Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: 7MC and Sky Player


31 Jan 2011   #1

Win 8.1 Ultimate and Home Premium x64 bit
 
 
7MC and Sky Player

Morning All,
Ok I know that I'm missing something but for the life of me I can't remember what it is. So any help will be great.
A few days ago I had to do a clean install of my PC & Laptop, I then ran MC setup and got it working np at all, but alas the sky player option is now missing from both.
I've looked online and found many help pages to sort this out but non work for me:-
I turned MC on and off and rebooted, I checked that GB was in the reg entry for Country, I used the download button in MC, I removed all files from ehome folder, I rebooted after each of the above. But alas still a big NO NO.
Carried out what was on THE Greenbutton site and sky player site
So please what am I missing.
Iechyd Da

My System SpecsSystem Spec
.

01 Feb 2011   #2

Windows 7 Professional 64 bit
 
 

Hi Paul i have had the same problem as you, i have been googling this problem for well over a week and been getting nowhere, been checking registry, regional settings, followed the green button post for people having similar problems but with netflix and using a new dns, deleting ehome folders, running mcupdate as administrator - all got me nowhere

But last night i managed to solve it after trying everything
http://thegreenbutton.com/forums/t/97576.aspx?PageIndex=3
Read Holidayboy's post in the link (5th post down on page 3) also read acr2011 post in the next reply - they have been trying to help, finally read my post (sorethumbs) about how it worked for me near the end.

Do you have MSN video and Sky Player thumbnails within the guide but clicking on them does nothing??

Hope you get it working please let me know i'd be really interested to see how you get on

ps who is your broadband provider?
My System SpecsSystem Spec
02 Feb 2011   #3

Win 8.1 Ultimate and Home Premium x64 bit
 
 

hi ST,
Yeah i've got sky + msn in the guide and they do nothing. I'm with o2 but am waiting to change to FTTC.
Going to have a look at the link.
Diolch yn fawr for your help
Iechyd Da
UPDATE.
Just changed my DNS servers and sky player and msn are back and am now watching live ODI'
Once again Diolch yn fawr and
Iechyd Da
My System SpecsSystem Spec
.


02 Feb 2011   #4

Windows 7 Professional 64 bit
 
 

Exactly same prob as me, yet to find someone with same symptoms trawling through google.

And guess what....

I'm on O2 as well
My System SpecsSystem Spec
02 Feb 2011   #5

Win 8.1 Ultimate and Home Premium x64 bit
 
 

Well Well that is very very odd. I was wiv Sky BB when I upgraded from Vista to Windows 7 and I never had the problem then. I wonder what will happen now if we change back the dns.
I think I will try that this afternoon just for the hell of it, will post back the results
Iechyd Da
PS
I'll have to get my laptop back and check on there cos I did a clean install on there also to get rid of Windows 7 SP1 RC and I also noticed that we are using different version's of Windows 7
My System SpecsSystem Spec
02 Feb 2011   #6

Windows 7 Professional 64 bit
 
 

Paul what steps exactly did you take to get it back and working?
do you have a tv tuner (satellite/freeview) installed?
Yeah be interested to see what happens once you put automatic DNS back on (i think thats what you meant you were going to do) i'm guessing as its now installed (Sky Player/MSN) you should be ok, but try sky player with auto DNS see if it errors in any way. I'm at work at moment so can't do any testing with you!
My System SpecsSystem Spec
02 Feb 2011   #7

Win 8.1 Ultimate and Home Premium x64 bit
 
 

Ok, I'm using an USB Avermedia A850 TV Tuner. All I do was remove the Obtain DNS Addy Auto (Fig1) and put these in instead (Fig2), Nothing else.
I just changed my dns back to auto and Sky Player & MSN was no show again, so changed it back to Fig2 and I'm up and running again. This is very very odd as before my clean re-install all was working ok.
Will have to look into this a bit more. I'll go on the O2 forum soon and ask.

Iechyd Da


Attached Images
  
My System SpecsSystem Spec
02 Feb 2011   #8

Windows 7 Professional 64 bit
 
 

I'll have a look when i get home again tonight.
So you didn't need to re-run the setup in media center?? interesting because i had to.
Last night was bit pushed for time but what i did was to make an Acronis image backup with sky player working. I then reloaded my previous image where i had all my channels order edited but no sky player to see if i could get the player working without having to run the setup wizard again and lose my channels. I'll see if it worked tonight but it seems to definitely be the dns setting as we've concluded.
My System SpecsSystem Spec
02 Feb 2011   #9

Win 8.1 Ultimate and Home Premium x64 bit
 
 

No I never I changed the DNS settings and ticked the validate settings on exit, it then told me unable to detect / Fix a fault as non was present, Then I started 7MC and the the sky and MSN icon's where present, Clicked on sky and it came back as checking for updates, all ok clicked next and signed in and went to Sports1 live and on the Top screen told me that my PC has been registerd as my main PC and away I went. Still can't find any infor as to why it only seems to be O2 DNS causing problems on the web.
Good luck tonite.
Iechyd Da
My System SpecsSystem Spec
02 Feb 2011   #10

Windows 7 Professional 64 bit
 
 

Ha! Just seen the O2 reply - not stalking! You'd still be scratching your head were it not for me!
I'll let you know how i get on matey, really want to get the player working AND keep my old channel lineup but if needs must

At least we've got out sport channels back eh!

ps i've also popped a thread on the O2 forum over at thinkbroadband
http://forums.thinkbroadband.com/o2/...view=collapsed

Couple replies but as you might see one chap keeps it on auto dns and he had no problems at all - annoying thing is he doesn't even use sky player - grrrrr

reinstalled a previous acronis image (one without sky working but had all my channels saved) changed dns and ran update and sky/msn showed up. So all my channels are safe there was no need to delete the ehome folder after all.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 7MC and Sky Player




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 02:35 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33