Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Blank Screen at start of installation

27 Apr 2009   #1
ajw107

Windows 7 build 7068
 
 
Blank Screen at start of installation

Hi

I was wondering if you could help me. I have a Acer laptop that is currently running build 7068 (specs available at the side there for full info). Since build 7000 I have been doing update installs, which have worked find (save a few glitches here and there), and I wanted to do a clean install of build 7100. However, when i boot from CD or USB pen, as soon as the Windows Logo disappears, the mouse cursor appears for a second (against a black screen), and then all I get is a completely blank screen, no disc accesses, CD accesses, nothing.

If I do the install from within Windows (again a clean install), the files copy across okay, but as soon as it rebooots during expanding, I get the same again, a blank screen and nada!!!!

I'm not sure if it's the graphics card at fault, or what, but surely if the beta build had enough drivers, this should. Could anyone suggest anything that may help?

Thank you.


My System SpecsSystem Spec
.
27 Apr 2009   #2
nate42nd

Windows 7 Professional x64
 
 

It sounds like you may have a corrupted image. You might try a different .iso or burn the one you have at a lower speed on a new DVD. Good luck.
My System SpecsSystem Spec
27 Apr 2009   #3
ajw107

Windows 7 build 7068
 
 

Hi

Thanks for your help, I forgot to mention I've tried two different images from two different sources, and both have the same problem unfortunately.
My System SpecsSystem Spec
.

27 Apr 2009   #4
nate42nd

Windows 7 Professional x64
 
 

That's a problem. I have had an error at that time in installation, but not a blank screen. I hope someone who has solved this problem can help you. Sorry.
My System SpecsSystem Spec
27 Apr 2009   #5
ajw107

Windows 7 build 7068
 
 

Yeah, at least if there was some text or soemthing I could at least try and fix it, but without anything, it's a no go.
My System SpecsSystem Spec
28 Apr 2009   #6
ajw107

Windows 7 build 7068
 
 

I figured it out, and thought I'd let you all know in case anyone else has this issue. It was my keyboard, I had an external one connected which must have been malfunctioning or something, as once I disconnected it, I was in business, and everything went smoothly.
My System SpecsSystem Spec
28 Apr 2009   #7
Orbital Shark

 
 

Quote   Quote: Originally Posted by ajw107 View Post
I figured it out, and thought I'd let you all know in case anyone else has this issue. It was my keyboard, I had an external one connected which must have been malfunctioning or something, as once I disconnected it, I was in business, and everything went smoothly.
Glad you sorted it, i would never had thought of that
My System SpecsSystem Spec
09 Sep 2009   #8
JohnnyZenith

Windows Vista 32bit
 
 

Help. I have the same problem. Windows 7 installs and goes to load up the final screen, then it says shutdown and that is that. It boots up again and I only see a black screen with the cursor in the top left. I have waited and it stays like it. I have tried everything.

I have reduced two monitors down to one. I have unplugged all usb devices. I have tried booting in safe mode.

I have just realised that my mouse is USB. Could this be the problem? Also I have been told on another site that my recovery partition is causing the problem. Any ideas?

By the way I have an Acer 5920 G, Vista 32 (I want to dual boot win7) and an ATI Radeon HD 3470 256mb.
My System SpecsSystem Spec
09 Sep 2009   #9
zigzag3143

Win 8 Release candidate 8400
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by JohnnyZenith View Post
Help. I have the same problem. Windows 7 installs and goes to load up the final screen, then it says shutdown and that is that. It boots up again and I only see a black screen with the cursor in the top left. I have waited and it stays like it. I have tried everything.

I have reduced two monitors down to one. I have unplugged all usb devices. I have tried booting in safe mode.

I have just realised that my mouse is USB. Could this be the problem? Also I have been told on another site that my recovery partition is causing the problem. Any ideas?

By the way I have an Acer 5920 G, Vista 32 (I want to dual boot win7) and an ATI Radeon HD 3470 256mb.
JZ

You didnt say if yopu were able to boot into safe mode. If you can could you go into event viewer and go to windoes log >app tab and look for errors relating to the problem. If not have you tried a repair install?

Ken
My System SpecsSystem Spec
09 Sep 2009   #10
JohnnyZenith

Windows Vista 32bit
 
 

Hi,

No I cannot go into safe mode. You mean into Windows 7 safe mode? No I can't do that during the installion process obviously and certainly not after it has installed as I just get the black screen and cannot get any boot options. I'm not sure what a repair install is but I think I may have tried it. Hmm how do I do that if not? I expect it won't work.

Thanks zigzag
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Blank Screen at start of installation




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
Blank screen in boit after installation of Windows 7.
Hello all, this is my first time posting here so I hope I am doing everything correct. I think you can see my system specs on my profile, but just in case I have a: stock Gateway FX 6840-03e ATI Radeon HD 5770 1024mb Intel i7 core processor 8gb ddr3 I usually have a wireless connection...
Installation & Setup
PC wont start, blank screen (no bios, etc)
I opened the PC case, I can see that everything is ok, the fans are running, the graphic card fan is running, there is a green light on the motherboard which I assume is ok. But it shows a blank screen on the moniter, plus the keyboard doesnt power up. The mointor isnt the problem as I've had it...
Hardware & Devices
Blank Screen After Installation
Hi all, I recently bought an ASUS S56CM notebook pre-loaded with Windows 8 x64 and a lot of bloatware. So I decided to download a clean retail version of Windows 7 Ultimate x64 (X17-59465), create a bootable USB and do a clean install. What I did: Create a bootable USB Enter BIOS (UEFI)...
Installation & Setup
Blank White Screen Upon Start Up
I did a system scan with Spybot Search and Destroy along with Hijackthis. The computer was working just fine until start up. When everything loads a white blank screen randomly pops up and disappears. The computer is running just fine but it's bugging me what the white screen is cause it never...
System Security
Windows 7 Blank screen/installation fail. Please help!?
The computer goes blank right after Windows starts up as it's supposed to go to the login screen, and the cursor was the only thing to appear. My answer to everything is to basically reinstall Windows 7 and start over, but after inserting the disc, begining the installation, and going through most...
Installation & Setup
After start up Windows screen is blank and blue
This morning when I turned on the computer after loading the screen is blank and blue. Yesterday everything was fine, but today that is not. Nothing is working properly. First, the only thing is I can run Task Manager. From there I see that explorer.exe is running. There are no desktop icons,...
BSOD Help and Support

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 10:23.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App