Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Did a clean install of Windows 7 64 bit - problems with everything

07 Dec 2014   #31
Mahavira

Windows 7 Ultimate 64 bit
 
 

Will do - if I was convinced it wasn't a hardware issue I might have kept going, but I'm not and the window of time in which a hassle free return/exchange is possible was approaching its end. 5-7 days before they have a chance to diagnose, at which point I'll be able to advise further.


My System SpecsSystem Spec
.
07 Dec 2014   #32
AddRAM

Windows 7 Pro x64 Windows 10 Pro x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by ICit2lol View Post
Quote   Quote: Originally Posted by AddRAM View Post
John, this is a custom build, desktop with a 750 Ti

And new MB.
Yep I know mate I thought it a little like the problem I was having as I have never had to have Java for NVidia drivers before
You only need Java installed to run the nvidia driver detector, which doesn`t even need to be used because we know the card is a 750 Ti
My System SpecsSystem Spec
08 Dec 2014   #33
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by AddRAM View Post
Quote   Quote: Originally Posted by ICit2lol View Post
Quote   Quote: Originally Posted by AddRAM View Post
John, this is a custom build, desktop with a 750 Ti

And new MB.
Yep I know mate I thought it a little like the problem I was having as I have never had to have Java for NVidia drivers before
You only need Java installed to run the nvidia driver detector, which doesn`t even need to be used because we know the card is a 750 Ti
Well I thought that was the case but this machine I bought wouldn't download anything NVidia even though I searched for the GTX 860M anyway hopefully the seller can put things right/
My System SpecsSystem Spec
.

13 Dec 2014   #34
Mahavira

Windows 7 Ultimate 64 bit
 
 

I have now heard from the repairmen at the store, and they are claiming that it is a hardware problem, though interestingly not a problem with either the motherboard or graphics card. There's an old (several years at least) card I had which had 2 extra IDE connections (once upon a time I had a large number of IDE drives) and they are saying that this is what is causing the problem (I got this second hand through the customer service rep so it's not clear whether the card itself is fundamentally incompatible or whether it just isn't working properly after all this time) - they suggest removing the card and doing a clean reinstall (I guess in case there are drivers or registry keys that are confused) - I am by now heartily sick of the windows installation screens so I'm letting them do it (if only because if it doesn't fix the problem I want them to continue working on it without my having to drop to the back of the line). I will be interested to see if this does correct the problems and will advise further when I get my computer back.
My System SpecsSystem Spec
14 Dec 2014   #35
Mahavira

Windows 7 Ultimate 64 bit
 
 

And an additional phone call has come in indicating that the video card itself was also defective. No doubt in a couple of days they'll call again and say the motherboard is too...
My System SpecsSystem Spec
20 Dec 2014   #36
Mahavira

Windows 7 Ultimate 64 bit
 
 

Final update - a new graphics card was installed, but the errors persisted. They tested the old graphics card in a different machine and there was no problem. They replaced the processor in my machine, and all errors disappeared. This was a pure hardware issue, it appears.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Did a clean install of Windows 7 64 bit - problems with everything




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Clean install of Windows 7 from Windows8.1-problems opening everything
Hello, I recently did a clean install of Windows 7 SP1 from Windows 8.1 using an official version of windows 7 on my Lenovo U530 Touch Ideapad. I am new to advanced technical knowledge with PCs and have just switched from a Mac so please forgive my ignorance, but I thought I backed-up my...
Installation & Setup
Problems after a clean windows 7 install
Yesterday I performed a clean windows 7 install on my fathers HP pavillion desktop PC. It had originally vista. During installing the screen became black, but when I unplugged the HDMI cabel which is for the LCD TV, the black screen dissapeared and the install could be completed. If I plug in the...
Installation & Setup
Windows 7 Clean Install Problems
I recently built my own computer, got everything setup and plugged it in and it displayed the motherboard page right away and no problems. When I go to start to install windows 7 (home premium 64 bit) the computer randomly freezes and i'm not able to install windows 7, I have some people helping...
Installation & Setup
Clean install of Windows 7 32bit. Multiple problems occuring.
Hey guys, I recently backed up my computer on a external and wanted to do a clean windows 7 install. Of course, several problems have arose and I don't know what to do anymore. I did the standard clean install procedures. Set BIOS to load CD and started the windows 7 disk (burned) and deleted...
Installation & Setup
Clean install problems with Windows 7
I did a clean install of windows 7 to a new western digital HDD and I when I start up my desktop without the win 7 CD in the disk drive, I get a BOOTMGR missing error. But i can load windows 7 with the bootable cd in the disk drive. So i reformatted the HDD and tried a second clean install and same...
Installation & Setup
Clean Install Problems
Hi, I'm hoping someone here has an answer for me. I've probed through the forums but I can't locate a similar problem. Here is my problem. I'm trying to install the latest Windows 7 RC 64-bit downloaded from MS but keep getting a BSOD. This is a clean install. All drives have been...
Installation & Setup


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 22:03.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App