Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Problem installing Windows 7


17 Jan 2009   #1

Vista
 
 
Problem installing Windows 7

Okay, so I've tried installing 7 three times now on a partition on my second hard drive. I get through most of the installation fine up until a certain point in the "Complete Installation" portion. My PC reboots, and seems to load Windows 7 and goes to a black screen with the "Windows 7" info in the bottom right corner. My mouse is visible and movable, but there's nothing to click, and I can't soft reset the PC. I've tried loading 7 in Safe Mode, but I get an error message that says that I cannot finish the installation in safe mode, which means that it ISN'T done installing the OS yet. When I hit F12 on the boot-up screen and have it access the DVD, it takes me back to the beginning of the whole process rather than continuing it.

Does anyone know how I can fix this problem?

My System SpecsSystem Spec
.

17 Jan 2009   #2

Windows 7 RC 7100 32bit/64bit
 
 

For some reason you're looping through the installation...

Have you tried removing your installation media (Windows 7 DVD/USB) when it restarts for the first time after the first install screen, and see what happens?
My System SpecsSystem Spec
17 Jan 2009   #3

Vista
 
 

Yes, I have also tried that. Same result, sadly.
My System SpecsSystem Spec
.


17 Jan 2009   #4

Windows 7 RC 7100 32bit/64bit
 
 

Could you post your system specifications or fill in "My system specs" so we know what we're dealing with?
My System SpecsSystem Spec
17 Jan 2009   #5

Vista
 
 

Okay, I updated my system specs with the info I could find. Hopefully that should be enough. If not, let me know.
My System SpecsSystem Spec
17 Jan 2009   #6

Vista
 
 

Well, I figured out what the problem was. I have 2 ports for my video card and because of my tablet, I had both of them in use. Apparently this messes up 7 when it tries to finish the installation. I just unhooked it and it worked just fine.
My System SpecsSystem Spec
12 Sep 2009   #7

win XP
 
 

I'm trying to install Windows 7 and the installation crashes. I boot from the dvd, it loads the windows files, appears the Windows 7 logo but when it comes the blue screen where it should appear a windows for the installation, it may take several minutes and sometimes never loads.
In case, that window appear,the installation proceeds very slow, and if it doesn't crash I may reach the point where I choose the disk partion (after 10-15 minutes since I started the system), but even if it pass this point (most of the times it doesn't) the installation never finishes. It reaches the point where it install updates but then it can't reboot the system, the screen becomes black and the whole system freezes, but it doesn't power off or restart the system, it just stays that way.
I have tried both 32bit and 64bit versions.
My System SpecsSystem Spec
12 Sep 2009   #8

Win 8 Release candidate 8400
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by giorgos View Post
I'm trying to install Windows 7 and the installation crashes. I boot from the dvd, it loads the windows files, appears the Windows 7 logo but when it comes the blue screen where it should appear a windows for the installation, it may take several minutes and sometimes never loads.
In case, that window appear,the installation proceeds very slow, and if it doesn't crash I may reach the point where I choose the disk partion (after 10-15 minutes since I started the system), but even if it pass this point (most of the times it doesn't) the installation never finishes. It reaches the point where it install updates but then it can't reboot the system, the screen becomes black and the whole system freezes, but it doesn't power off or restart the system, it just stays that way.
I have tried both 32bit and 64bit versions.
Where did you get your win 7 images from how did you download them? how did you burn them? What application did you use to burn them? did you drag and drop files and folders or just the ISO to burn it?

Ken
My System SpecsSystem Spec
12 Sep 2009   #9

win XP
 
 

Thanks for the really fast answer!
I got them from MSDN Academic Alliance . I burned them as image files with nero.
My System SpecsSystem Spec
25 Oct 2009   #10

VISTA 64 - Windows 7 64
 
 

I had the same problem, I have the EVGA GTX 295 Big Red. I have 2 monitors and 1 HDMI connected (can only run 2 any mix for those who are wondering) I had to unplug the HDMI connection. Came right up after that
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Problem installing Windows 7




Thread Tools



Similar help and support threads for2: Problem installing Windows 7
Thread Forum
problem installing windows 7 Installation & Setup
Problem in installing windows 7 using a usb Installation & Setup
After installing Windows 7 x64 SP1 Problem General Discussion
Problem with the DVD-RAM after installing Windows 7 Hardware & Devices
Problem installing Windows 7 Installation & Setup
Problem installing GTA IV on windows 7...PLEASE HELP Gaming
Problem installing Windows 7. Installation & Setup

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 04:29 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33