Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Windows 7 install problem catch 22

07 Jul 2013   #31
essenbe

Windows 7 Enterprise X64/Windows 10 Enterprise X64/Windows 10 Pro X64/Linux Mint
 
 

just a guess, 3 hours, for a 320GB drive. Just a guess, maybe sooner.


My System SpecsSystem Spec
.
07 Jul 2013   #32
superkev1503

Windows 7 Professional
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by essenbe View Post
just a guess, 3 hours, for a 320GB drive. Just a guess, maybe sooner.
It just finished, took about 1.5 hours actually. Now, should I go ahead and try the install or wait until tomorrow when I can go down and hard wire it in to my modem? What would you recommend?
My System SpecsSystem Spec
07 Jul 2013   #33
DocBrown

Win7 Enterprise, Win7 x86 (Ult 7600), Win7 x64 Ult 7600, TechNet RTM on AMD x64 (2.8Ghz)
 
 

Wifi is ok,

But I preferred to be Wired

My System SpecsSystem Spec
.

08 Jul 2013   #34
superkev1503

Windows 7 Professional
 
 



Yeah, it's getting late here and if being wired in will make the OS go get what I need automatically I will just wait until tomorrow and set up downstairs to do it. Seems like with all the frustrations and headaches this has been so far, if I can get it done and it will get the drivers I need that would be the way to go.

Thank you to everyone for all the help so far, I hope I will have good news tomorrow and can mark this as solved.
My System SpecsSystem Spec
08 Jul 2013   #35
essenbe

Windows 7 Enterprise X64/Windows 10 Enterprise X64/Windows 10 Pro X64/Linux Mint
 
 

Being wired will help if Windows has a driver for your ethernet, in case it dosen't, have it and all your motherboard drivers downloaded on a USB flash drive or CD.
My System SpecsSystem Spec
08 Jul 2013   #36
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by essenbe View Post
Being wired will help if Windows has a driver for your ethernet, in case it dosen't, have it and all your motherboard drivers downloaded on a USB flash drive or CD.

Hum go with essenbe Kev and maybe I am barking up the wrong tree but haveyou checked out the PSU volts yet??

Plus while you are at it you may as well get the GPU driver/s onto thatstick as well in fact whole sheebang might be good.

http://support.amd.com/US/Pages/AMDSupportHub.aspx

GIGABYTE - Motherboard - Socket AM3 - GA-MA770T-UD3P (rev. 1.4)

Try reseating everything including the RAM, leads, GPU, and if this does get going mate I would be doing a memtest too Memtest86+ - Advanced Memory Diagnostic Tool
RAM - Test with Memtest86+
My System SpecsSystem Spec
08 Jul 2013   #37
Indianatone

Windows 7 x64 Ultimate and numerous virtual machines
 
 

I don't know if I am going to help much here but there are a couple of things that spring to mind. In the bios make sure you have GFX card selected. (Sometimes PCI or PCI express 1 or 2 etc is selectable even on a systems with no internal graphics). I can confirm Windows 7 does have a driver for that card on the DVD as I have just installed Windows 7 on a machine with a HD 4250 internal graphics. That is not the latest driver though.
JSI Tip 9233. SafeMSI.exe freeware starts Windows Installer in Safe Mode. | Windows content from Windows IT Pro

AMD Driver Autodetect

These tools may help you out. The first one is invaluable. This runs the windows installer in safe mode. This may in itself fix the issue. I use this often when Nvidia drivers do crazy things.The second tool will find the latest version of AMD drivers for your card on the Windows OS you are using. Hope this is some use.
My System SpecsSystem Spec
08 Jul 2013   #38
Solarstarshines

Windows 10 Home Premium 64bit sp1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by superkev1503 View Post
Quote   Quote: Originally Posted by Britton30 View Post
Have you let the install go to Updating Registry, then Preparing Desktop?
Yes, it does all that and then it fails. I think has gone Updating Registry then Starting Services, and that's when I get the blank screen. It's obviously a GPU driver issue as I was able to disable the GPU earlier today in safe mode, it's when I tried to install the ATI drivers that things went wonky again.

What driver were you working with ?

I would go ahead and install windows like you were but with out GPU drivers

Also the 4870 is a legacy card if you happen to use the current AMD driver that could be the issue it Isn't supported 13.4 is the last one to function with HD4000's and HD5000's cards now if you want a newer driver they have a beta driver that will help Legacy cards like yours 13.6 they give stability even though it's a Legacy card
My System SpecsSystem Spec
08 Jul 2013   #39
gregrocker

 

So during reinstall disable any driver that may be loading and failing in Device Manager - Access During Windows 7 Installation so it defaults to Standard VGA (which always works). Then start normally, go online to get the driver Solar says.

A problem may be that you stayed in Safe Mode once you disabled failing driver instead of letting it boot to desktop with Standard VGA to work on installing the correct driver.
My System SpecsSystem Spec
08 Jul 2013   #40
essenbe

Windows 7 Enterprise X64/Windows 10 Enterprise X64/Windows 10 Pro X64/Linux Mint
 
 

I believe he was going to install this morning sometime. We haven't heard from him today, that I know of. I think he had something on that drive that messed up his installs (like Grub maybe). If he did, it's gone now, he ran clean all on it. So, he should have a good base for a clean install.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Windows 7 install problem catch 22




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Can't log into domain catch-22
I can't figure out a solution to this, maybe someone else knows. I have a user with a laptop, a member of our domain. The user is off site in an airport and needs to connect to our VPN to access everything. When he tries to log in with his domain account he gets: 'there are currently no...
Network & Sharing
Catch 22
I have an unused Win 8 upgrade key and want to use it in VMware Player running in Win 7. As it's an upgrade key I can't use it for a clean install (I've tried) so I'm having to install some other windows version first and then use Microsoft's Upgrade Windows with only a product key - Windows Help...
Virtualization
Catch 22 with McAfee and Windows Updates
I recently reinstalled Windows on an Acer 64 bit desktop. I installed it from the Acer backup partition. Everything was fine except for my McAfee antivirus. Although I could install McAfee Security Suite itself, I could not get the antivirus bit to install. After the reinstall I did well over...
System Security
tv catch up is slow
Hello everyone, My tv catch up is slow, and the picture is fizzy and i have tried downloading quick time player to make the picture quality better. Still hasn't worked, I have a dell pp41l, and the processor is intel celeron and the speed of this laptop is 1.8Ghz. Please can anyone give me...
Media Center


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 23:31.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App