Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: "install now" on windows 7 home premium provides me with "no device.."

07 Dec 2013   #1
justinbok1

windows 7 64
 
 
"install now" on windows 7 home premium provides me with "no device.."

Hello, i have read up on this error, but i can't seem to find the solution . I know this post is common, but i feel i really do need assistance. The message comes up as "no device drivers were found. Make sure that the installation media contains the correct drivers, and then click OK". I have no clue on what to do, and everything i've tried hasn't worked. I'm open to all solutions. Also, here is my builld: AMD Athlon II X4 740, HIS Radeon HD 7770, Apex SK-393-C - System Build - PCPartPicker. I also have a 500gb seagate harddrive.
This message occurs after the first screen, after "install now".


My System SpecsSystem Spec
.

07 Dec 2013   #2
theog

Microsoft Community Contributor Award Recipient

ME/XP/Vista/Win7
 
 

Where do you buy your Windows 7 DVD from?
My System SpecsSystem Spec
07 Dec 2013   #3
justinbok1

windows 7 64
 
 

I'm using a bootable usb drive. I got the .iso from mydigitalriver, i think. My dvd drive decided to crap out, so i used this method instead. Also, is the main problem from the .iso or from the lack of me installing drivers?
My System SpecsSystem Spec
.


07 Dec 2013   #4
theog

Microsoft Community Contributor Award Recipient

ME/XP/Vista/Win7
 
 

The problem is mainly a bad ISO.
My System SpecsSystem Spec
07 Dec 2013   #5
justinbok1

windows 7 64
 
 

So if i purchase a new dvd drive and use the DVD to install windows 7, it will resolve the device problem? Is there anyway to remedy the current method i'm using?
My System SpecsSystem Spec
07 Dec 2013   #6
Golden
Microsoft MVP

Windows 7 Ult. x64
 
 

Double-check to see that you are booting off a USB2.0 port, not USB3.0.
My System SpecsSystem Spec
07 Dec 2013   #7
justinbok1

windows 7 64
 
 

How should i distinguish between the two?
My System SpecsSystem Spec
07 Dec 2013   #8
theog

Microsoft Community Contributor Award Recipient

ME/XP/Vista/Win7
 
 

A55MD2 :: Motherboard :: BIOSTAR
4 x USB 2.0 Port
2 x USB 2.0 Header

No USB3.
My System SpecsSystem Spec
08 Dec 2013   #9
gregrocker

 

Write a confirmed ISO (by size) to stick using UltraISO Software To Create Bootable USB Flash Drive.

Other tips to get and keep a perfect Clean Reinstall - Factory OEM Windows 7 - same for retail.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 "install now" on windows 7 home premium provides me with "no device.."




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
HDD shows in "Device Manager" but not in "DiskPart"or" Disk Management
Hi Guys, any ideas how to access my external hard drive device manager can see it but it does not appear in disc management. I use this HDD perfectly in my car HDD player. But when I try to connect it to my Laptop, it does not show up in disk management. Please check the attached screen...
Hardware & Devices
Hard Disk can't read in "my computer ", "initialized",I/O device error
I have a big problem here, I have used my hard disk for 9month, Yesterday when I watched movie on the half way, My hard disk suddenly disfuntion, And I thought my laptop problem due to always lagging so I restart my computer. But after that I can't read my hard disk (WD)in my computer. It can...
Hardware & Devices
When I click "install now", it's saying "No device drivers were found"
Ok, now I get another problem... When I click "install now", I get a msg box that is saying 'no device drivers were found. Make sure that the installation media contains the correct drivers, and then click OK' What should I do now?
Installation & Setup
Need to add "TASKBARS" (MSese for "Launchpads", "Docks" NOT "Toolbars"
My office just upgraded, and I can no longer use Windows XP. On this system, I was able to add a separate taskbar to facilitate quick access to commonly-browsed folder locations on our vast network, and another one expedited the launching of useful programs and lists. Each task on each taskbar...
General Discussion
ie9 new browser opens "blank" windows 7. Changing it to "home" doesn't
ie9 new browser opens "blank" windows 7. Changing it to "home" doesn't last if you shut down. Next session, it still opens "blank"
Browsers & Mail
Disable "Delete Browsing History" in Windows 7 Home Premium
How do I disable "delete browsing history" in Windows 7 Home Premium? it is my understanding that i have to edit my registry as Windows 7 HP does not have a Group Policy Editor. There was a tutortial that included a download to disable InPrivate Browsing that worked like a champ - Does anyone...
Browsers & Mail

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 18:50.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App