Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Win7 x64 clean install problem with device safe-remove


22 Sep 2009   #1

Windows 7 x64 build 7600 Final
 
 
Win7 x64 clean install problem with device safe-remove

Hello guys! I've just installed windows 7 x64 ultimate (clean install) build 7600 final and got a strange problem which I never ever had before with build 7100 on this system. For some strange reason I've got both my HDD and DVD-ROM in the device safe removing area. I've made the screenshot so you can understand better what I mean:

I installed all drivers that were needed on my system but still... there is that message about safe removing HDD and DVD-ROM
Please help to make everything back to normal like it was in 7100 build

My System SpecsSystem Spec
.

22 Sep 2009   #2

Win 8 Release candidate 8400
 
 

Picture is way too small. Try using the built in snipping tool (type snipping tool in search)

thanks

Ken
My System SpecsSystem Spec
22 Sep 2009   #3

Windows 7 x64 build 7600 Final
 
 

Im sorry, I thought that thumbnail will work here...


Attached Thumbnails
Win7 x64 clean install problem with device safe-remove-saferemove.jpg  
My System SpecsSystem Spec
.


22 Sep 2009   #4

Win7 Build 7600 x86
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by RacingSOUL View Post
Hello guys! I've just installed windows 7 x64 ultimate (clean install) build 7600 final and got a strange problem which I never ever had before with build 7100 on this system. For some strange reason I've got both my HDD and DVD-ROM in the device safe removing area. I've made the screenshot so you can understand better what I mean:

I installed all drivers that were needed on my system but still... there is that message about safe removing HDD and DVD-ROM
Please help to make everything back to normal like it was in 7100 build
Hi RacingSoul,

I see your sata controller is in AHCI mode.

This means you can hotswap drives.
Therefor it is in the safe to remove section.

I have a laptop with hotswapable DVD drive, and it's in the safe to remove section as to be expected.

By the way? Why would it be a problem?
The only way to make it go away is to switch sata back to ide and reinstall everything.

Greetz
My System SpecsSystem Spec
22 Sep 2009   #5

Windows 7 x64 build 7600 Final
 
 

Well, I can be called a cleanfreak)) Just can't sleep if something is wrong with my PC...

By the way, I have netbook asus n10j and storage is set to AHCI mode too, but I don't have this safe remove notification with the same Windows 7 build (the only difference is x86 system).

Gotta reinstall the whole system again because when I set storage to IDE mode, I get BSOD...

Thanks for help!!!

1 more question please))) How to get rid of the strange transparent vertical line in the center of the launch menu?
My System SpecsSystem Spec
22 Sep 2009   #6

Win7 Build 7600 x86
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by RacingSOUL View Post
Well, I can be called a cleanfreak)) Just can't sleep if something is wrong with my PC...

By the way, I have netbook asus n10j and storage is set to AHCI mode too, but I don't have this safe remove notification with the same Windows 7 build (the only difference is x86 system).

Gotta reinstall the whole system again because when I set storage to IDE mode, I get BSOD...

Thanks for help!!!

1 more question please))) How to get rid of the strange transparent vertical line in the center of the launch menu?
As cleanfreak, please realize that trying to fix this minor annoyance (not problem), might mess up your system.
If it works, and your apps run happy, don't touch it.


About a transparent vertical line? Screenshot?

greetz
My System SpecsSystem Spec
23 Sep 2009   #7

Windows 7 x64 build 7600 Final
 
 

squonksc, here it is:
Taken the screenshot from my netbook but there is the same line on PC

By the way, as you suggested I've reinstalled the system on my PC with IDE storage configuration and this annoying safe removing notification's gone


Attached Thumbnails
Win7 x64 clean install problem with device safe-remove-transparent-line.jpg  
My System SpecsSystem Spec
23 Sep 2009   #8

Win7 Build 7600 x86
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by RacingSOUL View Post
squonksc, here it is:
Taken the screenshot from my netbook but there is the same line on PC

By the way, as you suggested I've reinstalled the system on my PC with IDE storage configuration and this annoying safe removing notification's gone
Never seen that before.

I suggest switching to another theme, reboot, and then switch back to your current theme.

Other than that I have no clue.

Greetz
My System SpecsSystem Spec
23 Sep 2009   #9

Windows 7 x64 build 7600 Final
 
 

I searched the web and finally found that this transparent line is only in windows 7 final build with russian language and there is the special fix for it - people with that line should replace aero.msstyles.mui with original file from english version...
Russian font somehow causes that strange visual effect (in other words something doesn't fit something lol).
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Win7 x64 clean install problem with device safe-remove




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 04:31 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33