Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: I have screwed up!

02 Jan 2014   #1
cdeeks

windows 7
 
 
I have screwed up!

Hi, I have just recently got a new Samsung SSD and I was installing windows 7 on to it.
once I installed windows 7 I naturally removed it from my HDD, Once I formatted my HDD I restarted my pc only to be greeted with a message telling me I had no OS.

I have changed boot order to boot from SSD and have also tried with my HDD out. Further more I have tried to reinstall it from a cd to my HDD and all I get is a black screen. I have checked both SDD and CD and both have windows 7 on them. I have changed sata ports on my MB however I can't get access to ports 1-3 as the way my tower is built.

Any help on this please? I have tried searching these forums and tried everything I can think of.

thanks


My System SpecsSystem Spec
.
02 Jan 2014   #2
richnrockville

Windows 7 Pro x64 SP1
 
 

cdeeks, welcome to the windows 7 forum.

Your problem started when you left the old HDD in the machine when you installed windows 7, There is a small 100meg partition at the head of your HDD which is required for you to boot your system. I would recommend a re-install of windows on the new SSD which will then create the 100meg partition for your OS.

Sorry to be the bearer of sad tidings.

rich
My System SpecsSystem Spec
02 Jan 2014   #3
Gator

Dual Boot: Windows 8.1 & Server 2012r2 VMs: Kali Linux, Backbox, Matriux, Windows 8.1
 
 

Did you remove the HDD completely before you installed Win7 on your SSD?
My System SpecsSystem Spec
.

02 Jan 2014   #4
cdeeks

windows 7
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by richnrockville View Post
cdeeks, welcome to the windows 7 forum.

Your problem started when you left the old HDD in the machine when you installed windows 7, There is a small 100meg partition at the head of your HDD which is required for you to boot your system. I would recommend a re-install of windows on the new SSD which will then create the 100meg partition for your OS.

Sorry to be the bearer of sad tidings.

rich
Thank you richrockville, I have got windows 7 on my SSD as I have attached it to my laptop using the provided usb connector. I have it as first boot option in bios to but all I get is "reboot and select proper boot device or insert boot media" even if I try with install disk to.

I tried to install windows from the disk to my ssd when it was on laptop and windows says it doesn't support installation from usb connected devices.
My System SpecsSystem Spec
02 Jan 2014   #5
Gator

Dual Boot: Windows 8.1 & Server 2012r2 VMs: Kali Linux, Backbox, Matriux, Windows 8.1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by cdeeks View Post
Quote   Quote: Originally Posted by richnrockville View Post
cdeeks, welcome to the windows 7 forum.

Your problem started when you left the old HDD in the machine when you installed windows 7, There is a small 100meg partition at the head of your HDD which is required for you to boot your system. I would recommend a re-install of windows on the new SSD which will then create the 100meg partition for your OS.

Sorry to be the bearer of sad tidings.

rich
Thank you richrockville, I have got windows 7 on my SSD as I have attached it to my laptop using the provided usb connector. I have it as first boot option in bios to but all I get is "reboot and select proper boot device or insert boot media" even if I try with install disk to.

I tried to install windows from the disk to my ssd when it was on laptop and windows says it doesn't support installation from usb connected devices.
Assuming I'm reading this right, looks like you need to change your boot order to boot from USB first if your laptop supports it.
My System SpecsSystem Spec
02 Jan 2014   #6
cdeeks

windows 7
 
 

No. I was testing my SSD with it connected via a USB connector as it has all windows files necessary for installation on it. but when it's in my desktop it's connected via sata cable
My System SpecsSystem Spec
02 Jan 2014   #7
Gator

Dual Boot: Windows 8.1 & Server 2012r2 VMs: Kali Linux, Backbox, Matriux, Windows 8.1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by cdeeks View Post
No. I was testing my SSD with it connected via a USB connector as it has all windows files necessary for installation on it. but when it's in my desktop it's connected via sata cable
Oh I see, thanks for clearing that up. I would proceed with what rich suggests in post#2.
My System SpecsSystem Spec
02 Jan 2014   #8
cdeeks

windows 7
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by mhansen1 View Post
Quote   Quote: Originally Posted by cdeeks View Post
No. I was testing my SSD with it connected via a USB connector as it has all windows files necessary for installation on it. but when it's in my desktop it's connected via sata cable
Oh I see, thanks for clearing that up. I would proceed with what rich suggests in post#2.
I have tried that I have windows files from the disk on my SSD and it shows up in my bios but when I boot from it I get the error to select proper boot device. even when booting from optical drive I just get a white flashing pointer on top left of screen for 5 minutes then same error message.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 I have screwed up!




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
screwed up pc need help!
im on a lap top right now i had problums with my onbored video on my desktop so i recently had my mother bored and hd on my pc replaced just in case it was hd failing and it was working great for a wile installed a nvidia gtx 8800 on it worked great for about an hour... then it bsod on me...
BSOD Help and Support
Am I screwed?
Hi I think I may have just f****ed up big-time but I'll let you Win7 gurus decide...short story: I had a setup with Vista as my OS on the main disk but was dual-booting to a second disk with Win7 Home Premium on it. After spending a fair bit of time tweaking and tuning that Win7 Home Premium...
Installation & Setup
All screwed up
Hi guys, I picked up a virus a few weeks back it took some doing but i got rid of it. But my pc doesnt run so well now, i tried fixing it with Yamicsoft Windows 7 Manager. It did repair a lot of issues but created a lot also. Now it seems like i am running Vista again it is slow and a lot of...
General Discussion
How to fix screwed MBR ...
Alright guys, I completely screwed up my MBR (master boot record). Long story short I deleted it and cannot even install Win7 now...it says something to the effect of "cannot find a system partition" when I choose my drive to install. I have formatted the partition, so I no longer have an...
Installation & Setup
I screwed something up...
I was one of those guys that went to the registry and deleted the lnk file to get rid of the shortcut arrows in vista. I was stupid and did the same thing with Windows 7, not knowing that it would screw up the jump list feature in 7. So today I got wind of a simple registry fix that would have...
General Discussion
Im screwed :(
while trying to fix the problem i posted in my last post about changing the rar extension back to Default i changed it to the following: C:\WINDOWS\system32\shell32.dll and now i cant change it back! :shock: there is no change option :cry: this seems to be the only problem on my comp...
General Discussion


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 11:42.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App