vista machine won't boot into Vista. It keeps auto-booting to the XP side and getting stuck at the same point with the SP3 disc. I tried hitting F11 for recovery at system...
Installation & Setup
cant boot to my xp after install 7
can anybody help me? i have 3 partition. there is xp on first, xp on second, and data on third. first is C. second is E, and third is D. then i deleted my xp on first partition. i deleted it cause i want to install win7. after the installation is complete, i never get boot menu, in my mind,...
Installation & Setup
XP and 7 Install Issues (Won't boot into Win 7 Install)
Hello Everyone, I have XP SP2 installed. I used EASEUS Partition Master to split my drive in half, one half being XP, the other half being a future install of Windows 7. Put DVD in, selected the blank partition, began the install. Once it gets to the first reboot, it will reboot and go...
Installation & Setup
USB boot install 14 Oct
I installed clean via USB flash this morning, Win 7 Ultimate. Expanding files was stuck at 0% for a few minutes. So, I unplugged a single USB device and install proceeded. All readers take note of this SF learned 'fix'. That is when I noticed that my DVD drive was spinning. I had...
Installation & Setup


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 02:15.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App