Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Help with ssd new install loading slow?

24 Jun 2012   #1
samrx8

Windows 7 Home Premium sp1 64bit
 
 
Help with ssd new install loading slow?

Hi i have purchesd corsair force 3 and i did a fresh install win7 64 bit on my pc aspire m3910 and my booting time is really slow why mite that be thank you in advance!



My System SpecsSystem Spec
.
25 Jun 2012   #2
gregrocker

 

Please post back a screenshot of your maximized Disk management drive map with listings, using Snipping Tool in Start Menu.

Establish a Clean boot as shown in these Troubleshooting Steps for Windows 7, check the logs for repeat errors, utilize System Resources given to find solutions to problems.
My System SpecsSystem Spec
26 Jun 2012   #3
samrx8

Windows 7 Home Premium sp1 64bit
 
 

Thank's greg man i think some thing is so wrong lol


Attached Thumbnails
-capture.png  
My System SpecsSystem Spec
.

26 Jun 2012   #4
gregrocker

 

There are two 931 gb HD's showing which are not initialized. Are these a former RAID array? Try unplugging them to see if they are interfering with boot. What is the SATA controller setting in BIOS setup?

There's also another Seagate (J) which is marked Active. What is this drive? If it isn't used to boot at all then mark it Inactive: Partition - Mark as Inactive - Windows 7 Forums

Post back the results of working through all of these and the steps from my other post, then there will be more if necessary based on what you find.
My System SpecsSystem Spec
27 Jun 2012   #5
samrx8

Windows 7 Home Premium sp1 64bit
 
 

Ok well we have found the problem i disconnected the other hard drives and it booted in like 6 seconds
But now when i put it back still the same issue how will i get around this brother thank you again man.
My System SpecsSystem Spec
27 Jun 2012   #6
gregrocker

 

I asked you if these are a former RAID array. What do you plan to use these HD's for?

if they are indeed empty as shown then plug them in and wipe each with Diskpart Clean Command to overwrite their boot sectors which likely have interfering code.

To use for data, format them in Disk Mgmt as Logical drives so they cannot accidentally be marked Active to interfere again: Partition / Extended : Logical Drives - Windows 7 Forums
My System SpecsSystem Spec
28 Jun 2012   #7
samrx8

Windows 7 Home Premium sp1 64bit
 
 

Yes it was man and i cant even clean it it says (The request could not be performed becouse of an I/o device error. So i cant wipe it out
My System SpecsSystem Spec
28 Jun 2012   #8
gregrocker

 

One should be able to be wiped since its doubtful both have failed.

Test the failing HD with maker's HD Diagnostic extended CD scan which can repair some problems. Then try wiping it again with Quick Erase option on CD.

Then format a full disk NTFS partition in Disk Management, give it a drive letter and run Disk Check.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Help with ssd new install loading slow?




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
IE 11 slow loading
Hi I have just returned my toshiba satellite pro 650 laptop to factory settings. I have loaded all windows updates and no additional software has been loaded. When I launch IE 11 it takes approx 50 seconds to open the home page. Very considerably longer than my desktop which is within 10 seconds...
Browsers & Mail
Win 7 clean install on new computer, extremely slow loading apps
solved
Performance & Maintenance
Virtual PC Loading Very Slow
:confused:The bootup process for virtual XP is slow and inconsistent. It takes anywhere from three to five minutes before a working XP desktop appears. The process goes through a number of blue and black screens and the longest screen shows the window entitled "Loading your personal settings". I...
Virtualization
Slow Loading/Unstable
I am trying to use the internet and Firefox takes 5 minutes to load and I have started TuneUp Defrag 20 minutes ago and it still has not loaded.
BSOD Help and Support
Very slow loading of some .mkv files
Hi. I have problem with playing some of my .mkv videos in Windows Media Player (and Media Center, ofcourse). When I start the video, sometimes it starts right away and sometimes it takes few minutes to start playing. I don't know why that is. Every video is about 4-6 GB in size and as far as I...
Media Center


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 12:02.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App