Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Codec Problem w/ Clean install

17 May 2010   #1
TheTalker

Windows 7 Ultimate x64
 
 
Codec Problem w/ Clean install

I'm using Windows 7 Ultimate x64

I've had a lot of problems with my computer due to me being a nut so I decided to do a complete clean install. It's completely clean.

So I needed a codec. I installed K-Lite Codec Pack. But it's not working. My audio and video both sound and look horrible. There's these rainbow colors across firefox. The videos have rainbow colors/white lines across it.

My album covers in media player are all rainbow colored.

I uninstalled K-Lite, restarted, and it's still not working. I also updated my audio and video drivers to the latest.

Can anyone help me please?!

Included is a picture showing the discoloration in FireFox. That is the color I'm seeing all over my computer.




Attached Thumbnails
-untitled.png  
My System SpecsSystem Spec
.
17 May 2010   #2
zigzag3143

Win 8 Release candidate 8400
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by TheTalker View Post
I'm using Windows 7 Ultimate x64

I've had a lot of problems with my computer due to me being a nut so I decided to do a complete clean install. It's completely clean.

So I needed a codec. I installed K-Lite Codec Pack. But it's not working. My audio and video both sound and look horrible. There's these rainbow colors across firefox. The videos have rainbow colors/white lines across it.

My album covers in media player are all rainbow colored.

I uninstalled K-Lite, restarted, and it's still not working. I also updated my audio and video drivers to the latest.

Can anyone help me please?!

Included is a picture showing the discoloration in FireFox. That is the color I'm seeing all over my computer.
It just looks like FF is glassed and showing the wallpaper. Why did you need a codec?
My System SpecsSystem Spec
17 May 2010   #3
TheTalker

Windows 7 Ultimate x64
 
 

K-Lite is uninstalled and I'm still seeing that rainbow discoloration. Also, I watch videos with the .mkv file extension so I need a codec.

Thank you very much for replying.
My System SpecsSystem Spec
.

17 May 2010   #4
zigzag3143

Win 8 Release candidate 8400
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by TheTalker View Post
K-Lite is uninstalled and I'm still seeing that rainbow discoloration. Also, I watch videos with the .mkv file extension so I need a codec.

Thank you very much for replying.

What are you using for the player? Codecs sometimes dont have the best un-installers.
My System SpecsSystem Spec
17 May 2010   #5
WiFi Ed

Windows 7 Enterprise x64 SP1, Ubuntu 11.04 x64
 
 

Maybe the video driver got borked by the codec pack? You could try to re-install the video driver.

Or perhaps a Sytem Restore might be in order at this point. With any luck at all, Windows made a Restore point when you installed the codecs...
My System SpecsSystem Spec
17 May 2010   #6
TheTalker

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by zigzag3143 View Post
Quote   Quote: Originally Posted by TheTalker View Post
K-Lite is uninstalled and I'm still seeing that rainbow discoloration. Also, I watch videos with the .mkv file extension so I need a codec.

Thank you very much for replying.
What are you using for the player? Codecs sometimes dont have the best un-installers.

I'm using the VLC player. It worked fine before I formatted and it's working fine on my siblings PC's right now. So it's not the player as far I can see.

Since codecs sometimes don't have the best un-installers then what should I do? Maybe I'll try Ed's advice.

Quote   Quote: Originally Posted by WiFi Ed View Post
Maybe the video driver got borked by the codec pack? You could try to re-install the video driver.

Or perhaps a Sytem Restore might be in order at this point. With any luck at all, Windows made a Restore point when you installed the codecs...
I'll try the system restore first and then if that doesn't work I'll re-install the driver.
My System SpecsSystem Spec
17 May 2010   #7
TheTalker

Windows 7 Ultimate x64
 
 

I just wanna throw out there that I re-installed the drivers and that didn't work. Please, anyone, help me.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Codec Problem w/ Clean install




Thread Tools






Similar help and support threads
Thread Forum
Lenovo Clean Install Wireless Problem
I recently got a Lenovo V570 laptop. I was going to do a Clean Install of Win 7 to get the crapware off of the C: drive. I have ran across many threads about when doing a clean install the wifi doesn't work. I have searched for a lot of hours to find the solution and finally have found it but do...
Installation & Setup
Revisiting 'Doing clean install....' with a return of old problem
In my last post to my original thread "Doing a clean install and need advice" I spoke prematurely as all had gone perfectly yesterday. This morning I started it up and was greeted with it "installing 100 updates" or something like that. That done it restarted and all was fine for an hour or so....
General Discussion
Clean Install of Win7 - Codec Installation Advice Needed
Good morning, I’m doing a fresh install of Windows 7 Home Premium 64-bit tonight and I am looking for some advice on codecs to install to get optimum playback in Windows Media Player 12. Should I install a codec pack? should I install just the codecs I need? and what order should I install...
Music, Pictures & Video
Privileges problem after clean re-install
Hi, Several days ago I did a clean reinstall of mi Windows 7 Ultimate x64 OS. I did such an operation several times before, on my PC and on some other computers, and I have never encountered such a problem. My HDD has two partitions - C, on which the OS is installed, and D where I keep all my...
General Discussion
Clean Install Problem
Hi, A couple days ago I wanted to try doing a 'super' clean install I suppose, and had heard briefly about DBAN (Boot and Nuke). It sounded good, so I set that to run and went away for about 2 hours and came back to find it at about 15% and it said I had 9 hours to go or something. I had no...
Installation & Setup
clean install hd audio problem
Hi just wondering if any one has seen anything like this . upgraded a friends computer from xp to win7 home edition computer is a asus main board intel cpu. after installing codecs and drivers using dvbdream (dvb tv software) the system sound works fine and the sound in dvbdream works fine on...
Sound & Audio


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 01:13.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App