Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Sound Breaks Up When Recording One Channel

28 May 2015   #1
Lady Fitzgerald

Win 7 Ultimate 64 bit
 
 
Sound Breaks Up When Recording One Channel

I recently installed two HD HomeRun Dual TV tuners that connect to my Wi-Fi router and use WMC to record programs and watch them later. It works well on all channels except one. I can receive that channel just fine directly on my TV (the same antenna feeds the tuners and the TV) and I can watch that channel on my computer when using HD HomeRun's viewing software but, when I try to record anything on that one channel with WMC, the video comes through just fine but the sound is completely broken up. Any guesses why?


My System SpecsSystem Spec
.
29 May 2015   #2
Lady Fitzgerald

Win 7 Ultimate 64 bit
 
 

After 123 views, no one has any ideas?
My System SpecsSystem Spec
30 May 2015   #3
Lady Fitzgerald

Win 7 Ultimate 64 bit
 
 

<a lone cricket softly chirps in the distance>
My System SpecsSystem Spec
.

31 May 2015   #4
Lady Fitzgerald

Win 7 Ultimate 64 bit
 
 

Even the cricket has gone now. Died of old age, I guess.
My System SpecsSystem Spec
01 Jun 2015   #5
Lady Fitzgerald

Win 7 Ultimate 64 bit
 
 

Obituary Page

On the first day of June in the Year 2015, this thread was declared deceased and laid to rest at Seven Forums Memorial Gardens. Survivors include Lady Fitzgerald and all hope of resolution of the problem. In lieu of flowers, donations may be made by responding on how to fix the problem.
My System SpecsSystem Spec
02 Jun 2015   #6
Indianatone

Windows 7 x64 Ultimate and numerous virtual machines
 
 

Try swamping the two antenna connections around. Double check you have not got something strange selected in the audio mode on that station for example SAP or the wrong Digital audio channel. Check you have the sound set to Stereo. What is the channel? Check the signal strength and if digital the errors. Sometimes having a strong signal full of errors is worse than a weak signal which is error free.Have you emailed them to determine if there is a problem with their equipment?
My System SpecsSystem Spec
02 Jun 2015   #7
Layback Bear

Windows 7 Pro. 64/SP-1
 
 

I read your post a long time ago and didn't post for one reason.
I have never used a T.V. tuner and have no idea how to help you.
My System SpecsSystem Spec
02 Jun 2015   #8
Lady Fitzgerald

Win 7 Ultimate 64 bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Indianatone View Post
Try swamping the two antenna connections around. Double check you have not got something strange selected in the audio mode on that station for example SAP or the wrong Digital audio channel. Check you have the sound set to Stereo. What is the channel? Check the signal strength and if digital the errors. Sometimes having a strong signal full of errors is worse than a weak signal which is error free.Have you emailed them to determine if there is a problem with their equipment?
Thanks, Tony. I'm reasonably certain it is a problem with WMC, not the tuners. I had the problem when just using one dual tuner so the antenna connection isn't the problem. Both when using just one dual tuner and when using two, I could use the tuner manufacturer's TV viewing software to watch that channel (45.2 in the Phoenix, AZ area) without any problems (still can). It's only WMC that has the audio breakup problem, both when watching live TV through it and when watching a recording.

Sound is set to Stereo.

I don't have a way to check signal strength.
My System SpecsSystem Spec
02 Jun 2015   #9
Lady Fitzgerald

Win 7 Ultimate 64 bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Layback Bear View Post
I read your post a long time ago and didn't post for one reason.
I have never used a T.V. tuner and have no idea how to help you.
Thanks for responding, Jack. I have no doubt you would have helped if you could have, Jack. You didn't get all that rep by not being helpful. I realize there are going to problems that no one can solve. My comments were just using humor to bump the thread in a less boring way than simply typing "bump" and to defuse my frustration. The last post was more just my wacky way of saying I had given up.
My System SpecsSystem Spec
08 Jun 2015   #10
Indianatone

Windows 7 x64 Ultimate and numerous virtual machines
 
 

You can check the signal strenght in WMC by going to Settings, TV, Set up your TV Signal.........For best signal you should have all green bars. Also is it mountainous where you live? Could you accidentally be on a repeater relay or booster station rather then the main station. I helped someone in Virginia who was picking up a relay station on an island off the coast rather then the main station. I am familier with that issue myself as one of our local stations CW is on real Ch9 but shows CH8. They also have a UHF booster on Ch17 which also shows CH8. I get both on my outdoor aerial. UHF is weaker and goes up and down and breaks up in bad weather and the Ch9 main signal does not. Apparently the booster relay is for parts of Indianapolis where the Ch9 signal is very poor, a hilly part near the station masts and not meant for me at all.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Sound Breaks Up When Recording One Channel




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Sound missing R channel
So here’s a tricky one. The sound on my Windows 7 HP PC began acting up. I seem to only get sound from R channel..when they’re properly connected. I have two brand new Bose speakers set up on my desktop, and the one on the right has four plug ports: Power / Aux/ Connect to computer / Connect to...
Sound & Audio
Bass boost breaks sound and causes it to be robotic
Hello, I am new to this forum due to a bug with my bass boost. I had some problems earlier with my gigabyte GA-990FXA-UD3, Socket-AM3+ and my Tiamat subwoofer not working. Uninstalled Realtek and Dolby to get it working again. Now i have some bass atleast,eventhough i would like to have some...
Sound & Audio
video breaks up on live or playback only - recording okay
When watching live or playback, the video breaks up with this green hashing and stuttering. It is not poor signal pixelation. I can playback the same recorded files shared to my desktop computer, and they look perfect. So it's recording properly. This appears to be strictly a rendering issue of...
Media Center
Sound breaks/distorts without reason.
I've been having this problem for a few weeks and I cant find any help on this. I'm using Foobar v1.1.11 and I am experiencing a random breaks in music playback, for a fraction of second like when you plug in a earphone jack. I have the latest updated drivers from Realtek(check sys specs)....
Sound & Audio
Sound disappears when changing TV-channel
Hi, I just built a new computer and everything works smooth and fine apart from MC. I have Asus My Cinema P7131 TVtuner PCI-card and have use it without problems before on Win7 Ultimate with the native windows drivers (this card is supported directly by wiondows and does not need drivers like XP...
Media Center
[Recording] Stereo Mix Available, Sound Recording Not
Hello. I am EpicallyAWSM. Alright before I explain, I must tell you that I WAS able to record audio previously. I'm having a problem while recording audio with Fraps (a game video-recording software). Previously, I was unable to find the Stereo Mix at all, until I found the Drivers CD that...
Sound & Audio


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 17:51.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App