Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.

Windows 7: No partitions showing - what am I doing wrong ?

18 Oct 2009   #11

Windows 7 Ultimate 64Bit

When i created my secondary partition i did not reference any BIOS settings. I used Acronis to resize my c:\ into a new partition and made it also a primary. Even though the resize formatted the secondary partition, i end up need to do the format again (to make the dual boot install work).

Btw, is this a mono HDD system?

My System SpecsSystem Spec
18 Oct 2009   #12

Windows XP

Thanks Guy's for all the advice, off now to do a bit more reading up , and try a few things out

regards William
My System SpecsSystem Spec
18 Oct 2009   #13

Win7 Enterprise, Win7 x86 (Ult 7600), Win7 x64 Ult 7600, TechNet RTM on AMD x64 (2.8Ghz)


From your pic, Right click on the drive you want to put 7 on and check what the options are
My System SpecsSystem Spec

18 Oct 2009   #14

Windows 7 Ulti. x64

My System SpecsSystem Spec
13 Feb 2010   #15

Linux and Windows 7... problems on my laptop, please help me.. I beg.
Please Help. How?

I know this thread is OLD. But, I have the EXACT same problem. I have no C: drive or whatever. NOTHING. No partition. I can't start up my Wins7. My drives and partitions are gone! It all started when I was installing Ubuntu the advanced way (I didn't know what I was doing) and when it was installing into the partition or something, I pulled the plug. Now I have nothing. I can access the F1-f12 menu Bios thing. But I don't have a partition. I cant start up the laptop. Help...

Now, how can I gain back my C: drive or whatever, main partition!? It says I can insert a disk, USB, or whatever like WIlliamb's.. (sp?) problem.

I'm sorry, I surfed through many, many threads. No help. No savior. Is there anyone smart enough to help this nub?
My System SpecsSystem Spec
13 Feb 2010   #16

Linux and Windows 7... problems on my laptop, please help me.. I beg.

Agrh.. if anyone have solutions, email me at: [email removed] let me know
Please, I'd do anything...
My System SpecsSystem Spec
13 Feb 2010   #17

Windows 7 Ulti. x64

Welcome to SevenForums. You may get more responses by starting your own thread. If you have a windows 7 install disk you could boot from the disk and run start up repair. Read this tutorial for some help with that. Good luck to you with this problem.
Startup Repair
My System SpecsSystem Spec

 No partitions showing - what am I doing wrong ?

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar help and support threads
Thread Forum
Motherboard showing the wrong CPU
I have a i5 3570k CPU and Asus P8H77V-LK Motherboard but on the BIOS it says i5 3330 3.00Ghz and also on the device manager too I get 10mins of google chrome or any other program and the whole system freezes Can I anyone please help me on this?\ Thanks
Hardware & Devices
partitions not showing up in windows 7
i was trying to fix a problem in one of my drives using partition magic 8 that problem is fixed but now that caused the other two drives to not show up in windows. i am attaching a screenshot for the same kindly check and suggest what to do? ? :cry: and yes format is not possible these 2 drives got...
General Discussion
SATA DVD not showing / Something wrong here?
Hi, Firstly, I changed all my settings in my bios to AHCI and my Jmicron controller 363 to AHCI + IDE. Now, my DVD drive won't show up in my device manager and there are multiple controllers under IDE ATA/ATAPI that weren't there before. Any ideas on how I can get the DVD drive to work under...
Hardware & Devices
Windows 7 showing wrong CPU speed.
I recently upgraded to Windows 7, and in Xp my overclock showed correctly. As 333X10.5=3500 but even though my bios settings are still the same and all c1e is turned off, windows 7 is showing that i have 266x10.5=2800. cpu-z shows this aswell, including asus utility (every program i've tried has...
Performance & Maintenance
Ram showing up Wrong
I don't know if it's been this way the entire time since I officially upgraded from build 7201 to the released version. or if it just started but my CPU Meter in sidebar is only showing that I have 2814MB of ram.. lol and when I right click properties on my Computer and enter the System tab...
Performance & Maintenance
Ram showing up wrong in win 7
Hello guys, i recently reinstalled my win 7 into the final version and i get this problem . 4gb(2.96 usable) confused ..i dont understand what that means. Any help will be appreciated thanking you guys in advance:d
Performance & Maintenance

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 20:25.

Twitter Facebook Google+

Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App