Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Windows 7 Professional Install - no device drivers were found

15 Dec 2015   #11
SIW2

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Vista x64 / 7 X64
 
 

In that case, copy install.wim onto your hard drive, e.g. so you have C:\Install.wim

Then boot the usb and use winntsetup to browse to install.wim on your hard drive.


My System SpecsSystem Spec
.
15 Dec 2015   #12
Madnesslink5

Windows 7 Home Premium 64bit.
 
 

Okay will do when I'm home, I guess I need to specify the other options such as the installation drive location and edition?
My System SpecsSystem Spec
15 Dec 2015   #13
SIW2

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Vista x64 / 7 X64
 
 

Yes, just select edition in the drop down and browse to the drive you want to install to.Then click SETUP.

If you want to format the drive for a clean install, you obviously need to copy install.wim to a different partition than the one you want to format.


Alternatively, you could try booting the usb, then running PNP install drivers, see if that does it. Or just type in the run box:

pecmd SHOW -1:-1

Then press enter.
My System SpecsSystem Spec
.

15 Dec 2015   #14
Madnesslink5

Windows 7 Home Premium 64bit.
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by SIW2 View Post
Yes, just select edition in the drop down and browse to the drive you want to install to.Then click SETUP.
Will this format the chosen drive as well? Because I really need a clean install to hopefully fix the dreadful speed it currently runs at.
My System SpecsSystem Spec
15 Dec 2015   #15
Madnesslink5

Windows 7 Home Premium 64bit.
 
 

So I have some problems - I wanted to partition the disk so I could store the install.wim file separately and then format the other part of the disk before installing windows onto it.

Apparently you can't change the partitions from safe mode boot with command line. And now when I start up the laptop normally various system drivers seem to be missing, can't even run cmd.exe or the desktop.

Any ideas?

Edit: Don't know what's going on, now it's booted up okay (still really slow). Definitely need to get this clean install done because I'm pretty sure there is a persistent virus or something messing with the OS + kernel. I'll update if I can get the install done or not.
My System SpecsSystem Spec
15 Dec 2015   #16
Madnesslink5

Windows 7 Home Premium 64bit.
 
 

Alright so I managed to partition the disk and get the install.wim on a separate partition (E: ). Then I used WinNtSetup (browsed for the install.wim file, chose installation disc location (C: ), chose correct windows version) to do the install. After applying the disc image it restarted, and then on the black screen with "Setup is starting services" I get an error message:

Windows could not finish configuring the system. To attempt to resume configuration, restart the computer.

Jeeez this is a nuisance, thanks for the help so far though.
My System SpecsSystem Spec
16 Dec 2015   #17
Madnesslink5

Windows 7 Home Premium 64bit.
 
 

I noticed when comparing the boot drive/sources folder to what is on the actual USB stick there are many files missing including install.wim (as discussed), but also install_Windows 7 Professional.clg (as well as the other kinds of windows) would this be why it couldn't configure?

Also pecmd SHOW -1:-1 doesn't seem to do anything.

Edit: I tried completely re-formatting the hard drive, but now I have no way to get the install.wim file onto the hard drive (in the boot.wim you gave me no external usbs appear - I tried using Hiren's boot CD because apparently that will detect the usbs but unfortunately it won't seem to run with my hardware). I have the separate partitions (one to hold install.wim and any other necessary files, the other to install OS onto) but just no way of getting the files onto them.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Windows 7 Professional Install - no device drivers were found




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
No device drivers were found while installing Windows 7
Hello all, I am trying to install Windows 7 on the following desktop PC: Intel Core i3 Processor i3-530 2048MB DDR3 500GB 3G Hard Drive ATI Radeon HD 4350 Graphics Supermulti Drive with LightScribe Technology First, I will start by saying that when I turn on my PC, I receive this message...
Installation & Setup
Windows 7 installation error: 'No device drivers were found.'
Hello! I am currently trying to install windows 7 onto my laptop. I had recently used a program called DBAN to completely wipe my computer, and that involved windows 7. I'm using a USB flashdrive with the windows 7 .ISO file on it. I had successfully started the installation process when I booted...
Installation & Setup
No Device Drivers were found Windows 7 installation
Hello all, I recently built a desktop so that I could play SWTOR, all the parts were salvaged from other computers, but they are all working and compatible, to the best of my knowledge, except for the hard drive, which was broken, so I went out and bought a Western Digital 1 TB hard drive and a new...
Installation & Setup
Cannot install Win7-no signed device drivers were found.
My new PC & Win7 are having an NTLDR misiing drama. so trying to reinstall win7. "Cannot install Win7-no signed device drivers were found." i have a genuine win7CD motherboardCD windows driversCD. Where on earth are these missing drivers?
Drivers
Friend can't install, No signed device drivers were found
This is going to be difficult since I am the middle man here, but here it goes. A few months ago I sent my friend a Windows 7 DVD for his new computer that he built, and everything went fine. Earlier this week he was building another one, using the same HDD and disk and he kept getting errors...
Installation & Setup
"No device drivers were found ..." when trying a clean Win7 install
Hi, I've a samsung with some extra samsung features (samsung update plus, speed up manager, recovery system etc.) and they bug me. Therefore I wanna do a clean installation on my laptop but when I boot up on my USB (works fine) I get the following message "No device drivers were found ..."...
Installation & Setup


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 16:51.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App