Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Old problem (2011) new for me - Win 7 Ult 64bit post-install

28 Oct 2014   #11
gregrocker

 

I'd take another backup image with SP1 installed. No need to keep reinstalling it.


My System SpecsSystem Spec
.
30 Oct 2014   #12
NickyCroc

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 
Onward

Quote   Quote: Originally Posted by gregrocker View Post
I'd take another backup image with SP1 installed. No need to keep reinstalling it.
Yes indeed, I did it right after updating my Windows Update Agent, which became a requirement in order to download/install a couple of particular items I wanted, one being .Net 4.5 and the other was something associated with the exact nVidia chip on this machine. So I selectively chose what I needed (see attached) and then did what you suggested, the image b/u + repair disk.

My final task before real work begins will be to search this site for anything/everything pertaining to BitLocker Drive Encryption.

Stay cool GregRocker


Attached Thumbnails
Old problem (2011) new for me - Win 7 Ult 64bit post-install-windowsupdates.png  
My System SpecsSystem Spec
30 Oct 2014   #13
gregrocker

 

My System SpecsSystem Spec
.

10 Nov 2014   #14
NickyCroc

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

You're super Greg! Thanks, this is my first time back online....
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Old problem (2011) new for me - Win 7 Ult 64bit post-install




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
WHS 2011 install failure remnants
I have been trying to install WHS 2011 on my MSS and have had two failures thus far. Each of those failures left an Icon in the network portion of my Windows Explorer. I can't seem to get rid of them. Any ideas?
Network & Sharing
Cant install 64bit even though my processor is 64bit capable.
Hey, I have searched all over the internet and found no solution to my problem. But considering my situation I am sure there must be a solution so here goes. Short story: My pc says its 64bit capable but it doesn't seem to be able to recognize any 64bit install disks. What should I do? ...
Installation & Setup
Yet Another X-Fi install problem in Windows 7 64bit
Put simply, I have no sound. Here’s my hardware: Intel Core2 duo Asus P5E Motherboard 4GB DDR2 1066 RAM Gigabyte HD 6950 Video Card Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Champion Series PCIe 1TB Samsung SATA2 HDD
Sound & Audio
WLE 2011 won't Install
I've tried restarting, nothing seems to work
Browsers & Mail
Installer problem - Cannot even install Mirrors Edge (Windows 7 64bit)
Hi, Recently got mirrors edge and when I load the game and click install - nothing happens at all! Tried using other compatibility such as XP/vista to no avail. Searching this and various other forums provided no answers. All my specs are listed below. Any help would be greatly...
Gaming
Sound problem post install
So I love Windows 7 Ultimate but after installing it my sound sucks. Listening to music at any volume sounds like the speakers are blown and **** is rattling around in my on board speakers, kind of a fuzzy sound. I know the speakers aren't blown because up until a few days ago I had zero music...
Sound & Audio


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 01:10.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App