Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: McAfee RTS Keeps Turning Off, No Internet Connection . .


02 Nov 2012   #1
shoma

Windows 7 Home Premium x64
 
 
McAfee RTS Keeps Turning Off, No Internet Connection . .

I have an hp Pavilion deskdtop Model m9077c, Intel Core 2 Quad Q6600 processor, upgraded from Vista to Windows 7 X64 Home Premium (Ver. 6.1.7601).
My Internet connection is via at&t Uverse and a 2Wire gateway.

-Recently I downloaded what turned out to be a bogus software (which I have since deleted) and it resulted in a yellow triangle showing up on my wifi icon in the tray, telling me there was no Internet connection. The connection to the router and my home group is fine with strong signal. I also have multiple other desktops, laptops, iDevices and even an EV charger that are connected to the internet throught the same gateway without any problems. Simultaneously, I started to get warning messages from my McAfee that my Real-Time Scanning was turned off. Turning it on manually proved to be ineffective as it would turn off again within seconds everytime.

- Windows Network and Sharing Center shows that my connection to the router is OK, but there is no Internet connection. So I ran Windows Network Diagnostics and the response was: "Issues found, security and firewall settings might be blocking the connection."

- I contacted at&t and they managed to ping and reset my router remotely. In the end, all they could tell me was that the problem was in my computer's setup and that I should get help from Windows or McAfee.

- A suggestion from a McAfee support forum was to uninstall McAfee, restart in Safe mode (which would allow Internet connection), download and reinstall McAfee, and do a full scan to remove any potential virus.
Unfortunately, I did not have Internet connection even in Safe mode! So now the problem still persists and I do not have McAfee on my computer either.



Any suggestions/solutions would be greatly appreciated.


My System SpecsSystem Spec
02 Nov 2012   #2
AddRAM

Windows 7 Professional x64 Linux Mint 16
 
 

Try this:

In Command prompt: start>run>cdm>enter

type ipconfig /renew

close it out, wait 10 seconds or so. see if it fixes itself.
My System SpecsSystem Spec
02 Nov 2012   #3
kaegee

Windows 7 Home Premium 32bit
 
 

I had the same issue after a McAfee reboot last night. ipconfig /renew didn't work for me. I had to uninstall McAfee following these instructions:
http://service.mcafee.com/faqdocument.aspx?id=TS101446
My System SpecsSystem Spec
02 Nov 2012   #4
gregrocker
Microsoft MVP

 

MucAfee is the worst possible software that can be installed upon Win7. It only works well when it's uninstalled which is how we solve many problems here. I would immediately replace it with Microsoft Security Essentials. Be sure to use the MucAfee Removal tool since it must be removed like the worst virus.

But if you are running the HP preinstalled Win7 then you've got a corrupt installation to begin with. No tech enthusiast would run such an install, with the worst load of factory bloatware and useless duplicate utilities that throttle Win7. Read over these steps to get a perfect Clean Reinstall - Factory OEM Windows 7 with Special Notes at end for HP owners, ask back any questions.
My System SpecsSystem Spec
03 Nov 2012   #5
shoma

Windows 7 Home Premium x64
 
 
McAfee RTS Keeps Turning Off, No Internet Connection . .

I have tried "ipconfig /renew" at command prompt and I get the following:


C:\ipconfig/renew
Windows IP Configuration
No operation can be performed on Local Area Connection while it has its media di
sconnected*
.
Wireless LAN adapter Wireless Network Connection 2:
Connection-specific DNS Suffix . : gateway.2wire.net
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::999a:d1c5:1d21:e6bf%14
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.1.68
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.254
Ethernet adapter Local Area Connection:
Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected*
Connection-specific DNS Suffix . : gateway.2wire.net
Tunnel adapter Local Area Connection* 9:
Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected*
Connection-specific DNS Suffix . :
Tunnel adapter isatap.gateway.2wire.net:
Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected*
Connection-specific DNS Suffix . : gateway.2wire.net
C:\

* I dont know what this means

I also downloaded and copied MPCR.exe to my desktop, but I couldn't get it to launch ( I am assuming because I had already uninstalled McAfee Security Center using Windows Uninstall).

I still have no Internet connection, even in Safe mode.
My System SpecsSystem Spec
03 Nov 2012   #6
gregrocker
Microsoft MVP

 

If you have an HP preinstalled with Vista thats been upgraded to Win7 then you have the worst possible situation to try to troubleshoot since you're fighting the worst load of bloatware in the industry plus an inferior Win7 install. Plus you had MucAfee which would ruin even the best install.

Why not get the freshest start you can get with a Clean Reinstall - Factory OEM Windows 7 which would actuallly take less time than trying to troubleshoot against those odds, ending up with Win7 that is actually better than a new computer?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 McAfee RTS Keeps Turning Off, No Internet Connection . .




Thread Tools



Similar help and support threads for2: McAfee RTS Keeps Turning Off, No Internet Connection . .
Thread Forum
Solved mcafee internet sercurity 2013 install problem General Discussion
Windows Personal Firewall service and Mcafee firewall not turning on System Security
no internet connection after mcafee uninstall Network & Sharing
After turning the router off and on, no network connection Network & Sharing
McAfee Internet Security free for 180 days System Security
McAfee Internet Security 3-User free for 6 months System Security

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 08:37 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App