Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: ***7 UL x32 install Freezes at first install step copying files 0%***

30 Mar 2014   #1
Mattpache

Windows 7 Ultimate x32
 
 
***7 UL x32 install Freezes at first install step copying files 0%***

Hi, I am in serious need of help. I've been stuck on this forever. I have never had this difficult of a time on anything I've ever done with computers and windows. Please help... So I purchased a sony vaio p series laptop. Model VGN-P788K/W it came with 64gb SSD I Upgraded to an intel 160gb ssd. I installed the new drive computer starts etc. when I go to install the windows 7 Ultimate.
I get to the very first step of the actual install process "copying windows files" the three little black dots will make 2 passes then it freezes completely still at 0%. No cursor control keyboard control it just stops. I've let it go for 4 hours no change. I'm using a bootable usb I made and to be sure I tried it on my desktop both x32( the one I need) and x64 both work flawlessly like it should. I'm at a complete loss here I can not think of a damn thing as to why it's doing this. I've been completely stuck so I was praying someone on here could help me out. Seriously any help would be greatly appreciated. Thank you so much for your time. I look forward to hearing from someone soon. Thanks again
All the best,
Matt


My System SpecsSystem Spec
.
31 Mar 2014   #2
gregrocker

 

My System SpecsSystem Spec
31 Mar 2014   #3
Mattpache

Windows 7 Ultimate x32
 
 

Hi thanks for the reply. I took a look at all 28 steps for both the software and hardware troubleshooting steps. I am still in the same position. Is there anyway it's the actual drive? The computer ran fine with the OEM 64gb SSD that came with it. I am completely lost
My System SpecsSystem Spec
.

31 Mar 2014   #4
gregrocker

 

Is it a UEFI BIOS? If so are you booting the installer as a UEFI device?

Check for a firmware update for the SSD, then if necessary run its drive diagnostics. If new it is under Tech Support for the first year so ask for their help to determine it is sound and if not RMA.

Did you try a new ISO from Clean Reinstall - Factory OEM Windows 7 burned to DVD, then if that fails try it written to bootable flash stick?
My System SpecsSystem Spec
31 Mar 2014   #5
Mattpache

Windows 7 Ultimate x32
 
 

I couldn't run the cd scan I will try hooking it up to my desktop and go from there. I just put the OEM ssd drive back in booted it up and installed my windows 7 ultimate from the start. I am looking at it as we speak and it is working. Passed the copying windows files and I'm 67% on expanding win files. Even though the new drive is ssd is there a different option I should/could select when I burn the ISO? I'm positive the drive is brand new it was $160. The model number if that helps any is # ssdsa1m160g2gn 1.8" Intel. And thank you gregrocker for your replies I appreciate it. I know I can't be making this easy.
My System SpecsSystem Spec
31 Mar 2014   #6
gregrocker

 

We're you able to format an Active partition in laptop ?

What are UEFI and AHCI settings in BIOS
My System SpecsSystem Spec
01 Apr 2014   #7
Mattpache

Windows 7 Ultimate x32
 
 

I was able to format a portion. There were three portions on the list 1 was sony recovery(800mb ish) the second was system(190mb ish)and the Third was the main drive (59gb) In my bios I took pics of all the options I am not seeing anything that says UEFI OR AHCI.***7 UL x32 install Freezes at first install step copying files 0%***-image.jpg


My System SpecsSystem Spec
01 Apr 2014   #8
Mattpache

Windows 7 Ultimate x32
 
 

Pic 2


Attached Thumbnails
***7 UL x32 install Freezes at first install step copying files 0%***-image.jpg  
My System SpecsSystem Spec
01 Apr 2014   #9
Mattpache

Windows 7 Ultimate x32
 
 

Pic 3


Attached Thumbnails
***7 UL x32 install Freezes at first install step copying files 0%***-image.jpg  
My System SpecsSystem Spec
01 Apr 2014   #10
Mattpache

Windows 7 Ultimate x32
 
 

And the advance tab is only a intel graphic accelerator option. Sorry I tried to post them all in one reply but it wasn't letting me.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 ***7 UL x32 install Freezes at first install step copying files 0%***




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Asus clean install issues, restarts after ''copying files'' from disk
Hello, I am at my wits end with this computer. I am trying to do a clean install of Windows 7 32 onto this F6ve Asus. I am able to boot from the dvd drive from BIOS, where i am able to get to the ''loading files from windows''. After it loads the files, the screen will go black, restart...
Backup and Restore
Copying Files To External HDD freezes
Hello to everyone. A few months ago,I bought an External Toshiba E.Store 3.5" 1.5 TB.I use it on Acer Aspire One-Netbook Processor Intel Atom1.66GHZ,2gb ram When I wanted to copy some files,regardless the amount of the files,or their capacitive,the copy just ended well.I use Teracopy. A bit...
General Discussion
Step by step install of backup hard drive
Hi, I installed a second hard drive in my desktop. The only purpose for this drive is Back up . I had room in the case. Western digital 500gb drive was on sale sooooo.. I figure it is better than external. Need to Know Procedure. It is a blank new drive. I used a seperate SATA cable from Power...
Backup and Restore
my computer freezes with i am copying some files from DVD to HD
my system is ram: 8G cpu: i3 system: windows 7 the files are small like 500mb
General Discussion
when i try to install step 7 ???
hi everyone I'm pleased to join this cooperative forum I have a problem each time i install step 7 simatic manager in xpm i face a problem and receive a message (the network is not available.do you want to resestablish the connection to the network) and when i press ok the same message come so...
Virtualization
W7 wont install past the copying files
I've tried about five times, but every time It successfully finishes the copying files, but wont start the next step. I've left it running on it for hours and it wont pass that point. Any help would be appreciated alot.
Installation & Setup


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 22:12.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App