Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Reboots after splash screen

16 May 2010   #1
Smackie

Windows XP/Windows 7
 
 
Reboots after splash screen

I hope this is where i can post this.. sorry if its not. I been using Windows XP but had a play with Windows 7 beta and liked it. so I got myself Windows 7 a few days ago and done a dual install for it. well it installed alright but when it goes to windows splash screen it reboots. I been looking into it and i found a post about the same problem I'm having which would be Nvidia Video Cards needing like a patch but to install it you would need AIK(Automatic Installment Kit).. I tried downloading it but it gives me a page can't be displayed. So is there any other way around this that i can fix this? When i had windows 7 beta i had a different video card.. I hope someone can help me

thank you
Smackie


My System SpecsSystem Spec
.

16 May 2010   #2
DocBrown

Win7 Enterprise, Win7 x86 (Ult 7600), Win7 x64 Ult 7600, TechNet RTM on AMD x64 (2.8Ghz)
 
 

Welcome Smackie

Can you give us more details on your hardware ? Specs ?

What nVidia card model ?

Do you have an onboard VGA video connection on the MB ?

Have you checked our questions List ?

Questions to use for help with Installation Issues
My System SpecsSystem Spec
16 May 2010   #3
Smackie

Windows XP/Windows 7
 
 

Thank you. and i have a NVidia GeForce 8500 GT 1gb Video card. i have 3.8 hyperthread P4 intel cpu. and i have no VGA video connection on the board.. I have Abit AA8XE motherboard. and im looking at that page now.

Thank you for your reply
Smackie

also i would like to add that i did a clean install on a new hard drive i done the install 3 times same out come. I do a format on xp and also in Windows 7 setup. just to make sure to get a good clean install.

I am running IDE cabled hard drives but im using a Maxtor ATA controller to use the hard drives since i have no sata hard drive. but i install the ATA Controller during the install.

Im installing Windows 7 64bit

and nothing is overclocked
My System SpecsSystem Spec
.


16 May 2010   #4
DocBrown

Win7 Enterprise, Win7 x86 (Ult 7600), Win7 x64 Ult 7600, TechNet RTM on AMD x64 (2.8Ghz)
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Smackie View Post
Thank you. and i have a NVidia GeForce 8500 GT 1gb Video card. i have 3.8 hyperthread P4 intel cpu. and i have no VGA video connection on the board.. I have Abit AA8XE motherboard. and im looking at that page now.

Thank you for your reply
Smackie

also i would like to add that i did a clean install on a new hard drive i done the install 3 times same out come. I do a format on xp and also in Windows 7 setup. just to make sure to get a good clean install.

I am running IDE cabled hard drives but im using a Maxtor ATA controller to use the hard drives since i have no sata hard drive. but i install the ATA Controller during the install.

Im installing Windows 7 64bit

and nothing is overclocked
What type video connection are you using with the 8500GT, VGA, DVI, HDMI ?

How many IDE connections are on your MB, if no SATA drives ? How many CD, DVD drives do you have connected ? I assume they are IDE.


Link me to the MB page if you can ! How much ram memory during install ?
My System SpecsSystem Spec
16 May 2010   #5
Smackie

Windows XP/Windows 7
 
 

Universal abit > Motherboard, Digital Speakers, iDome, AirPace, Multimedia

i am using the HDMI Connection i have 1 IDE on it and thats used for my CD Rom/DVD Rom. like i said im uing ATA Controller which has 2 IDE. and i have 4 gb of ram installed.
My System SpecsSystem Spec
16 May 2010   #6
DocBrown

Win7 Enterprise, Win7 x86 (Ult 7600), Win7 x64 Ult 7600, TechNet RTM on AMD x64 (2.8Ghz)
 
 

From mine & many other users over the past year with the beta & the retail installs, there is better luck with a standard VGA video connection & 1 to 2 gb of ram & be connected to the internet during install. Hope this might help.
My System SpecsSystem Spec
16 May 2010   #7
Smackie

Windows XP/Windows 7
 
 

well i guess ill just dig out the old computer and hook it up and install windows 7 that way and install my video card drivers and then put the hard drive back in this computer. and see what goes on after. Thank you sir for your time and replys.

Have a good night
Smackie
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Reboots after splash screen




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
Windows 7 splash screen, then black screen NO Safe Mode
Hello, After doing a Windows update, my computer gave a Windows looking message that my hard drive was going bad and to back up my data. I was able to save my user files. Then the pc crashed with a BSOD. I disabled restart after crash. Found the error was 0x0000006B (having to do with a...
General Discussion
Pc reboots after Windows 7 Splash
Hi im CrazyKilla Yesterday i thought that i will update my graphics card drivers so i did, eventually it told me to restart my pc so i did, once it continued the update it told me that the update failed, so i restarted my pc again and thought ill find different drivers or something, but i...
Hardware & Devices
PC skips BIOS splash screen and goes straight to login screen
Okay so lately I've noticed that my PC isn't displaying the BIOS splash screen anymore and skips straight to the Windows login screen. It didn't really bother me until today when I wanted to boot into Ubuntu and I couldn't select which OS I wanted to use. I'm pretty sure the problem isn't the...
General Discussion
Change of monitor, no BIOS splash, Win7 splash now Vista one....
Not sure if this is the right place to post this but anyway... Quite a while ago i swapped my old 19" monitor for my older Samsung 24" LCD 720P TV, its not bad as a monitor but i have a few issues. Since then i am unable to access the BIOS since my BIOS splash does not display so i cannot see...
Hardware & Devices
Splash Screen Shenanigans
I have posted this to one other tech site but have had no luck with a resolution. While this is not earth shattering in it's importance , it does annoy me. I'm running Win7 Home Premium x64. It's an upgrade disc i got through Toshiba. When I first turn on my computer, the little dot's come out...
General Discussion
Restart leads to black screen before windows 7 splash screen
I am not sure what's wrong, but I have uninstall nvidia drivers that gave me problems ie. 257.21, 196.21....etc. I am currently using 195.62. I am certain that it was a VGA driver problem, because it never happened again, till I decided to remove windows internet explorer and it did the black...
BSOD Help and Support

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 04:20.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App