Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: MCE - HDMI - no sound

10 Nov 2010   #1
m4r

Windows 7 Professional 32bit
 
 
MCE - HDMI - no sound

I have a system with the following specs, MSI K9A2 Platinum mainboard, AMD 6000+ cpu, 2gb kingston 667 RAM, MSI nx8500gt vga, fusion hdtv dual2 tuner card and pioneer blu-ray/DVD/CD-R, it was running vista with no problems at all hooked up to a sony HDTV via HDMI, this week i upgraded to windows 7 pro (fresh install) and everything was fine, then all of a sudden i have lost sound on certain channels 1, 90, 99 and 73, sound works fine on other channels. I have taken my box to a mates place and it all works fine again. The system is not hooked up to the internet at all.


My System SpecsSystem Spec
.

12 Nov 2010   #2
A Guy

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium x64 SP1
 
 

Welcome to Seven Forums m4r. Does your mate have the same cable system (I am assuming cable?)?. Same channel lineup? Does the tuner card have a SAP (Second Audio Setting)? If so, make sure it's on stereo or mono, not SAP. A Guy
My System SpecsSystem Spec
13 Nov 2010   #3
baarod

Windows 7 Ultimate 64-bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by m4r View Post
I have a system with the following specs, MSI K9A2 Platinum mainboard, AMD 6000+ cpu, 2gb kingston 667 RAM, MSI nx8500gt vga, fusion hdtv dual2 tuner card and pioneer blu-ray/DVD/CD-R, it was running vista with no problems at all hooked up to a sony HDTV via HDMI, this week i upgraded to windows 7 pro (fresh install) and everything was fine, then all of a sudden i have lost sound on certain channels 1, 90, 99 and 73, sound works fine on other channels. I have taken my box to a mates place and it all works fine again. The system is not hooked up to the internet at all.
Those channels are outputting a digital format that your HDMI receiver cannot process. If it's a TV it's supposed to show an OSD (onscreen display) error when that input is selected. There is a workaround -- I'm not sure why this works but you can try as it's helped dozens of others with this same issue -- disable exclusive access to the device:
-untitled.png


My System SpecsSystem Spec
.


Reply

 MCE - HDMI - no sound




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
No sound through HDMI
A few days ago, I plugged a HDMI cable into my new laptop and watched a few videos on my HDTV. No problems whatsoever. Since then though, every time I plug in the HDMI cable, the video comes through just fine, but there's no sound. I've found several threads with similar problems, both here and on...
Sound & Audio
Sound Control panel takes 2 minutes to open; HDMI sound inconsistent
Brand new Windows 7 Home Premium (6 bit) computer. When I click on the Sound control panel item, sometimes it takes 1-2 minutes to open. But that's kind of minor (although I'd like to know how to fix it), because sometimes the HDMI sound to my HDTV works fine, and sometimes it doesn't work at all....
Sound & Audio
NO SOUND TROUGH HDMI ON ACER AX3400-U3032 and No HDMI Icon in sound se
Had to replace motherboard from authorized acer parts dealer now I get no sound through HDMI port. I did through the original board until it got fried by electrical surge. Can any one help or send me a picture of the inside the same model to make sure all jumpers on the motherboard are in the...
Sound & Audio
No sound through speakers.Jack not being detected.HDMI sound only?
So I've got a problem,I changed my case 2 days ago and everything went great,all working as it should be.Up until an hour ago,when the lid got stuck in one of the little clips so after a quick bang it went in.But then I lost my picture on both monitors. So I went to investigate,I ended up...
Sound & Audio
no sound through tv via hdmi, sound plays through laptop speakers (idt
Yesterday I installed a new external hard drive - following the installation - my sound no longer played through my television (video is fine, HDMI connection) and sound now comes ONLY through the laptop speakers. The option for HDMI Audio doesn't appear in the 'sound' menus. I have 'checked'...
Sound & Audio
No sound via audio jacks, but sound via hdmi.
I recently done a new build, not with the same specs I have on here; i5 2500k p8z77-m pro sapphire radeon 6870 I cannot get any sound through the front+back headphone jacks, realtek doesnt detect any audio devices, however i can mess around with the settings to get windows to say i have...
Sound & Audio

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 20:24.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App