Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: windows 7 + ms virtual pc

23 Mar 2009   #1

xp
 
 
windows 7 + ms virtual pc

Im not sure if anyone else has had this problem, I installed Windows 7 onto the virtual machine but the network card will not start. I might try vm ware is it friendly to Windows 7? or is there a fix for ms virtual pc


My System SpecsSystem Spec
.

23 Mar 2009   #2
Microsoft MVP

Windows 7 Ultimate 32bit SP1
 
 

I tried Win 7 on Virtual PC 2007, if that's what your talking about. The only things that didn't work were my CD/DVD drive and my audio was totally gone.

If everything else works using that app, then try resetting your modem. I was able to make a connection and get on the net with no problem.
My System SpecsSystem Spec
23 Mar 2009   #3

xp
 
 

hmm ill reboot and try again, but in the device manager its saying it has a problem with the emulated network card apart from the sound which i dont really care about at this stage.

thanks
My System SpecsSystem Spec
.


24 Mar 2009   #4

 

Which card did you emulate?

I have used and am using VirtualBox OOB on Windows 7, and I beta tested VMWare 6.5 on Windows 7 as well. Both work.
My System SpecsSystem Spec
24 Mar 2009   #5

xp
 
 

Thanks everyone, i found the culprit!!!! it was actually my computers network card failing it finally gave up the ghost, ive since put a new card into her and its all working....another layer 2 problem :S
My System SpecsSystem Spec
31 Mar 2009   #6

Windows 7 Ultimate x64 Build 7600
 
 

Thanks for coming back with the solution
My System SpecsSystem Spec
31 Mar 2009   #7

 

Quote   Quote: Originally Posted by Retroman View Post
Thanks everyone, i found the culprit!!!! it was actually my computers network card failing it finally gave up the ghost, ive since put a new card into her and its all working....another layer 2 problem :S
OMG - I should *so* have thought about that.

I was testing FC 2 back in the day on WIn XP, and assigned my second NIC to be used by the VM - all of a sudden a reinstall of FC and the NIC was not detected - it took me a bit of some serious troubleshooting to figure out that it was the NIC.

My apologies for not remembering my own experiences and mentioning them here....
My System SpecsSystem Spec
Reply

 windows 7 + ms virtual pc




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 01:58 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33