Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.



Windows 7: Can't add to video library from two external drives

01 Nov 2009   #1

Windows 7
 
 
Can't add to video library from two external drives

So today is my first day with 7 and overall I love it... but I have run into a strange problem with my video library. I have many videos organized by folders on two separate (but identical, both Lacie 1TB) drives that I would like to add to my video library. I can add one drive without trouble. When I try to add folders from the second drive from within media center, the program seems to be adding it but says 0 videos found and when i check back, the folders are no longer listed under the library (essentially the same thing happens from wmp.)

It doesn't matter which drive I try - as long as I delete the libraries first and only plug one drive in, either will add its folders to the video library individually. It's when I try adding the second drive that I can't add its folders. I can always access videos through explorer and view them just fine - strictly a library problem. I can also add the folders from the 2nd new drive to any other library without problem (there are no folders in either that I included in any other libraries - it's only a problem when there are folders in the same library on the first drive.)

When I try right clicking on folders in explorer from the 2nd drive (after adding the first) and try to 'include in library,' it starts to work and then says "The folder could not be included in Videos." I've tried changing the names of the drives and the drive letters, swapping cables and USB ports and nothing works.

Frankly, as it is a media center PC, this is a deal breaker. Please help me avoid going back to Vista...

My System SpecsSystem Spec
.

02 Nov 2009   #2

 

try moving the files from the drives to an external USB hard drive kit, add the drives back one at a time and format them, then add files back (but not to a root)- I suspect the drives have previous OS files on them or other corrupt files - or - try adding to the library just a folder on each and not the "root" - you may also want to review user permissions for the files/folders
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Can't add to video library from two external drives





Thread Tools



Similar help and support threads for2: Can't add to video library from two external drives
Thread Forum
How can I sort my video library by audio/video codecs? Music, Pictures & Video
Problem moving folders from external drives to a Windows 7 library Hardware & Devices
Video Library not Showing Media Center
Flash drives & external drives won't install Drivers
Folder from external drive into Public Library Network & Sharing
video library does not 'update' Media Center
WMP Video Library Media Center

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 11:37 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33