Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Windows 7 install problem


03 Nov 2009   #1

Windows Vista Ultimate x64
 
 
Windows 7 install problem

I have tryed to install Windows 7 from 2 different DVD:s and 2 different versions. My problem is that when the installation has unpacked files and copyed files and comes the Completing installation and computer boots i get in ~2minutes a black screen where flashs a _sign in the left upcorner. I would really want to get rid of this Vista and get the 7 running.
Im doing a clean install after formating the hard drive.


My System SpecsSystem Spec
.

03 Nov 2009   #2

Win 8 Release candidate 8400
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by tukiainen View Post
I have tryed to install Windows 7 from 2 different DVD:s and 2 different versions. My problem is that when the installation has unpacked files and copyed files and comes the Completing installation and computer boots i get in ~2minutes a black screen where flashs a _sign in the left upcorner. I would really want to get rid of this Vista and get the 7 running.
Im doing a clean install after formating the hard drive.
Were both dvd's burned from the same download? where did you download it from? Is it an ISO?, or VHD?


Ken
My System SpecsSystem Spec
03 Nov 2009   #3

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 SP1, Home Premium, 64-bit
 
 

Were your DVDs purchased from a retail outlet?

Burned from a download??

Obtained from a questionable source?
My System SpecsSystem Spec
.


03 Nov 2009   #4

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium SP1, clean install, upgrade disc
 
 

Are you sure that your computer meets the required specifications?
My System SpecsSystem Spec
03 Nov 2009   #5

Windows Vista Ultimate x64
 
 

Were both dvd's burned from the same download? i said i have tryed 2 different versions. They where ISO

Burned from a download?? yes

Are you sure that your computer meets the required specifications?

I have:
Asus M2N68-LA
4G ddr2 800MHz
DualCore AMd Athlon 64 X2, 2300MHz
Asus GeForce 8500 GT
+ monitor is Acer P221w which is connected with DVI. I have heard that some one has got problems with the DVI connection type in the installation but i havent found any explanations so far.
My System SpecsSystem Spec
03 Nov 2009   #6
Microsoft MVP

 

Try burning the ISO using ImgBurn at 4x speed with Verify. It rarely fails.

If it still hangs then we need to look at the ISO integrity. Where did you download it? What version is it?

Try booting into the installer Repair my Computer to see if it finds a valid installation to repair. If so, run startup repair at least once.
My System SpecsSystem Spec
03 Nov 2009   #7

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Vista x64 / 7 X64
 
 

It wants to reboot and can't find anything bootable. Curious.

You could boot to system recovery options command prompt - type

Notepad

Click File>Save - browse the drive to find

$WINDOWS.~BT\SOURCES\PANTHER

if it's there, have a look at NOTEPAD SETUPACT.LOG - the last couple of lines should tell what's wrong.
My System SpecsSystem Spec
04 Nov 2009   #8

Windows Vista Ultimate x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by SIW2 View Post
It wants to reboot and can't find anything bootable. Curious.

You could boot to system recovery options command prompt - type

Notepad

Click File>Save - browse the drive to find

$WINDOWS.~BT\SOURCES\PANTHER

if it's there, have a look at NOTEPAD SETUPACT.LOG - the last couple of lines should tell what's wrong.
Im now in the completing section of installation and it gives the black screen and _ ´sign flashes. What exactly am i searching for?
My System SpecsSystem Spec
04 Nov 2009   #9

Windows Vista Ultimate x64
 
 

i got it working finally thx for all.
My System SpecsSystem Spec
04 Nov 2009   #10
oli

windows 7
 
 

Hi, did you try something different to get your issue resolved?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Windows 7 install problem




Thread Tools



Similar help and support threads for2: Windows 7 install problem
Thread Forum
Windows XP Install Problem Chillout Room
Windows 7 install problem Installation & Setup
Solved Windows 7 install problem BSOD Help and Support
Solved Windows 7 install problem Installation & Setup
Windows 7 Install Problem Installation & Setup
Windows 7 Install Problem Installation & Setup

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 07:01 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33