Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Windows 7 answer file will not automate installation

25 Oct 2012   #1

Windows 7 Professional x64
 
 
Windows 7 answer file will not automate installation

Hey everyone, I really hope someone can help us out with this. My collegue and myself are trying to build an answer file for Windows 7 64 bit and are running into all sorts of issues. First here is the xml:

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<unattend xmlns="urn:schemas-microsoft-com:unattend">
<settings pass="oobeSystem">
<component name="Microsoft-Windows-Deployment" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="Error" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
<Reseal>
<Mode>Audit</Mode>
</Reseal>
</component>
<component name="Microsoft-Windows-Shell-Setup" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="Error" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
<OOBE>
<ProtectYourPC>1</ProtectYourPC>
<HideEULAPage>true</HideEULAPage>
<NetworkLocation>Work</NetworkLocation>
<HideWirelessSetupInOOBE>true</HideWirelessSetupInOOBE>
</OOBE>
<FirstLogonCommands>
<SynchronousCommand wcm:action="add">
<CommandLine>C:windows\smrtntky\setupSNK.exe</CommandLine>
<Description>Wireless setup profile</Description>
<Order>1</Order>
<RequiresUserInput>false</RequiresUserInput>
</SynchronousCommand>
</FirstLogonCommands>
<UserAccounts>
<LocalAccounts>
<LocalAccount wcm:action="add">
<Password>
<Value>JAAzAGMAdQByADMAUABDADIAMAAxADIAUABhAHMAcwB3AG8AcgBkAA==</Value>
<PlainText>false</PlainText>
</Password>
<DisplayName>FieldTech</DisplayName>
<Group>Administrators</Group>
<Name>FieldTech </Name>
</LocalAccount>
</LocalAccounts>
</UserAccounts>
<TimeZone>EST Standard Time</TimeZone>
<ShowWindowsLive>false</ShowWindowsLive>
<RegisteredOrganization>CMSD</RegisteredOrganization>
<RegisteredOwner>CMSD</RegisteredOwner>
</component>
<component name="Microsoft-Windows-International-Core" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="Error" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
<InputLocale>en-US</InputLocale>
<SystemLocale>en-US</SystemLocale>
<UILanguage>en-US</UILanguage>
<UILanguageFallback>en-US</UILanguageFallback>
<UserLocale>en-US</UserLocale>
</component>
</settings>
<settings pass="windowsPE">
<component name="Microsoft-Windows-Setup" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="Error" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
<DiskConfiguration>
<Disk wcm:action="add">
<CreatePartitions>
<CreatePartition wcm:action="add">
<Order>1</Order>
<Type>Primary</Type>
<Extend>false</Extend>
<Size>200</Size>
</CreatePartition>
</CreatePartitions>
<ModifyPartitions>
<ModifyPartition wcm:action="add">
<Active>true</Active>
<Format>NTFS</Format>
<Label>Windows</Label>
<Order>1</Order>
<PartitionID>1</PartitionID>
<TypeID></TypeID>
<Extend>true</Extend>
</ModifyPartition>
</ModifyPartitions>
<DiskID>0</DiskID>
<WillWipeDisk>true</WillWipeDisk>
</Disk>
<WillShowUI>Never</WillShowUI>
</DiskConfiguration>
<ImageInstall>
<OSImage>
<InstallToAvailablePartition>false</InstallToAvailablePartition>
<WillShowUI>OnError</WillShowUI>
<InstallTo>
<DiskID>0</DiskID>
<PartitionID>1</PartitionID>
</InstallTo>
</OSImage>
</ImageInstall>
<UserData>
<AcceptEula>true</AcceptEula>
<Organization>Cleveland Metropolitan School District</Organization>
<ProductKey>
<WillShowUI>OnError</WillShowUI>
<Key></Key>
</ProductKey>
</UserData>
</component>
<component name="Microsoft-Windows-International-Core-WinPE" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="Error" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
<SetupUILanguage>
<UILanguage>en-US</UILanguage>
</SetupUILanguage>
<InputLocale>en-US</InputLocale>
<SystemLocale>en-US</SystemLocale>
<UILanguage>en-US</UILanguage>
<UserLocale>en-US</UserLocale>
</component>
</settings>
<settings pass="specialize">
<component name="Microsoft-Windows-IE-InternetExplorer" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="Error" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
<Home_Page>cmsdnet.net</Home_Page>
</component>
<component name="Microsoft-Windows-Shell-Setup" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="Error" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
<ProductKey>PXQM6-WPDRC-4TR2W-HVDM4-WD8W9</ProductKey>
<ComputerName>%COMPNAME%</ComputerName>
<TimeZone>EST Standard Time</TimeZone>
</component>
<component name="Microsoft-Windows-Deployment" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="Error" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
<ExtendOSPartition>
<Extend>true</Extend>
</ExtendOSPartition>
</component>
<component name="Microsoft-Windows-Security-SPP-UX" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="Error" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
<SkipAutoActivation>true</SkipAutoActivation>
</component>
<component name="Microsoft-Windows-UnattendedJoin" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="Error" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
<Identification>
<Credentials>
<Domain>cmsd.net</Domain>
<Password>$3cur3PC2012</Password>
<Username>cpuadd</Username>
</Credentials>
<JoinDomain>cmsd.net</JoinDomain>
</Identification>
</component>
</settings>
<settings pass="generalize">
<component name="Microsoft-Windows-PnpSysprep" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="Error" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
<PersistAllDeviceInstalls>true</PersistAllDeviceInstalls>
<DoNotCleanUpNonPresentDevices>false</DoNotCleanUpNonPresentDevices>
</component>
<component name="Microsoft-Windows-Shell-Setup" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="Error" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
<OEMInformation>
<Manufacturer>IBM</Manufacturer>
</OEMInformation>
<DoNotCleanTaskBar>true</DoNotCleanTaskBar>
</component>
</settings>
<cpifflineImage cpi:source="wim:c:/users/bfogliano/documents/install.wim#Windows 7 PROFESSIONAL" xmlns:cpi="urn:schemas-microsoft-com:cpi" />
</unattend>

Now here are our issues, first and most importantly, the disk configuration that is in here was taken right out of another thread on this site that said it works perfectly, no matter what I do there is an error that says unable to parse answer file disk config. I have searched for answers to this problem and cannot find one anywhere. Another issue that seems to relate to this is that when I can get it to pass this step it then errors out and states that it cannot not create a partition because the space was reserved for the OEM. Now keep in mind that the wipe setting is set to "True" and should be cleaning the disk. And lastly another related issue is that when I enter the product key, which I know is good and correct (it is a MAK volume license) in the PE component the setup errors out stating that the key is invalid, when I remove the key from this component the setup goes back to erroring out with the unable to parse answer file message. Please help us out with this if there is any more info I can provide please let me know.

Thanks everyone
Brandon

My System SpecsSystem Spec
.

Reply

 Windows 7 answer file will not automate installation




Thread Tools



Similar help and support threads for2: Windows 7 answer file will not automate installation
Thread Forum
Sysprep answer file Installation & Setup
Windows 7 Answer File Error Messages Performance & Maintenance
attempting to move user directories via audit mode, answer file off Installation & Setup
Answer file not working correctly on new computers General Discussion
Windows cannot parse the unattend answer file's <DiskConfiguration>... Installation & Setup
Sysprep Answer file question Installation & Setup
Windows could not apply the unattend answer file's Installation & Setup

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 01:12 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33