Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Media Centre 7 Live TV audio stutter


16 Feb 2012   #1

Windows 7 Ultimate x64
 
 
Media Centre 7 Live TV audio stutter

Hi all

Ive been having troubles with my HTPC and any Freeview broadcast.

Im not too sure if its the broadcast, a hardware or codec problem.

When watching Freeview (any program, on any channel) the audio starts to stutter and eventually goes silent (quite frequently). In order to get the sound back I have to pause it and play again.
Video of problem occuring
Choppy freeview audio - YouTube

This only happens when watching live TV, but does not happen on recorded or chase play TV.

I have also pressed record while stutter occurs and recording is perfect, even thou the stutter has progressed in to silence.
The problems started when I was forced to upgrade my hardware as what I believe the PCI-E slot failed.

Both systems are running Windows 7 Ultimate 64bit and inbuilt Windows Media Center

My upgraded setup is:
- Intel i3-2100 3.1ghz processor
- Asus P8H61-M Pro motherboard
- 1 x 4gb Ram
- 550w PSU
- CoreAVC for MKV playback
- Clean install of Windows 7 Ultimate 64bit
- WPI of 4.9

Carry over components from previous system:
- Geforce 210 video card 512mb
- OEM SATA 160gb hard drive
- 2 x USB tv tuner sticks (AverTV a825 and PCTV 73e) to receive Freeview (3 x tuners)
- USB IR receiver
- OEM Compaq SR1925 case

When watching Freeview HD CPU usage is no more than 10%

My previous was a Compaq SR1925 home PC and have upgraded it with:
Compaq Presario Media Center SR1925AN Desktop PC Product Specifications Compaq Presario Media Center SR1925AN Desktop PC - HP Customer Care (New Zealand - English)
- Athlon 64 X2 3800+ processor
- 1 x 512mb, 1 x 2gb, totaling 3gb Ram
- 2nd 320gb hard drive
- CoreAVC for MKV playback
- WPI 3.8

Other components in my system are:
- Sony 40" LCD TV (connected via HDMI)
- Pioneer VSX915 amp (connected via digital coaxial(old system) / optical (new system))
- Harmony One remote
Things I have tried:
-Using drives provided by Windows update, and failing that the latest drivers from the manufacturers site.
-Attempting to change the audio codec to 3rd party codec
-Using 32bit and 64bit Windows 7
-Outputting audio to TV Via HDMI, then using stereo RCA to Amp
-Installed Mediaportal (worked without any problems so should rule out broadcast issue)


Thanks in advance

My System SpecsSystem Spec
.

Reply

 Media Centre 7 Live TV audio stutter




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 08:50 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33