Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Windows 7 Install / ASUS X55U / SanDisk SDSSDX240GG25 Not Recognized

29 Dec 2014   #1
Tsu

Windows 7 Ultimate x64
 
 
Windows 7 Install / ASUS X55U / SanDisk SDSSDX240GG25 Not Recognized

Issue Description: When installing Windows 7 from a USB Drive/DVD the solid state drive is not recognized as an available destination. Windows installation claims that a driver is needed to see various devices yet after trying multiple versions of the generic AHCI drivers provided by AMD (as well as the old generic AMD driver provided by ASUS' support center) the drive is still not recognized as a destination target.

The drive appears in the BIOS and the BIOS is updated to the latest version, the drive also appears in the diskpart utility during installation. Notably, when trying to install the AHCI driver, Windows installation reports that it fails to install, yet trying to install the driver a second time does not yield the error report (but still does not lead to the drive being shown as a destination for installation).

Windows 8/8.1 lists the drive as a target for installation. I have tried using my original, legitimate copy of Windows 7 as well as an updated image burned to a USB drive. I figure I might be able to use the drivers from 8/8.1 yet am not sure where or how to acquire them or if they will install correctly.

I have also tried setting IDE mode in the BIOS, changing boot orders and so on.

Code:
System Information

MODEL   ASUS X55U
MOBO    ASUSTeK COMPUTER INC. X55U (P0)
SSD     223GB SanDisk SDSSDX240GG25 (SSD)
OD      PIONEER DVD-RW DVRTD11RS
I am a fairly competent user and do not run into problems often, but I am at my wits end with this one. Any help would be greatly appreciated and I will be sure to contribute back to the community and help resolve issues if I'm able to get a hand with this.


My System SpecsSystem Spec
.
29 Dec 2014   #2
gregrocker

 

The error almost always means a bad installer. Try a fresh ISO using tool to burn to DVD or flash stick provided in Troubleshoot Windows 7 Installation Failures - Windows 7 Help Forums
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Windows 7 Install / ASUS X55U / SanDisk SDSSDX240GG25 Not Recognized




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
ASUS A78M-A, front USB 3 ports, not recognized
Hi, ive just bought in a batch of ASUS A78M-A motherboards for some customers, fully installed with the latest chipset drivers from AMD, thought I should check the front USB 3 ports to find it comes up with anything plugged in (USB3 WD external drive + 16Gb Sandisk dongle) as "Not Recognized". ...
Hardware & Devices
Brand new Asus DVDRW not recognized
Hi, I have a strange problem with my Asus P8P67 MB (rev B3) this is already the third ODD I'm testing and I keep getting the same problem; as soon as I want to access the DVD drive in W7 x64, Windows Explorer freezes. I'm also not able to read any kind disc (and I've tried many - which btw...
Hardware & Devices
asus radeon eah6450 not recognized on Windows 7 32 Home Premium
Hi, Have a Asus p7h55e barebone system. It has a built in Intel Graphics Card. It works just fine with Windows 7 32 Home Premium. Now I want to install Asus Radeon EAH6450 but the Windows does not recognize it. I'm using latest BIOS from Asus. I'm using latest Catalyst Software Suite from...
Graphic Cards
HDMI not recognized on Asus mobo
Hello all, I've built a PC using an Asus P5G41T-M mobo w/ an HDMI connector. I'm currently using an nVidia GT220 hooked to a Dell monitor at 1920x1080 (VGA). I can't seem to get the PC to recognize the HDMI port. The manual is pretty slim and only mentions that an HDMI port exists. On the Asus...
Graphic Cards
Windows & install and asus p5n-d
HI all hoping for some answers. Tried loading a clean install on my system. Asus p5n-d mobo e8400 pro geforce 9800gtx+ 1 x ide with xp and 1 x sata with xp Installed a new second Sata looking to get rid of the ide drive after install everything disconnected except the new sata and a sata...
Installation & Setup


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 01:05.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App