Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Sound Breaks Up When Recording One Channel

08 Jun 2015   #11
Lady Fitzgerald

Win 7 Ultimate 64 bit
 
 

I tried checking signal strength of 45.2 on WMC as you described. At first, the signal showed as non-existent (which is absurd since I get a decent picture) then WMC started scanning all the channels one at a time and the station then showed five bars. I tried doing a recording after that and still got the choppy audio. What's curious is 45.1 and 45.3 are all broadcast from the same place and 45.1 and 45.3 come in just fine. I contacted the station and they assured me that 45.2 had the same settings as 45.1 and 45.3 so that probably eliminates a DRM issue.

I have a powered signal splitter on order to see what happens if I throw that into the works. Even though I have an omnidirectional (more or less) amplified antenna, the signal gets split by a passive splitter; one side goes to the TV and the other side goes through the DC injector/isolator, then on to the tuners. Before I put in the second dual tuner, I didn't have the passive splitter inline and still had the same problem. The tuners are also unable to pick up three out of town channels that come from a local repeater that the TV can pickup but the tuners cannot. Even if the amp won't fix the sound issue on 45.2, it might fix the other three channels. If not, I'll look into if the repeaters for the three are on a different channel.


My System SpecsSystem Spec
.
14 Jun 2015   #12
Lady Fitzgerald

Win 7 Ultimate 64 bit
 
 

I picked up the amp last Friday and spent part of this afternoon hooking it up. It was too strong and overpowered the tuners so I ripped it out and reinstalled everything, only, this time, permanently, with tuners Velcroed to the wall (I checked with the manufacture and they said it was OK to do so) of the linen closet in my bathroom (more room there) where my network hardware is housed on a shelf and the cables neatly routed. I made exact length coax cables but had to bundle the cables coming from the tuner PSUs to avoid voiding the warranty and bundle the Ethernet cables because making custom ones is difficult due to me being colorblind.

Sound Breaks Up When Recording One Channel-network-2.jpg

After "playing" with the installation (I'll pay for tomorrow), I checked the settings for the tuners and found out there was a firmware update so I downloaded and installed it. When I checked again, the three missing channels (7.1, 7.2, 7.3) were there. I then went into WMC, enabled 7.1 and 7.2 (7.3 is a shopping channel, zzzzzzzz), but found out 45.2 still chopped up the audio and, now, channel 35.4 and 8.4 have chopped audio. I can't win for losing! I checked the signal strength in WMC and 45.2 and 8.4 are still showing five bars. 35.4 is showing only three bars but so are a bunch of other stations and they work just fine.


My System SpecsSystem Spec
Reply

 Sound Breaks Up When Recording One Channel




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Sound missing R channel
So here’s a tricky one. The sound on my Windows 7 HP PC began acting up. I seem to only get sound from R channel..when they’re properly connected. I have two brand new Bose speakers set up on my desktop, and the one on the right has four plug ports: Power / Aux/ Connect to computer / Connect to...
Sound & Audio
Bass boost breaks sound and causes it to be robotic
Hello, I am new to this forum due to a bug with my bass boost. I had some problems earlier with my gigabyte GA-990FXA-UD3, Socket-AM3+ and my Tiamat subwoofer not working. Uninstalled Realtek and Dolby to get it working again. Now i have some bass atleast,eventhough i would like to have some...
Sound & Audio
video breaks up on live or playback only - recording okay
When watching live or playback, the video breaks up with this green hashing and stuttering. It is not poor signal pixelation. I can playback the same recorded files shared to my desktop computer, and they look perfect. So it's recording properly. This appears to be strictly a rendering issue of...
Media Center
Sound breaks/distorts without reason.
I've been having this problem for a few weeks and I cant find any help on this. I'm using Foobar v1.1.11 and I am experiencing a random breaks in music playback, for a fraction of second like when you plug in a earphone jack. I have the latest updated drivers from Realtek(check sys specs)....
Sound & Audio
Sound disappears when changing TV-channel
Hi, I just built a new computer and everything works smooth and fine apart from MC. I have Asus My Cinema P7131 TVtuner PCI-card and have use it without problems before on Win7 Ultimate with the native windows drivers (this card is supported directly by wiondows and does not need drivers like XP...
Media Center
[Recording] Stereo Mix Available, Sound Recording Not
Hello. I am EpicallyAWSM. Alright before I explain, I must tell you that I WAS able to record audio previously. I'm having a problem while recording audio with Fraps (a game video-recording software). Previously, I was unable to find the Stereo Mix at all, until I found the Drivers CD that...
Sound & Audio


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 07:10.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App