Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: No OS installed, need to do a factory restore.

29 May 2012   #51
jmanwithplan

Window 7 Home Premium x64
 
 

When I first started troubleshooting. Yes, none of them say no boot device available.


My System SpecsSystem Spec
.
29 May 2012   #52
Kaktussoft

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bits 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by jmanwithplan View Post
And about ISOs being booted from a USB - It has something to do with writing a MBR to the USB. There is a program I tried before that did it. And I also did it with Joli OS - which is linux. I forget the name of the dang program!

This other program you mentioned is just for burning windows 7
Not the MBR! the mbr on disk just starts the bootsector of first active primary partition on th disk. You mean the right bootsector has to be placed on that partition. And all files place on that partition. (first make partition ext3 or ext4 or so)

you mean UNetbootin - Homepage and Downloads ?
My System SpecsSystem Spec
29 May 2012   #53
jmanwithplan

Window 7 Home Premium x64
 
 

Yes, I get the same message. I can hear it spinning, and there is a green light on the CD/dvd drive. It wouldn't work before if I just rebooted, but it would work If I turned it off while the CD was still in the drive and turned it back on. Now that doesn't work.
My System SpecsSystem Spec
.

29 May 2012   #54
Kaktussoft

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bits 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by jmanwithplan View Post
When I first started troubleshooting. Yes, none of them say no boot device available.
But does it spin (so power is available)? Is data cable inserted fine (both on mainboard and dvd drive itself)? difficult to see anyway if it's a laptop
My System SpecsSystem Spec
29 May 2012   #55
Kaktussoft

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bits 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by jmanwithplan View Post
Yes, I get the same message. I can hear it spinning, and there is a green light on the CD/dvd drive. It wouldn't work before if I just rebooted, but it would work If I turned it off while the CD was still in the drive and turned it back on. Now that doesn't work.
very strange if that's true. It should work on reboot and cold boot. reboot is even more likely to work as it is spinning already then.

Maybe cable problem (not inserted nicely). Just let's wait till win7 download iso finishes downloading (how long still)?

How many partitions are still on harddisk? only recovery partition?
My System SpecsSystem Spec
29 May 2012   #56
jmanwithplan

Window 7 Home Premium x64
 
 

about 20 minutes left.
My System SpecsSystem Spec
29 May 2012   #57
Kaktussoft

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bits 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

But are win8, win7 and or ubuntu partitions still on that harddrive? Or did you format them? or deleted them?
My System SpecsSystem Spec
29 May 2012   #58
jmanwithplan

Window 7 Home Premium x64
 
 

(from my memory) There is an OEM partition that is 39 MB ( I guess that is the bios files ? ) There is the recovery partition, which is 14 GB, there is the OS installation partition which was formatted (and split) So it's 250 GB, and the other is 250 GB.
My System SpecsSystem Spec
29 May 2012   #59
jmanwithplan

Window 7 Home Premium x64
 
 

I was never able to instal windows 8 but I was able to use the recovery tools in the CD to format C:, but the ubuntu installation froze up (a problem related to drivers I believe - it wasn't compatible with my computer)

The reason I formatted C: was because I figured I could somehow get to the advanced boot options to do a factory install.
My System SpecsSystem Spec
29 May 2012   #60
Kaktussoft

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bits 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

so OEM partition. very small, probably windows 7 speical drivers for laptop hardware.
RECOVERY partition to go back to factory settings.

And 2 Other partitions. Both about 250GB. Both 250GB have been formatted. So totally empty now? No important files, and windows stuff on it. Please confirm

If you reboot you still see message "bootmgr missing"? If so, most likely one of the 250GB partitions has been marked active
My System SpecsSystem Spec
Reply

 No OS installed, need to do a factory restore.




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Factory Restore not working, error 0xe0ef000d, Image Restore?
Hello people. I'm new to this so please bear with me. Okay so I'll give a brief explanation of what's going on. So a couple of years ago I gave my old computer(HP Pavillion p2 Series /with Windows 7 home) to my younger siblings, because I moved and got a new computer for school. I put a secure...
Backup and Restore
How to Restore to Factory New???
Well, I was tinkering with my wife's new Dell laptop (Win 7 Home Premium) and I guess maybe I got too happy with the CCleaner and deleted some registry entries er something. It was working great and I noticed that it would not recognize an external drive I was going to install some progs from,...
Installation & Setup
downgrade ie9 to ie8 when ie9 is factory installed
I have a friend who is a doctor and he just bought an ultrabook to use at work. it is windows 7 and it came with ie9 installed from the factory. The hospital forbids ie9 ONLY ie8 is approved (not ie9, not any other browser, not firefox, not chrome, only ie8) I knew about going to installed...
Browsers & Mail
Factory Restore
If I do a factory restore, will it wipe the backup that's on a 2nd partition?
Backup and Restore
Clean restore /Factory restore
Hi i upgraded from vista 64 bit to windows 7 64 bit doing a clean install method. How do i now go back to factory or a reinstall of it as if i was doing as new.
Backup and Restore


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 07:42.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App