Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: "No Drivers were found.." Windows 7 installation


30 Oct 2013   #1

Windows 7 Home Premium x64
 
 
"No Drivers were found.." Windows 7 installation

I just got this laptop off of a Facebook yard-sale page for my area. They were selling it because it would not boot. I bought it home and my current Studio 1747 laptop told me i needed to format the Hard drive from the Acer before i could use it. I formatted the drive.

Now, I can install Windows 7 again, i thought. So i put in the boot disk, got to the "Choose where to install" page. But "No Drivers Were Found"

I clicked browse and all that came up was "Removable Disk (C", "CD Drive (D" and "Boot (X"

(C told me to insert a drive into Removable Disk (C.
(X Said: "No signed drivers found."

So im in a stump.



Acer Aspire 5733 series

I also get the same problem, different hard drive, in a Lenovo G575.

My System SpecsSystem Spec
.

30 Oct 2013   #2

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Ult. x64 Windows 8.1 x64 Ubuntu 12.04 LTS Tri-Boot
 
 

Boot from the DVD as if you were going to install, then do this:

1. On the first Language screen, press SHIFT+F10 - a command prompt window will open
2. Type diskpart and hit enter
3. Type list disk and hit enter

Copy exactly what is now shown on the screen, and type if back here in your next reply.
My System SpecsSystem Spec
30 Oct 2013   #3

Windows 7 Home Premium x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Golden View Post
Boot from the DVD as if you were going to install, then do this:

1. On the first Language screen, press SHIFT+F10 - a command prompt window will open
2. Type diskpart and hit enter
3. Type list disk and hit enter

Copy exactly what is now shown on the screen, and type if back here in your next reply.
I took a picture, here is what came up: (Hard drive is recognized, its 500GB)
My System SpecsSystem Spec
.


30 Oct 2013   #4

Windows 7 Home Premium x64
 
 

It is still on the console screen if needed to type more commands.
My System SpecsSystem Spec
30 Oct 2013   #5

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Ult. x64 Windows 8.1 x64 Ubuntu 12.04 LTS Tri-Boot
 
 

OK. On the same console screen, type this:

1. select disk 0 and hit enter
2. list volume and hit enter

Report back on what is displayed.
My System SpecsSystem Spec
30 Oct 2013   #6

Windows 7 Home Premium x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Golden View Post
OK. On the same console screen, type this:

1. select disk 0 and hit enter
2. list volume and hit enter

Report back on what is displayed.
Here you go:
My System SpecsSystem Spec
30 Oct 2013   #7

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Ult. x64 Windows 8.1 x64 Ubuntu 12.04 LTS Tri-Boot
 
 

OK. I think its best to wipe the hard disk, then format, and then attempt install. Do the following.

1. Ensure disk 0 is selected:
- type select disk 0 and hit enter
2. Now type clean and hit enter
- once its done it will return to the prompt
3. Type create primary partition and hit enter
4. Type list volume and hit enter

Report back the output.
My System SpecsSystem Spec
30 Oct 2013   #8

Windows 7 Home Premium x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Golden View Post
OK. I think its best to wipe the hard disk, then format, and then attempt install. Do the following.

1. Ensure disk 0 is selected:
- type select disk 0 and hit enter
2. Now type clean and hit enter
- once its done it will return to the prompt
3. Type create primary partition and hit enter
4. Type list volume and hit enter

Report back the output.
Just lists all the CMD's when i type create primary partition.


EDIT: Hang on...
My System SpecsSystem Spec
30 Oct 2013   #9

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Ult. x64 Windows 8.1 x64 Ubuntu 12.04 LTS Tri-Boot
 
 

Sorry, I meant :

type create primary partition and hit enter
My System SpecsSystem Spec
30 Oct 2013   #10

Windows 7 Home Premium x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Golden View Post
OK. I think its best to wipe the hard disk, then format, and then attempt install. Do the following.

1. Ensure disk 0 is selected:
- type select disk 0 and hit enter
2. Now type clean and hit enter
- once its done it will return to the prompt
3. Type create primary partition and hit enter
4. Type list volume and hit enter

Report back the output.
"Create Partition Primary" is what i had to type. Oh well

Seems like its listed in the volumes now!
Disk Clean was successful
My System SpecsSystem Spec
Reply

 "No Drivers were found.." Windows 7 installation




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 05:42 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33