Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: "No drives were found." Win7 Installation - HELP

22 Oct 2012   #11
kepler22b

Win7 64-Bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by gregrocker View Post
If the setting isn't there then there's nothing you can do to change it.

Where and when did you format an Active partition?
it wasnt active, i formatted it which had all my stuff on, then i clicked make active. it was using partition wizard


My System SpecsSystem Spec
.
22 Oct 2012   #12
gregrocker

 

You need to wipe the HD again which you can do by clicking on it to highlight it, then from Disk tab Wipe HD quick method.

Then create and format a partition, Modify>Set to Active, OK, Apply. Try install.

What do you mean you had all your stuff on it? It wasn't backed up?
My System SpecsSystem Spec
22 Oct 2012   #13
kepler22b

Win7 64-Bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by gregrocker View Post
You need to wipe the HD again which you can do by clicking on it to highlight it, then from Disk tab Wipe HD quick method.

Then create and format a partition, Modify>Set to Active, OK, Apply. Try install.

What do you mean you had all your stuff on it? It wasn't backed up?
doing so now.

and no sadly, i have some of it on my external HDD but ive lost a couple games, movies and college work!
My System SpecsSystem Spec
.

22 Oct 2012   #14
gregrocker

 

There is a step in the Clean Reinstall tutorial to rescue your files first.
My System SpecsSystem Spec
27 Oct 2012   #15
kepler22b

Win7 64-Bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by gregrocker View Post
There is a step in the Clean Reinstall tutorial to rescue your files first.
i apologise for the late reply! but you were correct in the fact that i needed to wipe the HDD as opposed to just formatting it! all is working now and has been a while, thank you very much sir
My System SpecsSystem Spec
Reply

 "No drives were found." Win7 Installation - HELP




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Multiple drives cause "no active partition found" error
I have had my system up and running with Win7 for at least four or five months. I have four drives in an mATX case. Yesterday, while it was idle, I saw it flash a BSOD and then rebooted. when it restated it displayed the following Error: "No active partition found. Reboot your computer." Which...
Hardware & Devices
New computer, "no drives were found," HDD not on BIOS
So, I just built my first computer, components below: G.SKILL Sniper Low Voltage Series 8GB (2 x 4GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600 (PC3 12800) SAPPHIRE Radeon HD 7850 2GB 256-bit GDDR5 PCI Express 3.0 x16 HDCP SAMSUNG Spinpoint F3 HD103SJ 1TB 7200 RPM 32MB Cache SATA 3.0Gb/s 3.5" Microsoft...
Installation & Setup
Error message "No drives found" on boot up after new build & install
Just completed my first build. I have two error messages during the boot sequence that I cannot resolve. The first screen shot during boot is the Asus logo. Next is a black screen that reads: "JMicron Technologies, PCI Express to SATA Host Controller ROM V1.07.23 Detecting drives; Done; No...
Installation & Setup
Win7 pro startup error "Boot MGR missing"/"Operating System Not Found
I just upgraded from Vista Home Premium to Win7 professional x64 hoping to fix the above mentioned problem. After a complete re-install Im getting the same errors. Im not sure of the proper terminology here, but during startup the computer does a scan of all hardware and "Volume 0" has a...
Installation & Setup
Win7 "No Drives found" SATA drive
I have a custom built HTPC with a Seagate SATA drive. Media Center halted, and Win7 would not reboot. When I attempt to reinstall Win7 it cannot find the drive (C) - "No drives were found. Click Load Driver to provide a mass storage driver for installation." My research tells me SATA drives...
Installation & Setup
New Custom Build -- "No drives were found"
hello, i have just assembled a new computer, and i am attempting to perform a custom install of windows 7. however, i am getting an error message saying that no drives were found. i have a brand new seagate 7200.12, which shows up in the bios and will pass tests in SeaTools. i am at a loss, so any...
Installation & Setup


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 20:16.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App