Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: dead in water please help with Raid 1 setup with UEFI


22 Oct 2013   #11

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by gregrocker View Post
Glad to hear it worked for you!

Please let us know how the RAID works out, particularly if you can compare it to a single SSD performance.
Hi Raid 1 worked so if i shutdown the pc take one drive out my and then turn pc back on it will boot to windows like nothing happened

If i shutdown the pc put the SSD drive back it will and then turn it back on it will show boot fine
with both drives or just one drive

Because my MB is limited in Hardware raid it does not have rebuild function so the rebuild raid is silent as when one drive is missing i get critical error but if i put the second drive back it show initializing and once i login to windows 7 and keep using the pc and then reboot next start up will show both drive functional

Thanks alot for all the help

My System SpecsSystem Spec
.

04 Nov 2013   #12

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Hello

hello

Feel sad back to start again Raid 1 OS wont stay something to do with Raid 1 and UEFI and no matter what i do
i cant properly install OS

I tried installing with UEFI Methods and after it install os and restart pc i get disk error even thought both SSD are fine


The reason for re-installing was black screen after login

Windows 7 black screen after login ?




Strange issue i cant figure it out
My System SpecsSystem Spec
04 Nov 2013   #13
Microsoft MVP

 

Are you trying install to a single HD using UEFI (Unified Extensible Firmware Interface) - Install Windows 7 with - Windows 7 Forums?

If UEFI fails to install post back the exact error message and at what step.

Those who cannot install in UEFI have so far all been able to successfully Bypass UEFI to Install WIn7
My System SpecsSystem Spec
.


04 Nov 2013   #14

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by gregrocker View Post
Are you trying install to a single HD using UEFI (Unified Extensible Firmware Interface) - Install Windows 7 with - Windows 7 Forums?

If UEFI fails to install post back the exact error message and at what step.

Those who cannot install in UEFI have so far all been able to successfully Bypass UEFI to Install WIn7
Hello i need UEFI as my pc is a mass storge system also with 3 TB and 4 TB drives but at this moment not thing is connected

so this what i am doing i put 2 SSD on Port 1 and Port 2 of Motherboard , Go to bios enable Hardware raid 1
once raid 1 is built then i have a USB Stick that was created by rufus_v1.3.4 and plugin USB to pc and go to bios and boot UEFI USB Data Drive windows os load , i put second USB which i have Raid Driver for windows 7 64bit , OS now see 2 hard drives as 1 with Raid 1 , i install OS , then after few windows updates pc restart and no os found

Then i tried with DVD , i am not able to make a bootable DVD of windows 7 64bit with UEFI so i go to bios and then Boot with DVD Room Drive with UEFI and same thing put usb get the raid driver install os

Then OS not found after restart

I have tried install OS with just DVD Room and NOT UEFI but same thing


Very strange thing not sure what to do here

Thanks in advance
My System SpecsSystem Spec
04 Nov 2013   #15
Microsoft MVP

 

If the problem with a USB install is after the restart, it is often due to the stick self-booting to restart the install. Do you think this is what is happening?

Next time at the restart, remove the stick.

This is also the reason to set the HD to boot first, then trigger the USB stick installer to boot using the one-time BIOS boot menu key at boot.
My System SpecsSystem Spec
04 Nov 2013   #16

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by gregrocker View Post
If the problem with a USB install is after the restart, it is often due to the stick self-booting to restart the install. Do you think this is what is happening?

Next time at the restart, remove the stick.

This is also the reason to set the HD to boot first, then trigger the USB stick installer to boot using the one-time BIOS boot menu key at boot.
hello that is not the case though here for some reason The OS wont hold in the hard drive
either i get random strange errors like with black screen at login kinds or some other randoms issue

I personaly believe it has something to do with UEFI that is causing the issue

is there is any way to make a bootable UEFI DVD ?

Thanks
My System SpecsSystem Spec
04 Nov 2013   #17
Microsoft MVP

 

Use a fresh copy of the latest official ISO for your version burned with tool in Clean Reinstall - Factory OEM Windows 7.

Have you tried install to a single SSD yet?

Have you checked that your SSD's have the latest firmware, and tested them using their drive diagnostics. If they're new you can have tech support help you with this with an eye to an RMA if necessary.

Mark the thread Unsolved at top so others will chip in ideas.
My System SpecsSystem Spec
04 Nov 2013   #18

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by gregrocker View Post
Use a fresh copy of the latest official ISO for your version burned with tool in Clean Reinstall - Factory OEM Windows 7.

Have you tried install to a single SSD yet?

Have you checked that your SSD's have the latest firmware, and tested them using their drive diagnostics. If they're new you can have tech support help you with this with an eye to an RMA if necessary.

Mark the thread Unsolved at top so others will chip in ideas.

Hello,
yes i got a fresh copy of Windows OEM just like that link said to do and SSD has up to date firmware and
Bios in my ASUS Motherboard been upgraded as well

Both SSD's are from Working laptops and yes if i install OS on Single drive on my laptop i have no issue

However i did not try to install OS onto just single drive as i was trying to setup Raid 1 , I know the drives are good because i never had issue with them on my other pc and my laptops

Thanks in advance
My System SpecsSystem Spec
04 Nov 2013   #19

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Hello

also i got a clean copy of Windows 7 Ultimate x64 SP1 U (media refresh) X17-59465.iso not sure what U stand for but that one i got
My System SpecsSystem Spec
04 Nov 2013   #20

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Hello

I can also try this copy

http://msft.digitalrivercontent.net/win/X17-24395.iso 2147483647 X17-24395.iso Windows 7 Ultimate x64 English

Thanks
My System SpecsSystem Spec
Reply

 dead in water please help with Raid 1 setup with UEFI




Thread Tools



Similar help and support threads for2: dead in water please help with Raid 1 setup with UEFI
Thread Forum
Uefi bios setup Installation & Setup
Win 7 raid 0 setup / missing raid controller driver Drivers
Water cooling pumps and setup PC Custom Builds and Overclocking
Conficker Botnet 'Dead In the Water,'........ Security News

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 09:03 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33