Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: ACHI blocking installation

08 Dec 2014   #11
tinmar49

w7 ult 64 and w7 hp 64 X 2 mint 64 8.1 64 10wtp 64
 
 

The error code stops loading randomly between 0% and 93%. On those occasions when I have reached desktop, the system freezes randomly even when starting to load Windows first (after LAN drivers ). Attempting startup repairs is futile. The BIOS is at default settings except for ACHI which works fine with XP, W7 32, 8.1PRO 64 W10 64 and Mint 17.1 64. I have now refitted the W7 32 hdd and Windows has automatically reactivated, I think its time to call it a day, thanks everyone.


My System SpecsSystem Spec
.
08 Dec 2014   #12
gregrocker

 

You quit without responding to our suggestions? What about enabling AHCI : Enable in Windows 7 / Vista after installing with it disabled as suggested by Pauly? No response. What about my question about whether Windows Updates were all installed first to get critical drivers and patches for your hardware, and the other steps in Clean Reinstall Windows 7 which I was asking you to compare to the install you did.

These forums solve any problem where there is cooperation and full interactivity. It is your choice to quit before you even fully interacted with our steps, which would have kept coming until it is resolved one way or the other.
My System SpecsSystem Spec
12 Dec 2014   #13
tinmar49

w7 ult 64 and w7 hp 64 X 2 mint 64 8.1 64 10wtp 64
 
 

Please read my last post.
My System SpecsSystem Spec
.

14 Dec 2014   #14
gregrocker

 

Wipe the HD of all code and create a Active Primary partition following the steps to Troubleshoot Windows 7 Installation Failures - Windows 7 Help Forums

Test your hard drive using HD Diagnostic extended CD scan followed by a full Disk Check and RAM - Test with Memtest86+.

Where did you get the Win7 installer? Try another from Clean Reinstall Windows 7 .
My System SpecsSystem Spec
15 Dec 2014   #15
tinmar49

w7 ult 64 and w7 hp 64 X 2 mint 64 8.1 64 10wtp 64
 
 

It seems that all my problems were caused by an intermittent fault with one of the sata ports on the motherboard.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 ACHI blocking installation




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
ACHI or IDE for new SSD installation
Hi all, I just got done installing an SSD in my older PC with Windows 7 64bit OS. Before installing the SSD I went into Bios and set it to ACHI mode, because I have read that is the best for SSD performance. However, I still have my old Windows XP installation on the HDD installed in my PC and...
Hardware & Devices
Achi vs ide
I think one of my hdds is failing and tried to run Seagate tools for Dos that I downloaded from Seagate's site and burned to a cd. The cd loads, but says "no devices recognized." I called Seagate and they said to change to Ide in the BIOS. In researching online, many people are saying...
Performance & Maintenance
ACHI Bios question
Since getting my SSD - everyone says to make sure your bios settings are changed to reflect this. But I've been in my bios (Phoenix 2.20) and see no option to activate it or change to it. Am I missing something?
Drivers
Getting from IDE to ACHI without BSOD
Hi guys, I'm having problem getting from IDE mode to ACHI. I had the achi mode working in the first place, but I had to do a repair install due to some bad drivers, and now it's back to IDE mode again. I've tried to change the achi in regedit to 0, where it was and then change to achi mode...
BSOD Help and Support
ACHI Problems
Okay, my system is accurate under my profile...so on with my question. Thanks again to this forum, it has been a lifesaver! I just got the Corsair 800D case. One of the features is the Hot Swappable drive bays in the front. I thought I had previously enabled AHCI but I enabled AHCI for the...
Hardware & Devices
achi driver for ga-p35-ds3
I saw this topic by crispy Thred 7 http://www.sevenforums.com/drivers/43049-gigabyte-ga-p35-ds3-raid-driver.html sine then gigabyte have released these drivers for SATA GIGABYTE GA-P35-DS3 (Rev. 1.0) | Emaplaadid - Driver
Drivers


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 16:00.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App