Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.

Windows 7: Sound but no picture

28 Dec 2010   #11

Windows 7 64bit

I might try opening it up tonight to take a look. Not sure if i'm brave enough to unplug anything inside though. I might call Dell tomorrow and seeing what they say.

The thing that I dont' understand is the my friend and I both ordered the exact same computer, on the same day. We set them up exactly the same way. His is working fine. His media center is working, and he is able to play starcraft 2. Yet my media center is having issues and when I try to play SC2 my mouse cursor freezes(yet I can still click on things with my "invisible" mouse)

If they are the exact same computer, setup the same way at the same time, why is mine having issues and his works perfectly?

My System SpecsSystem Spec
02 Jan 2011   #12

Windows 7 Ultimate

Could it be the actual cable that's causing you to loose video picture? In my experience, I've had to replace the tuner card cable/antenna with custom made ones from my uncle so I can get a better signal strength and sometimes every few years they die out and you need to get a new one.

Curious are you using rabbit ear antennas for your tuner? or are you using the antenna cable that goes directly into the wall?

Just thought I'd suggest it to you.
My System SpecsSystem Spec
02 Jan 2011   #13

Windows 7 64bit

I'm using the TV cable that comes directly out of the wall.

Over the past week the tv has kind of started working a bit again. All of a sudden I noticed that it was recording something. Then whenI watched it it started out normal, then about 10mins into it it went back to a gray screen. Then it fixed itself and started recording again and the next show was ok for a few minutes but then went to static, or the wavy double red/green.

Its very weird.
My System SpecsSystem Spec

02 Jan 2011   #14

Windows 7 Ultimate 32bit

1. Connect the cable to a TV directly and check that you really have the signal - both video and audio.

2.If into the TV the cable works well, then definitely the problem is in your computer.

3. Since you say that its a new one, it should be under warranty. In that case seek warranty support. If advised, return it to service. You may even insist they replace it with a new one immediately. Opening up and meddling with the innards by unauthorised personnel may void warranty.
My System SpecsSystem Spec
03 Jan 2011   #15

Windows 7 64bit

Well I just spent 2 1/2 hours on the phone with Dell. He couldn't figure out what was wrong. He tried a few different things(reinstalling, updating) and nothing worked. So he is sending a Dell tech to come and put in a new TV tuner.

Hopefully that fixes the issue otherwise I don't know what to do.

Yesterday I tried checking the cable. I connected it to my TV and it works fine. I even connected the other cable that went from my TV to the computer and that one showed the same result(grey or static pic, but working sound, "no tv signal detected"). So its not the cable.
My System SpecsSystem Spec

 Sound but no picture

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar help and support threads
Thread Forum
Media Center TV No picture but I do have sound
Hey guys, I recently started having problems with windows media center live tv. I get a black screen, but I can hear sound perfectly. It's been getting kind of annoying. Does anyone know how to fix this? Thanks Also I have a Hauppauge WinTV-HVR 950q, and my graphics card is a ATI Radeon HD 4800...
Media Center
sound not matching picture
Had to get new tv Tosb 1080i use to have a 1080p but now the sound dose not match picture and some of the channels wink in and out. Please advise Use HDMI hook off a G8300 on board
Sound & Audio
Sound / Picture Sync Issues
Hi, Have a weird situation develop over the last few days. When using YouTube or TVCatchup the sound is consistently early with reference to the picture. This started off as an occasional thing but is now becoming "the norm". I can sometimes get the right sync but this entails rebooting the...
Browsers & Mail
How do i get my picture icons to show the actual picture thumbnail?
It seems ive tried different options and i still cant get to see a preview of the picture i have highlighted, i have to open it fully in order to see what it is .anyway to change this? windows 7 btw
General Discussion
Add Custom User account picture and Win Logon picture to Theme file ?
hi , is it possible to add custom user account picture and windows logon picture inside theme file ? and also other icons changes like pictures - music - video - libraries ..etc ?
Themes and Styles
sound and no picture in MC, was fine
hi, I have an aging DELL (around 3-4yo, with upgrades) with windows 7 RC 7100 - seems to be doing OK with it, except that I discovered that the graphics card I had installed (ati radeon X1550) was now 'archived' and did not have a current adequate driver. I have a 'DTV winfast dongle gold' which is...
Media Center

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 04:47.

Twitter Facebook Google+

Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App