Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: New UD5h build does not boot up properly, even into the BIOS

15 Jul 2012   #21
Kevin Ismail

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Clearing CMOS is done while off. You even need to unplug the powerline from the wall or UPS if any. You don't actually need to wait for 3 hours (my opinion) but the guys said that. Some even just do it by taking out the CMOS battery for 10 second and put it back, then all reset back to factory default. That is just based on my own experience.


Kevin


My System SpecsSystem Spec
.
15 Jul 2012   #22
Solarstarshines

Windows 10 Home Premium 64bit sp1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Kevin Ismail View Post
Clearing CMOS is done while off. You even need to unplug the powerline from the wall or UPS if any. You don't actually need to wait for 3 hours (my opinion) but the guys said that. Some even just do it by taking out the CMOS battery for 10 second and put it back, then all reset back to factory default. That is just based on my own experience.


Kevin

Yup don't have to wait 3 hours

Just power down move the PSU switch unplug wait a few then yank it out then put it right back simple

This helps if you can't boot after overclocking ram

I don't know if you tryed to install the OS with out the video card installed but sometimes that is a issue try to install without the GPU then if it runs install it later

Sometimes these boards are funny about those things .......
My System SpecsSystem Spec
15 Jul 2012   #23
brownix

Microsoft Windows 7 Ultimate 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

ok good. because that is what is did.
My System SpecsSystem Spec
.

15 Jul 2012   #24
fireberd

Windows 10 64 bit
 
 

Intel says 15 minutes for the CMOS memory (BIOS) reset by removing the battery.

This motherboard has dual BIOS'. He's tried both so I don't think its a BIOS (UEFI) problem.
My System SpecsSystem Spec
15 Jul 2012   #25
brownix

Microsoft Windows 7 Ultimate 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Now I definitely do not know what is happening. I did the wait for 3hours and after 4 reboots it actually worked. For one of the boot there was 07 on the board which isn't even in the Manual. For another (I tried installing windows 7) there was a blue screen with CPU error. But after those I was able to install windows 7, install firefox, update etc. It ran normally. Then i went to check the BIOS, and turned virtualization on and changed boot order. After that it is now messed up again.
If changing anything in the BIOS will make it mess up then is that the motherboards fault?
Should I flash my BIOS? I am still on the first (F5) one and there have been 3 newer ones on the Gigabyte site.
My System SpecsSystem Spec
15 Jul 2012   #26
kegobeer

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

This might sound like a silly question, but do you have all of the necessary/required power cables connected to the motherboard?
My System SpecsSystem Spec
15 Jul 2012   #27
Kevin Ismail

Windows 7 Ultimate x64
 
 

I was actually about to feel happy when started reading your post. But again you got in those trouble.

- Have you checked the supplied voltage of CPU and RAM. Are they in normal range?
- Better check out with you installation disk also, was there any event or warning during installation?

I have also an old UD2H Gigabyte that gave me those trouble then retired it. But your Mobo is among the best product. Need more matters to investigate.

It is now Monday.

Kevin
My System SpecsSystem Spec
15 Jul 2012   #28
brownix

Microsoft Windows 7 Ultimate 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by kegobeer View Post
This might sound like a silly question, but do you have all of the necessary/required power cables connected to the motherboard?
i have checked and triple checked.
My System SpecsSystem Spec
15 Jul 2012   #29
brownix

Microsoft Windows 7 Ultimate 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Kevin Ismail View Post
I was actually about to feel happy when started reading your post. But again you got in those trouble.

- Have you checked the supplied voltage of CPU and RAM. Are they in normal range?
- Better check out with you installation disk also, was there any event or warning during installation?

I have also an old UD2H Gigabyte that gave me those trouble then retired it. But your Mobo is among the best product. Need more matters to investigate.

It is now Monday.

Kevin
the ram reads at 1.5xx
the cpu 1.15x
i have used the same disk before, i was just checking to see if it was working
My System SpecsSystem Spec
15 Jul 2012   #30
kegobeer

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

If you've verified all of the hardware is installed correctly (thermal paste is correct, CPU seated, etc), and you've gone down to a single stick of RAM and removed all non-essential hardware and tested for stability (and things still don't work), then I would contact Gigabyte and request an RMA.

You should also check out Tweaktown. They have a dedicated Gigabyte forum that has manufacturer input. They may be able to assist.

GIGABYTE
My System SpecsSystem Spec
Reply

 New UD5h build does not boot up properly, even into the BIOS




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
SLI GTX 680's BIOS Flash not working properly
I currently have 1x Galaxy GTX 680 2GB GC (Base Clock: 1111, Boost: 1176) and 1x Reference GTX 680 2GB (Base Clock: 1006, Boost: 1059) with both the memory clocked at 1502mhz, so everything is at stock clocks. I am wanting to achieve a stable overclock but the voltages do not seem to change when...
PC Custom Builds and Overclocking
USB Keyboard not working properly even in the BIOS environment !
Problem Description : 4 Newly bought desktop computers from the same manufacturer came with USB keyboards which don't work properly on any of them (it doesn't take all character presses , sometimes it takes a long press on the character button and sometimes not , you cannot type a full sentence...
Hardware & Devices
Windows 7 Stuck At BIOS Cannot Enter BIOS or Change Boot Media
My laptop has no problem before. Recently I try to install Windows XP. First attempt fail, so I change SATA at BIOS from AHCI to Compatible, success. However the partition that I want to install*Windows XP to is not available.* So just to test I choose my Windows 7 partition. Since it want to...
General Discussion
UD5H vs P8Z77-V
Hi guys, A mate of mine is looking at building a gaming PC and wanted me to help him plan it but I'm stuck for choice on the mobo. Would you recommend a Gigabyte GA-Z77X-UD5H or a ASUS P8Z77-V PRO? I have the ASUS in my PC so I might be a little biased here so I wanted to hear a few other...
PC Custom Builds and Overclocking
Start up isnt booting properly after BIOS update
ok so i went to update my BIOS after one of my games(call of duty: Black ops) was lagging badly and i did everything to reduce lag even though my computer could run it on high settings. BTW the lag was gone after i upgraded BIOS for the game i mentioned above. So a friend suggested that i...
Installation & Setup
GPU Bios showing up before Mobo BIOS (slowing boot up time)
So recently I purchased a Galaxy GTX 460 768MB video card. I was previously using a BFG Tech GTX 275. When I first installed the GPU I was on an ASUS P5B Deluxe WiFI Edition motherboard. I am now on an ASRock P64 Extreme4 motherboard. I mention the old mobo because the problem has been the same...
Graphic Cards


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 23:52.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App