Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: WMP 12 won't play.....

15 Jul 2009   #1
Warewasher

Windows XP/ Vista/ 7
 
 
WMP 12 won't play.....

I'm running Windows 7 built 7100.
My windows media player will not connect to the internet to play videos. I can cut and paste a url into the open command line and it plays fine. But to launch the player itself I get a "can not connect to the internet " error message. Have dropped the firewall, changed the internet security settings and tried several other tweaks to no avail. I have installed real player and it works fine.
Any Ideas?


My System SpecsSystem Spec
.
15 Jul 2009   #2
septprince

Window 7 build 7600, Xp pro(VM)
 
 

Welcome Warewasher to Sf..

It seems like your firwall is restricting WMP to play streaming vedio..
What firwall are you using??

It would be better if you post a screenshot of the error...
My System SpecsSystem Spec
16 Jul 2009   #3
Warewasher

Windows XP/ Vista/ 7
 
 

Thanks but I got it working. I have the windows firewall running and turned it off but that didn't work.
It started working after I lowered the security options in internet explorer.
Not sure which setting made it start working but I lowered the security settings to medium........and like magic it started working.....with the fire wall on.
My System SpecsSystem Spec
.

16 Jul 2009   #4
zigzag3143

Win 8 Release candidate 8400
 
 
wmp

Quote   Quote: Originally Posted by Warewasher View Post
Thanks but I got it working. I have the windows firewall running and turned it off but that didn't work.
It started working after I lowered the security options in internet explorer.
Not sure which setting made it start working but I lowered the security settings to medium........and like magic it started working.....with the fire wall on.
yeah but now your security is lowered. might have been better to make an exception for wmp and leave the more strict rules in place

Ken
My System SpecsSystem Spec
24 Jul 2009   #5
Warewasher

Windows XP/ Vista/ 7
 
 
Had to re install windows 7 ......now WMP will not conn

Back to the start of this thread..........
Had an un related problem and had to re install Windows 7.
Something is blocking windows media player 12 from starting. If I click on the media player icon within a web page I get an error message that says cannot connect to the internet. Real player works perfectly on the same web page. I have turned off the windows firewall, lowered all security settings and nothing works. I have wmp selected as the default player and all file types selected........
Any one have any ideas. Something is blocking access but with everything turned off I have no clue what it might be. HELP!
My System SpecsSystem Spec
Reply

 WMP 12 won't play.....




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Laptop lag when I play videos , use office ,play games
Hello I have laptop HP PROBOOK 4530S since 2011 and worked very well but in november 2013 my laptop start lagging , in the first the lag is limited on videos , but after I suffer the lag in games ( also old games ) , microsoft office , when I use the browsers etc.. , there is my specifications ...
Music, Pictures & Video
some dvd's can't play on sony dvd player but they play on onida player
hi guys....please someone help me..i brought a dvd i put that on my sony DAV-DZ340K dvd player but it can't playable on that but it's plays on onida dvd player please help me how can i play it on DAV-DZ340K.
Music, Pictures & Video
Trying to play TF2
Hey, I really want to play TF2(Team Fortress 2) but I don't think my graphics card is good enough. Basic Information: 1.40 GHz 504 MB of Ram Dell Inspiron 2200 Laptop Need To Update Drivers: I'm right below the lowest requirements. I'm wondering if my drivers aren't up to date?
Graphic Cards
Combat Arms wont play on 7077, did play on 7068
It's running just fine on my 7068 box, but when I try to run the program on 7077, I get this message ImageShack - Image Hosting :: capturedvi.jpg I've run it with "recommended settings", tried running it in XP mode, as admin, with visual effects disabled..ect. Anyone have a suggestion?
Gaming


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 18:56.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App