Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Win 7 install stops /nothing boots

12 Mar 2009   #1
PorPorMe

Windows 7
 
 
Win 7 install stops /nothing boots

I have two drives, !st with XP PRO SP3 installed. I'm going to do a clean install on it.
A second drive with a partition for Win 7-7048. I've attempted two installs [dual boot, once with XP and one with Vista.
Each install has stopped at the same spot. When Win 7 is finished copying files and does it's 1st boot, at the point it gets to boot from CD.....It stops, just a cursor. It will let you boot a CD but it will go no further. I can't access either drive.
I.I've tried a lot of things to get either to load. Install repair on Win 7. MBR repairs, boot loaders, every utility known to man that doesn't wipe out XP-I'm stubborn.
I'm going to wipe out xp on this rig, but I want to know what I'm doing wrong.


My System SpecsSystem Spec
.
12 Mar 2009   #2
limneos

Windows 7 RC 7100 32bit/64bit
 
 

I've seen somewhere, that if your BIOS has an AHCI/RAID feature for IDE/SATA drivers, you must set it to AHCI or Windows 7 will give you this error at first boot...Not sure if it applies here but you could give it a try.
My System SpecsSystem Spec
12 Mar 2009   #3
PorPorMe

Windows 7
 
 

I don't recall that option and you can bet I will look for it the next time I go in. I need this rig up until I get a laptop repaired! I don't think I could work on a computer w/o access to the web!
My System SpecsSystem Spec
.

12 Mar 2009   #4
limneos

Windows 7 RC 7100 32bit/64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by PorPorMe View Post
I don't think I could work on a computer w/o access to the web!
Well, nowadays, a computer w/o access to the web is like a mobile phone without network coverage....
My System SpecsSystem Spec
12 Mar 2009   #5
PorPorMe

Windows 7
 
 

Cellphone? What's that?
Don't know-don't care-won't have one! What ever it is.
My System SpecsSystem Spec
12 Mar 2009   #6
PorPorMe

Windows 7
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by limneos View Post
I've seen somewhere, that if your BIOS has an AHCI/RAID feature for IDE/SATA drivers, you must set it to AHCI or Windows 7 will give you this error at first boot...Not sure if it applies here but you could give it a try.
I had to go take a look and in bios, sata is either enable/disable so is raid. Maybe there is a choice during install but I don't recall it.
My System SpecsSystem Spec
12 Mar 2009   #7
limneos

Windows 7 RC 7100 32bit/64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by PorPorMe View Post
I had to go take a look and in bios, sata is either enable/disable so is raid. Maybe there is a choice during install but I don't recall it.
No, not during install. If it's not in BIOS, then it doesn't apply to you.

You might want to change the hard disks boot order in bios though. Make the one you install W7 to be the first hard disk in Bios boot order. You might have to perform again an install to see any changes.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Win 7 install stops /nothing boots




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Win 7 wants to install program when it boots up
I installed a program WYSIWYG web building program. I built another computer with Windows 7 ultimate 64bit 8gig ram Now when windows boots up to the desktop the install screen comes on for me to install the program. Is there some place that this program is hiding a file associated with the web...
General Discussion
New video card install, but password stops install
Hi--I hope that title isn't too confusing. My monitor keeps giving me "no signal" messages; also tried another monitor. Both monitors work on other computers w/ same cables. I have a new video card, but I can't install b/c my computer is passworded and I can't see screen to login and install the...
Graphic Cards
CPU Fan Stops Spinning After Windows 7 Boots
I built a computer, and I am using a Core™ i5-3570K Processor w/ Gigabyte GA-Z77-D3H Motherboard, and I am using the stock CPU Fan (that comes with the Processor), I noticed that the CPU Fan only spins when the computer is booting, then stops spinning when it has finished booting (when windows has...
Hardware & Devices
Trying to install but XP boots
Hi. Ready to start to install W7 Home Premium on my XP Home PC having passed the W7 upgrade advisor OK. Full install not upgrade. Have set BIOS to boot from CD as 1st, 2nd and also 3rd device for good measure and although I can hear disk spinning, XP boots up rather that W7 setup...
Installation & Setup
window 7 install, boots to blk screen w/ mouse
SO i jsut got a limited edition windows 7 ultimate 64bit cd and i previously has windows 7 64bit rc installed and when i install the disc i just got it installs fine and everything but when it restarts it goes to the finishing installation and then it starts to boot up but gets stuck at blk screen...
Installation & Setup
Windows 7 and XP install --> only XP boots
I tried to install windows 7 64bit with my XP to create a dual boot situation. However, my system will just go straight to XP without giving me an OS option. If I boot from the 7 DVD, windows 7 will boot, but that is it. Actually after I went to XP and tried to boot from the DVD, it first went...
Installation & Setup


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 07:41.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App