Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Element not found.

10 Sep 2012   #1

Windows 7 ultimate
 
 
Element not found.

I have been trying to install mac os x on my windows 7 pc for a while now with no success. I created the recovery disks and backed up all my data incase something bad happened.

Neway the problem happened when I was in the mac install window and was formatting my partition to journaled. I tried to proceed with the mac installation but it said mac cannot be installed on this computer.....restart or restore.

This message had appeared in the past but I restarted and changed the bios settings back to optimised defaults and ran the recovery disk and everything was ok.

However this time I restarted and the recovery disk couldn't find an os to boot from so I restarted several times and still no joy.

I thought It may be something to do with marking my partition as active so I ran the command prompt and ran disk part where I marked the partition as inactive and deleted it.

After hours of googling for a solution and trying all the bootrec commands I just keep getting the same error message Element not found.

Is there anything I can do to recover windows? What could be the problem? After all I didn't get far with trying to install mac and my primary portion wasn't altered in the formatting.

I hope someone can help me with this then maybe point me in the right direction for installing mac.

Thank you in advance


My System SpecsSystem Spec
.

10 Sep 2012   #2
Microsoft MVP

 

Work through all of the boot repair commands in Troubleshooting Windows 7 Failure to Boot so you know you've done everything, leading up to if necessary running Factory Recovery or Clean Reinstall.
My System SpecsSystem Spec
11 Sep 2012   #3

Windows 7 ultimate
 
 

ive done all the boot commands and nothing. i cant find my windows cd so ill try restoring factory settings cheers for the help
My System SpecsSystem Spec
.


11 Sep 2012   #4

Windows 7 ultimate
 
 

solved it when messing about in diskpart i deactivated the bootloader
ran diskpart
list disk
select disk n
list partition select partition n (small one around 100mb)
activate
exit
restarted and done!
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Element not found.




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 01:32 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33