Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Problem with installing

24 Dec 2009   #31
MrSkippy

Windows 7
 
 

The only disk that is there is my usb flashdrive, it is listing that as disk 5 with the rest of the disk as no media


My System SpecsSystem Spec
.

24 Dec 2009   #32
gregrocker
Microsoft MVP

 
 

Quote   Quote: Originally Posted by MrSkippy View Post
The only disk that is there is my usb flashdrive, it is listing that as disk 5 with the rest of the disk as no media
This is the DISKPART results above?

What about the exact listings for HD in BIOS? Where and what settings?

Were you able to determine which was your SATA controller when uploading to installer?

What was the SATA controller originally set at, before you changed to AHCI?

Please answer all questions
My System SpecsSystem Spec
24 Dec 2009   #33
gregrocker
Microsoft MVP

 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Jacee View Post
See if you can start over by downloading Vista Recovery Disk .ISO
How to Make a Windows Vista Repair Disk If You Don’t Have One :: the How-To Geek

Burn it (at a slow speed) to a DVD using ImgBurn The Official ImgBurn Website
I agree that this should be the next step after the BIOS HD listings are verified.

Please report the BIOS HD listings in full.


BTW, is there an installation showing up when you enter the Repair console of Win7 DVD to run DISKPART commands? If so, try Startup Repair on that listing first. It might be Win7.

Then reboot and attempt to trigger recovery partition by tapping F-key given on first bootup screen for Recovery.

If this fails, try to recover your Vista using the Vista repair disk linked above, burned to CD at 4x with verify on Imgburn.

Boot Vista repair disk to see if it finds an installation to repair, accept repair offer or use Startup Repair from tools list, run repeatedly to see if Vista will restart.
My System SpecsSystem Spec
.


28 Dec 2009   #34
MrSkippy

Windows 7
 
 

Just to let everyone know that was helping me out, I took the computer by the shop and they told me it was a defective hard-drive. (Don't know if that was right or not since it decided to defect during the Windows 7 installation, but I had a warranty program so repair was free). Just letting yall know in case this problem comes up for anyone else, and to thank everyone for their help with the problem.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Problem with installing




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
Problem installing Win 7 Pro 64 on SSD
I have a problem with installing Windows 7 pro on an SSD. I had a 60 gig that I forgot the name of and when I went to reinstall 7 I came up with a problem. Bought new 250 gig Corsair but did not get rid of the problem. My motherboard is duel bios and I have tried using both systems. Windows...
Installation & Setup
Problem installing SP1
I'm trying to install SP1 on a machine running 64 bit Home Premium and it is repeatedly failing with error 8007371B (unknown error). Details are: Update: Windows 7 Server Pack 1 updateGuid: (5DA03162-868E-4567-80A2-D046B3FB1B09) RevNumber:100 Anyone got any suggestions?
Windows Updates & Activation
problem when installing
okay i have a weird problem i have a copy of W7 ultimate..x86 and x64 i tried to install it to a blank HDD it gets through the select which bit to install, and what language, and does the partition bit...it gets to the install,... and gets stuck on the gathering files.. then shows a...
Installation & Setup
Problem Installing, missing file or HD problem?
Hi I hope someone can help me on here - I've tried for about 2 hours to get a copy of windows 7 working on my old pc and really can't see what the problem is when it comes to doing a clean installation. It's not "old' only a year old or so with very good specs but I use another machine now so...
Installation & Setup
Problem after installing XP on a different HD
Hello, I have a big problem here. My printer isn't working on W7 so I installed XP on my Slave HD (which was being used only to storage files) to see if it was a compatibility issue. The problem is that now I can't initialize the PC through W7, only through XP. I'm booting through the HD which...
Installation & Setup
Problem installing QT
i was trying to install QT but when i run the setup i get an error saying "program too big to fit in memory"
Software

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 02:24.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App