Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Video files not showing up in folders

26 Jun 2009   #1
madbeader

Windows 7 x64
 
 
Video files not showing up in folders

I'm having a problem using WMC to view my video collection. The individual folders are appearing in WMC video library but the folders are empty. The video files are .avi format and play just fine with WMP or DIVX player. I have an xbox extender that also sees the folders but the files are not there.
I've looked through this forum but I don't see an answer for this question.
Any help would be appreciated.
Windows 7 build 7229 x64


My System SpecsSystem Spec
.

30 Jun 2009   #2
John Henry

Win 7 RC 64bit b7229
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by madbeader View Post
Bump
So when you add a directory that acontains AVI files and go to the movie library after that, you don't see any titles in there like on the screenshot?


Attached Thumbnails
Video files not showing up in folders-clipboard02.jpg  
My System SpecsSystem Spec
30 Jun 2009   #3
Webadict

Windows 7 Rc Build 7264 x86, Ubuntu
 
 

Just to clarify, are you using the Movie Library or the Video Library in Media Center?
My System SpecsSystem Spec
.


24 Jul 2009   #4
Plantje

Windows 7 32 bit both Ultimate and Home Premium
 
 

I am having the exact same problem! On another forum I wrote this:
"
I'm running Windows 7 RC. If I add a folder to one of my HDD's and use Media Center to include the folder in the libraries as part of Video everything seems to work fine. However, if I go to the video library in Media Center the folder and files don't show up.
If I use Media Player I do see the files that are in those folders. (So the library seems correct.) After that, still nothing in Media Center.
I've also tried to have Media Center just run through the file discovery (the pop up box that you get just after adding new folders to watch). This also had no result.
Does somebody have an idea?
"
It is also concerning avi's. The avi's that were in another folder while installing Windows 7 DO show up in the library and in Media Center.
My System SpecsSystem Spec
24 Jul 2009   #5
mikinho
Microsoft MVP

6x W2K8 R2 (x64), 6x W7 7600 (x64), 2x Gentoo (x64), 1x Ubuntu 9.04 (x64), 1x pfSense (FreeBSD)
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by madbeader View Post
I'm having a problem using WMC to view my video collection. The individual folders are appearing in WMC video library but the folders are empty. The video files are .avi format and play just fine with WMP or DIVX player. I have an xbox extender that also sees the folders but the files are not there.
I've looked through this forum but I don't see an answer for this question.
Any help would be appreciated.
Windows 7 build 7229 x64
Did you install\uninstall a codec pack? If so, good chance you screwed up your perceived file type for AVIs.

Import this registry key: http://www.mikinho.com/wmc/fix/avi.reg. You made need to restart for it to take affect.
My System SpecsSystem Spec
24 Jul 2009   #6
madbeader

Windows 7 x64
 
 

Thanks for the help.
I re-installed the codec and all is fine.
Thanks again
My System SpecsSystem Spec
24 Jul 2009   #7
Plantje

Windows 7 32 bit both Ultimate and Home Premium
 
 

Unfortunately on my machine the registry entry was already correct, so something different is happening. Perhaps I need to restart the machine.
My System SpecsSystem Spec
07 Aug 2012   #8
Aclc

Windows 7 professional 64 bit
 
 

The above registry key worked to show all my avi files, but my mpeg files are still not showing. I solved this problem by watching the following youtube video:
http://www.youtube.com/watch?v=X4LW-Ifk9WQ
My System SpecsSystem Spec
07 Nov 2012   #9
peppermintschn

win 7
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by mikinho View Post
Did you install\uninstall a codec pack? If so, good chance you screwed up your perceived file type for AVIs.

Import this registry key: http://www.mikinho.com/wmc/fix/avi.reg. You made need to restart for it to take affect.
Thank you mikinho this worked a treat for me too. (Was worried about doing anything to the registry, as it is a brand new pc and not mine thought if it went fubar i'd just format and start again!)
My System SpecsSystem Spec
08 Nov 2012   #10
ummduh

Pro x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Aclc View Post
The above registry key worked to show all my avi files, but my mpeg files are still not showing. I solved this problem by watching the following youtube video:
[Tutorial] Installing Codecs and MKV support for Windows Media Center - YouTube


After spending weeks trying to figure this out, this worked for me. I uninstalled all existing codecs I had, and am only running the shark007 pack and registry settings.

Thank you!

In my case it was all .mp4's and some .avi's, and they had shown up in WMC fine for a while and one day suddenly disappeared. On the flip side some of the "suggested fixes" such as organizing the folders and running YAMM ended up not fixing anything, but made it better to use.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Video files not showing up in folders




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
New Backups keep showing deleted folders and files
Current Win 7 version: 6.1 (Build 7601: Service Pack 1). Right after I installed Win 7 Pro, I disabled automatic updates. I deleted folders and files directly from the C drive. I even went to Backup and Restore>Manage Space>View Backups and deleted all existing backups. Also did deleted the...
Backup and Restore
WD external not showing any files or folders, Sure it has stuff on it
Hi, I've had this Western Digital 1 TB External Hard drive since mid 2010 and have had no issues till now. It has 700-800 gb of stuff, basically all my stuff on it. Earlier I was setting up a lan game so I plugged my external into a friends brothers laptop to copy the game across. It all worked...
Hardware & Devices
computer showing folders and files that no longer exist?
I have a issue that is driving me crazy. when I upload a picture to flickr.com when I browse the folders for the pic I want to upload I can see folders and files that are not actually there. like they were moved or deleted but are showing up in the search. when I click on them of course it's...
General Discussion
.mts (AVCHD) video files not showing preview thumbnails
Apologies if this question has been answered, but I couldnt find the thread on searching the forums, I have very recently purchased a laptop with Win 7 Premium SP1 x64, and is fully updated. I also use VLC as my default media player. I also have a HD camcorder and transfer my AVCHD (.mts)...
Music, Pictures & Video
Folders and Files Not Showing Up Until Refreshed
I am experiencing some whacky behavior on my Windows 7 profile. It has been acting up lately doing strange things and I know if I "just create another profile" things will be ok, but I am a hardcore computer user and I am pretty picky about my layout, quicklaunch icons, program profiles/settings,...
General Discussion
browse in software showing folders but not files
When I click on browse to search for a file to open in some software that I am using the only thing that will show is folders. I can't get the browse for folders and files to show files. In other words I click on (c:) then Program Files and only folders will show. I cannot get the files to show...
General Discussion

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 02:27.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App