Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Unable to disable Secure Boot in Windows 7 (New MOBO)

01 Apr 2013   #1

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 
Unable to disable Secure Boot in Windows 7 (New MOBO)

Hello. I recently bought an Asus P8B75-M LE along with an MSI GTX 660 Ti OC V1 and an i5 (My OS is Windows 7 Home Premium 64bit). Every time i start the computer i get this message: "The current BIOS setting do not fully support the boot device. Click OK to enter BIOS Setup" and a yellow text: "Go to Advanced > Boot > CSM Parameters, and adjust the CSM (Compatibility Support Module) settings to enable boot device.". I've tried for hours, but to no avail. I've updated the bios to the latest version, too. But i believe i know what the problem is. I need to disable Secure Boot, but the option to do so is greyed out. The only option i am able to change is "OS Type". Please, help me! I'm getting really frustrated here.


My System SpecsSystem Spec
.

01 Apr 2013   #2

Microsoft Community Contributor Award Recipient

ME/XP/Vista/Win7
 
 

Quote:
The only option i am able to change is "OS Type".
Try changing OS type.

ASUS Sabertooth P67 Motherboard EFI BIOS - YouTube
My System SpecsSystem Spec
01 Apr 2013   #3

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by theog View Post
Quote:
The only option i am able to change is "OS Type".
Try changing OS type.

ASUS Sabertooth P67 Motherboard EFI BIOS - YouTube
I did. It didn't work.
My System SpecsSystem Spec
.


01 Apr 2013   #4

Microsoft Community Contributor Award Recipient

ME/XP/Vista/Win7
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by JarlBalgruuf View Post
Quote   Quote: Originally Posted by theog View Post
Quote:
The only option i am able to change is "OS Type".
Try changing OS type.

ASUS Sabertooth P67 Motherboard EFI BIOS - YouTube
I did. It didn't work.
Secure Boot - Enable or Disable in UEFI
My System SpecsSystem Spec
01 Apr 2013   #5

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

I've read it. It still doesn't work. Also, i've got no boot options. The "Boot Priority" list is empty. Do i need a Windows 7 CD? (Before you start flaming me, this is my first time doing this.)
My System SpecsSystem Spec
01 Apr 2013   #6

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

Oh, and by the way: My cd/dvd rom won't open.
My System SpecsSystem Spec
01 Apr 2013   #7

Microsoft Community Contributor Award Recipient

ME/XP/Vista/Win7
 
 

Have you looked at the manual that come with the motherboard?

From your manual.
Unable to disable Secure Boot in Windows 7 (New MOBO)-asus.png


My System SpecsSystem Spec
01 Apr 2013   #8

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

I booted the pc with a USB using an iso, and now it's working!
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Unable to disable Secure Boot in Windows 7 (New MOBO)




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 02:06 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33